Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten tehdä makaroonilaatikko kevyempänä mutta yhtä maukkaana??

Vierailija
11.08.2015 |

Help me!

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä syö makaronilaatikkoa laisinkaan

Vierailija
2/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä lihottavaa makaronilaatikossa normaalistikaan on? Makaronia, jauhelihaa, maitoa, kananmunaa, mausteita... Mitä noista pitäisi keventää? Jauhelihan voi toki vaihtaa paistijauhelihaan, jos ei sellaista jo käytä, ja makaronit tummiin, mutta eipä siinä nyt paljon muuta keventämisen varaa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä ohjeella olet yleensä tehnyt, riippuu siitä?

Vierailija
4/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvaton maito, voitelet öljyllä, 7%:sta jauhelihaa ja sitten vaan mausteita lisää niin maku säilyy.

Vierailija
5/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha makaroni munamaito mausteet sipuli ja päälle juustoraaste. Se on normaali tapa.

Vierailija
6/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä täysjyvämakaronia, tee kasvisliemeen, käytä jauhelihan sijaan soijarouhetta jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää siihen kasviksia ja vähennä makaronia. Esimerkiksi sipulia, kesäkurpitsaa tai porkkanaa raasteena vaikka puolet makaronimäärästä. Tulee myös mehevyyttä, minusta kesäkurpitsasuikaleet olivat tosi hyvää. Tuoreita yrttejä mukaan niin on erityisen hyvää!

Jauheliha voi olla vähärasvaista, ja munamaitoon pelkkä maito, ei kermaa. Siinä olisi minusta ihan kohtuullisen keveä resepti, lisukkeeksi vielä salaattia.

Vierailija
8/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita siihen (luomu) jauhelihaa 0.25-kertainen määrä, tee munamaito veteen ja liraukseen kermaa. Paista, jäähdytä parvekkeella, pakasta. Sulata hiljalleen huoneenlämmössä ja lämmitä hitaasti uunissa. Anna edellisten laatikoiden jäähtyä sillä välin kun paistat toisia. Tämä on sitä oikein kunnon juhlamakaronilaatikkoa, voisi vaikka häissä tarjota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvaa esim. puolet makaronista konjac-pastalla:

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/diet-food-spagetti/DIETFO-5901549275056/dp?openGroup=565

Tavallisessa makaronissa on jtn 350 kcal/100 g, tuossa 6 kcal/100 g.

Vierailija
10/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaroonissa on itsessään helvetisti kaloreita. Raskas ruoka jokatapauksessa joten ratkaisu on : syö pienempiä annoksia!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse korvaan munamaidon tomaatilla. Eli survon sauvasekoittimella tomaatit soseeksi ja pari munaa sinne. JOskus ei kaipaa edes munaa. Tomaatti vaatii normaalia kovemman maustamisen

Vierailija
12/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvaa tosiaan osa makaroneista kasviksilla (esim. porkkanaraasteella). Maito luonnollisesti rasvatonta ja liha paisti- tai muuten vähärasvaista jauhelihaa. Siinäpä se, sen keveämmäksi ei enää oikein saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 13:09"]Käytä täysjyvämakaronia, tee kasvisliemeen, käytä jauhelihan sijaan soijarouhetta jne.
[/quote]
oikeestiko joku pilaa makaronilaatikon soijarouheella?

Vierailija
14/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain resepteissä olen nähnyt juustoraasteen korvattavan korppujauhoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaronin korvaaminen kasviksilla on oikeasti käypä idea, mutta rasvaton maito ei sovellu ruuanlaittoon!

Myöskään jauhelihan määrää on turha alentaa, keventämistä on nimenomaan lisätä proteiinin määrää ja vähentää tärkkelystä. Ja itse olen aina käyttänyt rotukarjan paistijauhelihaa makaronilaatikkoon.

Rasva on kuitenkin tärkeää ihmiselle. Jauhelihan paistamisessa pitää käyttää riittävästi laadukasta kasviöljyä. Terveellinen syöminen ei ole rasvan karsimista pois.

Maukkaus syntyy hyvistä raaka-aineista sekä mausteiden ja öljyn sinfoniasta. Makaronilaatikko kannattaa maustaa kunnolla, eikä suolaa pidä pelätä. Suolalla on myös paikkansa, varsinkin näillä keleillä.

Vierailija
16/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu tosiaan siitä, millä reseptillä olet tähän mennessä tehnyt. Itselleni on itsestään selvää käyttää täysjyvämakaronia "vaalean sijaan", kasvislientä "punaisen maidon sijaan" ja paistijauhelihaa "sikanaudan sijaan". Juusto ei ole koskaan kuulunut makaronilaatikkooni, korppujauhoja olen laittanut pinnalle jos niitä on sattunut olemaan (teen itse kuivuneista leivistä, joten on usein ruista). Muniakaan ei tarvitse laittaa niin paljon kuin jossain ohjeissa väitetään.  

Tärkeintä on kuitenkin se, että makaronilaatikkoa on pienehköllä ruokalautasella lautasella vain max puolet ja puolet on salaattia tai raastetta. Makaronilaatikon suurin vika kun on se, että sitä syö liikaa kun se on niin hyvää. :)

Vierailija
17/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitavalla mausteiden käytöllä. 

Ensin sinun täytyisi selvittää miten sen teet, että se voitaisiin tehdä "kevyempänä".

 

Vierailija
18/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 13:13"]

Itse korvaan munamaidon tomaatilla. Eli survon sauvasekoittimella tomaatit soseeksi ja pari munaa sinne. JOskus ei kaipaa edes munaa. Tomaatti vaatii normaalia kovemman maustamisen

[/quote]

Vähän sama, jos teen kevyempänä. Bolobohja normaalisti kasvis/lihaliemeen tehtynä, niin maitoa tulee käytettyä vähemmän. 

Vierailija
19/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaronilaatikko makaronilaatikkona ja lautaselle lisäksi sekä salaattia että liskukekasviksia.

Vierailija
20/21 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen broilerin jauhelihaan, jossa vaan 3% rasvaa. Lautaselle otan vain puolet ns. normaaliannoksesta ja loppupuolen korvaan hyörytetyillä kasviksilla :)