Leipooko täällä joku itse karjanlanpiirakat vai ostatteko valmiina?
Itse en oo koskaan leiponut vaan ostan valmiina.
Kommentit (35)
2 vaihtoehtoa: ostan kaupasta paistolämpimät tai sitten pakasteversio, jotka paistan itse ja tietty voisulalla voitelu, näin pääsee helpoimmalla. Tämä pakaste on hyvä hätävara jos sattuu tulemaan yllätys vieraita.
Tiedän että ulkosuomalaiset tuolla ulkomailla leipovat paljon karjalanpiirakoita.
Riisipiirakoita löytyy kylmähyllystä 9 kappaleen pakkauksissa. Sellaisia yleensä ostan. t.ap
Voi kun osaisikin tehdä mummon leipomia karjalanpiirakoita. Mummo kuoli, kun olin nuori enkä ehtinyt oppia. Kaupasta ostetut eivät ole sinne päinkään.
Leivon itse. Tai olen vasta pari vuotta sitten opetellut, kun omat karjalaiset juuret ovat alkaneet kovasti kiinnostaa ( tai no, toki lapsenakin aina pyysin mummoani kertomaan Karjalasta ja sieltä lähdöstä), ja olen tutustunut mm. ruokaperinteisiin.
En ole enne tajunnut miten hyviä piirakat ovatkaan.
Valmiina. Erityisesti olen ihastunut lidlin sulhaspiirakoihin. Päälle keitettyä kananmunaa, pinaattikeiton kanssa herkullista.
Mä ostan pakasteena niitä mitkä voi laittaa mikroon.
Kerran olen koulun köksäntunnilla leiponut ja päätin, ettei ikinä enää. Mun mielestä ne tekeleet ei edes etäisesti muistuttanut karjalanpiirakoita.
Ostan paistovalmiina pakasteina, ja niitä aidompia ja alkuperäisimpiä eli ohrapiirakoita, paikallisen leipomon tekemiä.
Osaan myös tehdä itse, karjalainen kun olen, mutta ei usein tule tehtyä, kun nuo raakana pakastetut on niin helppoja ja ihan hyviä.
Leivon itse, aina ison satsin kerralla. Olen ihan pikkutytöstä asti leiponut karjalanpiirakoita.
Karjalainen äitini kääntyisi haudassaan jos tytär ei leipoisi itse piirakoita.
Ostan valmiina pussillisen pakastepiirakoita. Lämmitän sieltä muutaman aina, kun tekee mieli. Keitän samalla pari kananmunaa ja teen nopean munavoin. Helppo ja vaivaton homma. En ala itse niitä väsäämään. Ne pakastepiirakat on ihan hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Valmiina. Erityisesti olen ihastunut lidlin sulhaspiirakoihin. Päälle keitettyä kananmunaa, pinaattikeiton kanssa herkullista.
Oikeasti sulhaspiirakat on ihan erilaisia. En tajua miksi minikokoisille karjalanpiirakoille on lätkäisty tuo nimi.
Leivoin joskus vuosia sitten anopin kanssa. Itse tehdyt ovat ihania.
Nyt rakasta anoppia ei enää ole. Pitäisikin hänen muistokseen leipoa huomenna.
Vierailija kirjoitti:
Valmiina. Erityisesti olen ihastunut lidlin sulhaspiirakoihin. Päälle keitettyä kananmunaa, pinaattikeiton kanssa herkullista.
En tajua mistä nuo ovat keksineet nimittää noita sulhaspiirakoiksi? Eikä Lidl ole todellakaan ainoa. Oikea sulhaspiirakka on umpinainen enempi pasteijaa muistuttava kuin pientä karjalanpiirakkaa.
Vierailija kirjoitti:
Mä ostan pakasteena niitä mitkä voi laittaa mikroon.
Kerran olen koulun köksäntunnilla leiponut ja päätin, ettei ikinä enää. Mun mielestä ne tekeleet ei edes etäisesti muistuttanut karjalanpiirakoita.
En ole oikein ikinä tajunnut mikä karjalanpiirakoiden leipomisessa on muka niin vaikeaa? Vaivaa niissä toki on ja aikaa siinä menee, mutta mitä siinä muuten leipova ihminen ei osaisi? Myönnän että itselläni on etumatkaa kun olen lapsesta asti niitä tehnyt puoliksi karjalaisen äitini kanssa, mutta en silti ymmärrä.
Yleensä ostan valmiina kotikeipomosta tai mies pyytää äidiltään. En vaan saa itse pulikalla kaulittua taikinaa tarpeeksi ohueksi, ja pastakonetta en kehtaisi muutamaan piirakan takia viritellä ja pestä.
Juuri eilen tein perunapiirakoita itse. Pari kertaa olen kokeillut eri täytteillä tehdä. En osta, eivät ole varsinaisesti herkkuani, ainakaan jos ei jaksa munavoita tehdä.
Sulhaspiirakka ei ole pieni karjalanpiirakka!
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1797905
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ostan pakasteena niitä mitkä voi laittaa mikroon.
Kerran olen koulun köksäntunnilla leiponut ja päätin, ettei ikinä enää. Mun mielestä ne tekeleet ei edes etäisesti muistuttanut karjalanpiirakoita.
En ole oikein ikinä tajunnut mikä karjalanpiirakoiden leipomisessa on muka niin vaikeaa? Vaivaa niissä toki on ja aikaa siinä menee, mutta mitä siinä muuten leipova ihminen ei osaisi? Myönnän että itselläni on etumatkaa kun olen lapsesta asti niitä tehnyt puoliksi karjalaisen äitini kanssa, mutta en silti ymmärrä.
Taikinan kauliminen pulikalla on oma juttunsa, kuori repeää herkästi. Sama juttu puuron levityksen kanssa, kuori repeää herkästi. Myöskin rypyttäminen tuottaa monesti hankaluuksia.
Vierailija kirjoitti:
Juuri eilen tein perunapiirakoita itse. Pari kertaa olen kokeillut eri täytteillä tehdä. En osta, eivät ole varsinaisesti herkkuani, ainakaan jos ei jaksa munavoita tehdä.
Munavoitakin saa nykyään valmiina, niin että jos ei jaksa tehdä itse, voi ostaa pötkön
https://munax.fi/munavoi-heti-valmis-munavoi
Pakko leipoa itse, kun valmiina tai pakasteena ei saa sellaisia aitoja joissa on käytetty ainoastaan ruisjauhoja. Niitä osa vehnäjauhoja -versioita on pilvin pimein!