Tarvitsen neuvoa lihamakaronilaatikon paisto- ohje.
Missä lämmössä paistetaan ja paistoaika? Useita paisto- ohjeita ja lämpötiloja kyseisestä ohjeesta netissä. Katsoin että 125- 250 uunin lämpötilat ja paistoaika 30- 2,5 tuntia. Skaala laaja.
Kommentit (32)
Vierailija kirjoitti:
200 astetta n 50 minuuttia
Paljon kiitoksia.
175 astetta tunti ja tuo 200 astetta 50 min. ovat kai yleisimmät.
Jos jauheliha paistettu valmiiksi, sekoita keitettyihin makarooneihin. Lisää kananmuna+maito tai vesi- seos, jossa mausteet. Juustoraaste päälle.
Näin tehtynä 200 C ja 30-40 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Ja nyt haluat netistä lisää ohjeita noiden ohjeiden lisäksi, jotka olet netistä jo löytänyt.
Laita tulemaan mielelläni kokeilisin uutta versiota.
Vierailija kirjoitti:
Jos jauheliha paistettu valmiiksi, sekoita keitettyihin makarooneihin. Lisää kananmuna+maito tai vesi- seos, jossa mausteet. Juustoraaste päälle.
Näin tehtynä 200 C ja 30-40 minuuttia.
Noi pidemmät paistoajat on tarkoitettu raa alle jauhelihalle ja keittämättömille makarooneille, että kerkeävöt kypsymään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja nyt haluat netistä lisää ohjeita noiden ohjeiden lisäksi, jotka olet netistä jo löytänyt.
Laita tulemaan mielelläni kokeilisin uutta versiota.
Miksi tarvitset neuvoa, mikset vain versioi ja kokeile ihan itse?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja nyt haluat netistä lisää ohjeita noiden ohjeiden lisäksi, jotka olet netistä jo löytänyt.
Laita tulemaan mielelläni kokeilisin uutta versiota.
Miksi tarvitset neuvoa, mikset vain versioi ja kokeile ihan itse?
Olen kömpelö ruuanlaittaja ja hankala lisäksi lisäksi laittaa. En osaa kokata.
Tee vaihteeksi broiskujauhelihasta. https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000005563029.html
Onko joku tehnyt makaronilaatikkoa riisistä tai maissista valmistetusta makaronista tai pastasta? Millaista tulee ja onko esim. paistoaikaa uunissa lyhyempi? Suoliston ei enää kestä normaalia pastaa ja kyllä epäilen keliakiaa, joten yritän jättää mm. vehnän kokonaan pois. Ja, tuosta kanan jauhelihasta tulee ihan sika-nautajauhelihan veroinen makaronilaatikko. Kanan jauhelihassa on vain paljon vähemmän rasvaa, joten paistamiseen tarvitaan öljyä. Itseäni sika-nautajauheliha ällöttää, joten olen korvannut sen täysin kanan jauhelihalla. Tuo ei myöskään ole paljoa kalliimpia kun reilusti alle 3 eurolla saa ainakin Prismasta paketin.
200 astetta ja n. 50 min on tullut hyvää.
Munamaitoon 3 munaa ja 5 desiä maitoa.
Ensin paista jauheliha voissa sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2 desiin vettä pikkukattilaan pane lihaliemikuutio ja porkkanakuutioita kiehumaan 10 minuuttia.
Keitä makaroni puolikypsäksi 5 min. Valuta lävikössä. Kippaa takaisin samaan kattilaan. Sekoita sekaan vaikka herkkusieniä ja paistettu liha-sipuli.
Mittaa mausteet pikkukuppiin. Suolaa 1 teelusikallinen, pippuria puoli tl, kuivabasilikaa 1 tl, chilipippuria puoli tl, ja muuta mieleistä maustetta.
Sekoita lihaliemiporkkana kattilassa mukaan.
Uunuvuoan voi vuorata leivinpaperilla.
Kaada kattilan sisältö vuokaan ja tasoittele. Lisää juustoraastetta jos on.
Tämän päälle kaada munamaito. Vatkaa ensin munat ja lisää sitten vasta maito.
Uuni on lämmennyt 200 asteeseen. Kohta saat maistaa onnistunutta laatikkoa.
Muita maustaa reilusti. Toimii myös tonnikalaversiona. 
270 astetta 3h jos haluaa rapsakkaa pintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja nyt haluat netistä lisää ohjeita noiden ohjeiden lisäksi, jotka olet netistä jo löytänyt.
Laita tulemaan mielelläni kokeilisin uutta versiota.
Miksi tarvitset neuvoa, mikset vain versioi ja kokeile ihan itse?
Olen kömpelö ruuanlaittaja ja hankala lisäksi lisäksi laittaa. En osaa kokata.
Jos ei osaa kokata, mihin silloin tarvitsee ruokaohjeitakaan?
Vierailija kirjoitti:
200 astetta ja n. 50 min on tullut hyvää.
Munamaitoon 3 munaa ja 5 desiä maitoa.
Ensin paista jauheliha voissa sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2 desiin vettä pikkukattilaan pane lihaliemikuutio ja porkkanakuutioita kiehumaan 10 minuuttia.
