Millaisen nakki/makkarakastikkeen teette?
Kommentit (19)
Ai millaisenko? Oikaisen jauhojen ruskistamisen kanssa ja lisään ne ihan suoraan pussista. Tummaa väriä saa soijakastikkeella sopivasti.
Pitäisi joskus kokeilla makkarakastiketta siskonmakkaroista, keittoa olen tehnyt noista mutta en kastikkeeseen tursutellut.
Mä oon niin huono tekeen kastikkeita, että ostan niitä valmiita
1 pkt (300 - 400 g) nakkeja
1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
200 g sipulia
1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka
Pienistä nysänakeista niin kuin miehellänikin on.
Vierailija kirjoitti:
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.
Nakki ja jauhelihakastikkeeseen ei kuulu mikään kermakastike.
Enemmekin tomaattisoseella ja sinapilla maustettu kastike.
Sekä ainakin kuulotettu sipuli, mausteena mustapippuri, paprika ja muuta mauseet joista perhe pitää.
Makkarakastike on hyvää. Mutta sellanen varotus, että paistoin hkn sinistä pannulla. Tuli aivan karmea joku kalamainen öljyn haju (ei siis mikään paistuva liha tai makkara) ja ne palat meni ihan veltoiksi, oli aika yököttävää.
Ei koskaan enää hkn sinistä eikä ainakaan pannuun.
Pussi Knorrin Ruskeaa kastiketta ohjeen mukaan, nakkeja/makkaroita + jotain punaista (esim. ketsuppia).
Maistuu kuin koulun ruokalan 1990-luvun sapuska.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.
Nakki ja jauhelihakastikkeeseen ei kuulu mikään kermakastike.
Enemmekin tomaattisoseella ja sinapilla maustettu kastike.
Sekä ainakin kuulotettu sipuli, mausteena mustapippuri, paprika ja muuta mauseet joista perhe pitää.
Toi itse asiassa kermakastikkeen ja tomaatin yhdistäminen on itse asiassa sellainen herkku mistä MUN PERHE pitää jauhelihakastikkeessa hurjasti. Että siinähän vänkäät ettei kuulu jotain jonnekin. Ei se estä meitä sitä tekemästä. Taidanpa tehdäkin huomenna ihan vain sinun kiusaksi tuolla reseptillä ruokaa ja otan maanantaina työevääksikin. Siinähän kieltelet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.
Nakki ja jauhelihakastikkeeseen ei kuulu mikään kermakastike.
Enemmekin tomaattisoseella ja sinapilla maustettu kastike.
Sekä ainakin kuulotettu sipuli, mausteena mustapippuri, paprika ja muuta mauseet joista perhe pitää.
Nakkikastikkeeseen ei kuulu mikään tomaattimurska!
Jos haluaa käyttää valmista kastikejauhetta niin jauheliha kuin nakkikastikkeena, niin se totiseti on Ruskea kastike jauhe, tai sipulinen Ruskea kastike jauhe.
Perus suomalaiseen jauheliha- ja nakkikastikkeen ei ole kuulunut koskaan mikään kermakastike, ei jauheena eikä itsetehtynä-
Jos mikä ruoka on niin perusteellisesti suomalainen, niin se ruoka on ruskea jauheliha kastike perununoiden kanssa.
Ja tuohon mahdollisesti lisänä punajuuret, suolakurkut tai jokin raaste/ salaatti.
Paistan makkarat / nakit ja siirrän ne kasariin. Sitten kuullotan reilussa voissa sipulit ja lisään jauhot ruskistumaan. Sekaan yksi lihaliemikuutio. Sitten kunnon ruskistus, ettei tartte värjätä ketsupilla. Päälle vettä ja kipataan siivilän läpi kasariin. Tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai muusin kera ja kylkeen punajuuriviipaleita. Nam.
Teen makkara/nakki kastikkeen tosi harvoin. En aina edes joka vuosi. Perus ruskea kastike eli makkarat/nakit pannulle jauhojen ja öljyn kanssa. Paistetaan kunnes ruskistuu ja lisätään vesi. Perus versioon mausteeksi suolaa ja pippuria.
Paremmaksi saa niin monella tapaa etten jaksa nyt niitä luetella. Tee mitä tahansa ruokaa niin goolella löytää ihan tarpeeksi ohjeita. Jos on niin tumpelo ettei silti onnistu niin se on henkilökohtainen voi, voi. Hitto lapsikin osaa tehdä yksinkertaisimmat ruuat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.
Nakki ja jauhelihakastikkeeseen ei kuulu mikään kermakastike.
Enemmekin tomaattisoseella ja sinapilla maustettu kastike.
Sekä ainakin kuulotettu sipuli, mausteena mustapippuri, paprika ja muuta mauseet joista perhe pitää.
Nakkikastikkeeseen ei kuulu mikään tomaattimurska!
Ei ole olemassa mitään EU:n määritelmää nakkikastikkeelle jonka mukaan sitä saa ainoastaan tehdä.
Makkara ja sipuli pannulle voihin kärisemään.
Voita kattilaan, ja jauhoja päälle, ruskistus. Vettä sekaan, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Mausteeksi mustapippuria ja suolaa. makkarat/nakit kastikkeen sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Makkara ja sipuli pannulle voihin kärisemään.
Voita kattilaan, ja jauhoja päälle, ruskistus. Vettä sekaan, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Mausteeksi mustapippuria ja suolaa. makkarat/nakit kastikkeen sekaan.
🤮
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.
Nakki ja jauhelihakastikkeeseen ei kuulu mikään kermakastike.
Enemmekin tomaattisoseella ja sinapilla maustettu kastike.
Sekä ainakin kuulotettu sipuli, mausteena mustapippuri, paprika ja muuta mauseet joista perhe pitää.
Nakkikastikkeeseen ei kuulu mikään tomaattimurska!
Ei ole olemassa mitään EU:n määritelmää nakkikastikkeelle jonka mukaan sitä saa ainoastaan tehdä.
Pitäisi olla, niin ette pääsisi sotkenaan siihen mitä tahansa. Se olisi sitten eri ruokalaji eri nimellä.
Mä käytän sitä valion purkissa olevaa ruskeaa kastiketta. Lisään kyllä vielä ketsuppia ja sipulia. Antakaa alapeukkuja, mutta lapset rakastaa sitä.
Uusavuttomat ei osaa tehdä ruskeaa kastiketta voista, jauhoista ja vedestä.
En ole tehnyt vuosiin mutta jos tekisin, niin tekisin kuten jauhelihakastikkeen, eli lihat paistetaan, sipulia haluttaessa mukaan, ja sitten sekoitetaan kermakastikejauhetta ja vettä ja se pannulle sekä 1 kpl tomaattimurskaa.