Parhaat voileipäkakku resepti esiin!
Tämän päivän keskusteluissa on ollut pinnalla voileipäkakku - toiset tykkää, toiset ei. Millainen on mielestäsi hyvä voileipäkakku? Julkaise oma reseptisi!
Kommentit (11)
En ole tehnyt aikoihin mutta mun salaisuus on se että laitan kostukkeeksi lihalientä, ihan kuutio + kiehuva vesi yhdistelmällä tehtyä. Ja vispaan täytteen mukaan kermaa (ei siis tietystikään makeuteta sitä).
Voita ja leipää, muuta ei tarvita.
Tacomaustettu on kyllä ollut paras!
https://www.hellapoliisi.fi/reseptit/kakut/trendikas-texmex-voileipakak…
Samoin minä käytän kostukkeena liha - tai kasvislientä. Majoneesia en käytä vaan tuorejuustoa, kermaa ja joskus ranskankermaa.
Ex-anoppi teki joskus kasvisvoileipäkakkua ja siellä välissä oli juustoista perunasalaattia tai jotain. Se oli todella hyvää. Mitähän lie oli?
Ei mitään kovaa vuokaleipää vaan esimerkiksi Taikaruis. Ei pelkkää majoneesia vaan mieluummin tuorejuustoa. Ei missään nimessä sulatejuustoa tai maksamakkaraa.
Savuporo, maustekurkku ja paprika olisi lempparikombo täytteeksi.
Parhaat voileipäkakut on yleensä kalakakkuja. Esim. tonnikalasta tai lohesta. Eihän siihen paljon muuta tarvitse, kuin vaikka paahtoleipää, jonka kostuttaa maidolla, pari erilaista täytettä, joista esim. tonnikalakakkuun usein laitan tonnikalaa öljyssä, suolakurkkua, tilliä ja sitruunaa ja pehmikkeeksi mitä sattuu olemaan esim. kermaviiliä, maustamatonta tuorejuustoa ja/tai majoneesia. Kalakkuun toinen täyte tehdään usein kananmunasta, eli keitettyä kananmunaa, mätitahnaa, punaleimaemmental juustoraastetta ja taas jotain pehmennintä mitä sattuu olemaan. Lohikakkuun esim. savulohta, tilliä ja tuorejuustoa ja munatäyte sopii tähänkin.
Ai että, pitääköhän tehdä huomenna voileipäkakkua siipan kanssa. Paahtoleivästä saa sopivasti aina pienenkin kotitarpeiksi.
Kunhan välistä ei löydy italiansalaattia tai herne-maissi-paprikaa, niin ollaan jo voiton puolella.
Liian hyvää -blogin kinkkusuolakurkkuvoileipäkakku.
Voileivän päälle kakkua niin siinä on paras voikkarileipäkakku.