Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten se karjalanpaistin liemi kuuluu syödä?

Vierailija
05.08.2015 |

Anoppi laittaa aina karjalanpaistia ja minulla jää liemi lainehtimaan lautaselle. Pitäisikö se jotenkin imeyttää perunoihin ensin vai miten sen saa suuhun asti?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
05.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai, meillä anoppi sanoo että lientä ei tartte lappaa lautaselle, niin ei ole moista ongelmaa.

Vierailija
2/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:01"]Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään.

[/quote]

Hyi :S

Vierailija
4/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä yritän ottaa lientä mahdollisimman vähän. Tai sit mössään sen perunan sekaan, tykkään muutenkin mössätä keitetyt perunat voin kanssa.

Vierailija
5/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:03"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:01"]Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään.

[/quote]

Hyi :S
[/quote]

Mistä mä arvasinkin!
Mutta hienoa on sen sijaan pyyhkiä ciabattalla salsa di pomodoro lautaseltaan?

Vierailija
6/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemeen perunoiden kanssa mössättynä , ehdottomasti! Onko muka muita tapoja? =D

Parasta mitä tiedän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:13"]

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:03"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:01"]Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään. [/quote] Hyi :S [/quote] Mistä mä arvasinkin! Mutta hienoa on sen sijaan pyyhkiä ciabattalla salsa di pomodoro lautaseltaan?

[/quote]

 

"No mutku kato siis kaikki suomalainen on niin junttii" T. Pissis21v

Vierailija
8/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Dipata siihen karjalanpiirakkaa. Tai perunapiirakkaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ryystää sen viimeisenä lautasen reunalta ja pyyhkii sen jälkeen suupielet pöytäliinaan.

Vierailija
10/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritän seuraavalla kerralla vältellä sitä lientä.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etiketin mukaan se nautitaan yksipiikkisellä haarukalla.

Vierailija
12/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:20"]

Ryystää sen viimeisenä lautasen reunalta ja pyyhkii sen jälkeen suupielet pöytäliinaan.

[/quote]

 

Juu, noinkin voi tehdä, mutta sikailun voi jättää väliin. Vai oliko vastaaja "Pissis 21v"?  ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:25"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:20"]

Ryystää sen viimeisenä lautasen reunalta ja pyyhkii sen jälkeen suupielet pöytäliinaan.

[/quote]

 

Juu, noinkin voi tehdä, mutta sikailun voi jättää väliin. Vai oliko vastaaja "Pissis 21v"?  ;)
[/quote]
Ei vaan Pertti 58v

Vierailija
14/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäljelle jäänyt liemi muuten kannattaa vaikka pakastaa, siitä saa mahtavan liemipohjan vaikka jauhelihakeitolle tai itsetehdylle punaviinikastikkeelle  siivilöitynä ja kun kuorii liiat rasvat pinnalta pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:13"]

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:03"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:01"]Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään. [/quote] Hyi :S [/quote] Mistä mä arvasinkin! Mutta hienoa on sen sijaan pyyhkiä ciabattalla salsa di pomodoro lautaseltaan?

[/quote]

Onhan se hienoa kun sen tekee ne hienot ulkomaan elävät :)

Vierailija
16/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaistinhan ei kuulu olla mitään soppaa, josta ruokailijat saavat pari lihapalaa ja lientä perunan seuraksi. Karjalanpaistin kuuluu olla paistia: lihaa kuuluu olla paljon! Kauhallinen lihaa jokaiselle ruokailijalle vähintään! 

Ihan kamalaa. Jos tuo on ongelma karjalanpaistin syömisessä, sanonpa vaan, että onpas ollut nuuka emäntä!

Tuli muuten mieleeni lapsuudestani: toinen mummini, jonka sukujuuret eivät olleet karjalasta, teki juuri sellaista liemikeittokarjalanpaistia. Minulle jäi aina nälkä. Kun taas karjalainen mummoni laittoi pataan lihaa niin, että kaikille riitti varmasti, ja lisääkin sai ottaa.  Se on paisti, ei keitto!

Niin, mutta kysymykseesi: juu, karjalanpiirakkaa sitten liotellaan vissiin siinä liemessä. Mutta noloa. Emännälle. 

T. karjalainen jo varmaan miljoonannessa sukupolvessa. 

Vierailija
17/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:13"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:03"][quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:01"]Oikeaoppisesti se liemi kuuluu imeyttää kuivahkoon ruisleipään.

[/quote]

Hyi :S
[/quote]

Mistä mä arvasinkin!
Mutta hienoa on sen sijaan pyyhkiä ciabattalla salsa di pomodoro lautaseltaan?

[/quote]

Karjalanpaisti on hyvää, mutta ei sitä suolalientä voi rusleipään imeyttää...tai siis voi, mutta en tykkäisi

Vierailija
18/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:28"]

Jäljelle jäänyt liemi muuten kannattaa vaikka pakastaa, siitä saa mahtavan liemipohjan vaikka jauhelihakeitolle tai itsetehdylle punaviinikastikkeelle  siivilöitynä ja kun kuorii liiat rasvat pinnalta pois.

[/quote]

 

 

Juuri näin! Eikä ostaa niitä teollisia fondeja ympäristöä raiskaavissa muovikuutioissa.

Puhumattakaan lihaliemikuutioista. Itse olen omasta mielestäni ekspertti ruoan jatkojalostamisessa.

Vierailija
19/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hörpin lautasen reunalta. Sitten syön karjalanpaistin ja perunat/ muusin sivistyneesti veitsellä ja haarukalla ja lopuksi nuolen lautasen ja röyhtäisen kylläisenä. Sama kaava kotona ja vieraissa.

Vierailija
20/36 |
06.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.08.2015 klo 00:39"]

Karjalanpaistinhan ei kuulu olla mitään soppaa, josta ruokailijat saavat pari lihapalaa ja lientä perunan seuraksi. Karjalanpaistin kuuluu olla paistia: lihaa kuuluu olla paljon! Kauhallinen lihaa jokaiselle ruokailijalle vähintään! 

Ihan kamalaa. Jos tuo on ongelma karjalanpaistin syömisessä, sanonpa vaan, että onpas ollut nuuka emäntä!

Tuli muuten mieleeni lapsuudestani: toinen mummini, jonka sukujuuret eivät olleet karjalasta, teki juuri sellaista liemikeittokarjalanpaistia. Minulle jäi aina nälkä. Kun taas karjalainen mummoni laittoi pataan lihaa niin, että kaikille riitti varmasti, ja lisääkin sai ottaa.  Se on paisti, ei keitto!

Niin, mutta kysymykseesi: juu, karjalanpiirakkaa sitten liotellaan vissiin siinä liemessä. Mutta noloa. Emännälle. 

T. karjalainen jo varmaan miljoonannessa sukupolvessa. 

[/quote]

 

Eihän se liemen määrä ole ongelma, vaan sen lihan määrä? =D

Liemessä se kuitenkin hautuu ja kypsyy , eikä lihaa täyteen pakattu pata kovin mehukasta ole?

Lientä saa olla vaikka kuinka paljon, kunhan lihaa riittää , se on mureaa, ja jokainen syö sen määrän minkä jaksaa.

Ketään en pakota kauhallista lihaa syömään, ja liemen määränkin jokainen saa ihan itse päättää.

Liian vähässä nesteessä haudutettu lihapalahakkeluskin on kamalaa, sellaistakin kun voi saada  ; )

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi neljä