Keitä makaroni puolikypsäksi 5 min. Valuta lävikössä. Kippaa takaisin samaan kattilaan. Sekoita sekaan vaikka herkkusieniä ja paistettu liha-sipuli.
Mittaa mausteet pikkukuppiin. Suolaa 1 teelusikallinen, pippuria puoli tl, kuivabasilikaa 1 tl, chilipippuria puoli tl, ja muuta mieleistä maustetta.
Sekoita lihaliemiporkkana kattilassa mukaan.
Uunuvuoan voi vuorata leivinpaperilla.
Kaada kattilan sisältö vuokaan ja tasoittele. Lisää juustoraastetta jos on.Tämän päälle kaada munamaito. Vatkaa ensin munat ja lisää sitten vasta maito.
Uuni on lämmennyt 200 asteeseen. Kohta saat maistaa onnistunutta laatikkoa.
Muita maustaa reilusti. Toimii myös tonnikalaversiona.
Nyt on kryptistä. On pikkukattila. Siinäkö se makaroni keitetään vai pikkukuppissa.
Vierailija kirjoitti:
Onko joku tehnyt makaronilaatikkoa riisistä tai maissista valmistetusta makaronista tai pastasta? Millaista tulee ja onko esim. paistoaikaa uunissa lyhyempi? Suoliston ei enää kestä normaalia pastaa ja kyllä epäilen keliakiaa, joten yritän jättää mm. vehnän kokonaan pois. Ja, tuosta kanan jauhelihasta tulee ihan sika-nautajauhelihan veroinen makaronilaatikko. Kanan jauhelihassa on vain paljon vähemmän rasvaa, joten paistamiseen tarvitaan öljyä. Itseäni sika-nautajauheliha ällöttää, joten olen korvannut sen täysin kanan jauhelihalla. Tuo ei myöskään ole paljoa kalliimpia kun reilusti alle 3 eurolla saa ainakin Prismasta paketin.
Riisistä tulee hyvää, googlaa riisi-broilerivuoka.
Onko ihmiset näin avuttomia vaikka on eletty 20 vuotta jo Internetaikaa niin ei löydä ohjeita itsenäisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos jauheliha paistettu valmiiksi, sekoita keitettyihin makarooneihin. Lisää kananmuna+maito tai vesi- seos, jossa mausteet. Juustoraaste päälle.
Näin tehtynä 200 C ja 30-40 minuuttia.Noi pidemmät paistoajat on tarkoitettu raa alle jauhelihalle ja keittämättömille makarooneille, että kerkeävöt kypsymään.
Nevöhöör.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko joku tehnyt makaronilaatikkoa riisistä tai maissista valmistetusta makaronista tai pastasta? Millaista tulee ja onko esim. paistoaikaa uunissa lyhyempi? Suoliston ei enää kestä normaalia pastaa ja kyllä epäilen keliakiaa, joten yritän jättää mm. vehnän kokonaan pois. Ja, tuosta kanan jauhelihasta tulee ihan sika-nautajauhelihan veroinen makaronilaatikko. Kanan jauhelihassa on vain paljon vähemmän rasvaa, joten paistamiseen tarvitaan öljyä. Itseäni sika-nautajauheliha ällöttää, joten olen korvannut sen täysin kanan jauhelihalla. Tuo ei myöskään ole paljoa kalliimpia kun reilusti alle 3 eurolla saa ainakin Prismasta paketin.
Riisistä tulee hyvää, googlaa riisi-broilerivuoka.
Onko ihmiset näin avuttomia vaikka on eletty 20 vuotta jo Internetaikaa niin ei löydä ohjeita itsenäisesti.
Tuota ei kysytty, vaan gluteenittomasta pastasta (usein maissi- ja/tai riisipohjaisia) tehdyn makaronilaatikon tekemisestä kokemuksia.
-ohis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko joku tehnyt makaronilaatikkoa riisistä tai maissista valmistetusta makaronista tai pastasta? Millaista tulee ja onko esim. paistoaikaa uunissa lyhyempi? Suoliston ei enää kestä normaalia pastaa ja kyllä epäilen keliakiaa, joten yritän jättää mm. vehnän kokonaan pois. Ja, tuosta kanan jauhelihasta tulee ihan sika-nautajauhelihan veroinen makaronilaatikko. Kanan jauhelihassa on vain paljon vähemmän rasvaa, joten paistamiseen tarvitaan öljyä. Itseäni sika-nautajauheliha ällöttää, joten olen korvannut sen täysin kanan jauhelihalla. Tuo ei myöskään ole paljoa kalliimpia kun reilusti alle 3 eurolla saa ainakin Prismasta paketin.
Riisistä tulee hyvää, googlaa riisi-broilerivuoka.
Onko ihmiset näin avuttomia vaikka on eletty 20 vuotta jo Internetaikaa niin ei löydä ohjeita itsenäisesti.
Kyse olikin siitä, onko gluteenittomasta pastasta tehty makaronilaatikko ylipäätään hyvää, miten siitä saa hyvää tai kannattaako suosiolla tehdä jotain muuta.
Miksi täältä tulisi parempi vastaus kuin jostain reseptistä?
Ja nyt haluat netistä lisää ohjeita noiden ohjeiden lisäksi, jotka olet netistä jo löytänyt.