Vehnä ja auringonkukka loppuvat. Miksei tilalle oliiviöljyä ja maissia?
Oliivien suurimmat tuottajat espanja, italia, kreikka. Maissin Yhdysvallat. 🫒🌽
Kommentit (7)
Hamppua, se on hirmu hyväraakaaine vaikka mihin
Oliivi on myrkyllistä kuumennettuna.
En ole kumpaakaan tarvinnut yli vuosikymmeneen.
Vierailija kirjoitti:
Oliivi on myrkyllistä kuumennettuna.
Kummasti vaan e-euroopan maat ovat sitä käyttäneet paistamiseen vuosisadat. Ellei -tuhannet.
Eikö mekin siirrytä syömään riisiä ja kookosöljyä, sitä hän kai jo yli puolet maailmaa syö.
Eiväthän ne leipä ja pulla nyt korvaamattomia ole!
Vierailija kirjoitti:
Oliivi on myrkyllistä kuumennettuna.
Matalalla lämpötilalla paistaessa oliivi on mitä mainioin öljy. Jos oikeen kuumaa pannua tarvitaan (esim wokkaus) niin seesamiöljy muun muassa on parempi.
Ukraina on myös suuri maissintuottaja, joten täytettävää vajetta syntyy niin paljon, ettei vehnää voi korvata maissilla, koska maissivajekin pitää korvata jollain. Öljyjä korvataan varmaan toisilla, rypsilläkin, mutta tuo auringinkukkaöljyn vaje on niin suuri, että vaikeaa siitä tulee ja hinnat nousee pilviin.