Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten teen??mustpiirakka jossa pohja kakkutaikinan tapainen

Vierailija
01.08.2015 |

Ja mustikat sirotellaan sinne sekaan.
ovat leivospalojen tapaisia. Apua, miten teen?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin mitä, miten teet? Heität pohjan leivinpaperin päälle pellille taikka jauhotettuun kakkuvuokaan ja mustikat päälle ja uuniin.

Vierailija
2/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta mustikkapiirakka pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja millä ohjeella *lähdös heittämään*

Vierailija
4/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoitat mustikat taikinaan, levität pellille ja paistat. Leikkaa neliöiksi kun kakku on kypsä. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Jos haluat, voit sekoittaa mustikoihin vähän perunajauhoja ennenkuin sekoitat ne taikinaan. Näin vältät vetistymisen, mutta välttämätöntä se ei ole. 

Vierailija
5/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.08.2015 klo 08:26"]Sekoitat mustikat taikinaan, levität pellille ja paistat. Leikkaa neliöiksi kun kakku on kypsä. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Jos haluat, voit sekoittaa mustikoihin vähän perunajauhoja ennenkuin sekoitat ne taikinaan. Näin vältät vetistymisen, mutta välttämätöntä se ei ole. 
[/quote]

No jos et vielä käsittäny, haen sitä parasta reseptiä. En tekotapaa tai mitään neuvoja. Osaan leipoa ja tehdä mustikkapiirakoita eri resepteillä? ap

Vierailija
6/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No herran jestas! Jos kerran osaat ja vielä eri resepteillä niin miksi kyselet apua miten tehdä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otsikossa luki "Miten teen", joten oletin että tekotavasta olisi kyse. Avauksessasi oli myös lievästi epätoivoinen sävy, joten päättelin että olet ensimmäistä kertaa tekemässä. "Kakkutaikinan tapainen" ja "leivospalojen tapaisia" eivät myöskään paljastaneet että olet kokenut leipoja. 

Tee miten teet. Mustikkapiirakka maistuu aina. :)

5

Vierailija
8/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muinaisessa kotitalouden oppikirjassa oli yksi piirakkapohjaresepti jota käytin joskus erilaisiin piirakoihin, mm. mustikkaan. Siinä vatkattiin kakkutaikinatyyliin munat + sokeri ja sekoitettiin sekaan jauhot + leivinjauhe + muistaakseni sulatettua ja jäähdytettyä rasvaa, esim. voita. Päälle sitten ne marjat tai hedelmät ja muut mausteet.

Määriä en muista mutta koitas tuon tyyppistä reseptiä, noita varmaan löytyy netistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
01.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein juuri niin että munat ja sokeri vaahdoksi, sen jälkeen lisäsin jauhot, sitten kerma ja lopuksi voisula. Tais olla 175 astetta ja puolisen tuntia, ehkä vähän yli.
Heitän nyt ulkomuistista määrät :D
4 munaa
3 dl sokeria
8dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa josta laitoin puolet punaista maitoa
300 g voita sulatettuna
Sitten pellille ja mustikat sekaan. Mustikat jää siihen pintaan kun ei ole niin notkeaa kun normi sokeritaikina eli vähän lusikalla painelin niitä taikinaan. Päälle sokeria ripottelin.
Tällä ohjeella tuli tosi mehevä pohja!!
Aluksi vähän epäilytti kun jauhoja tuli noin paljon että mitähän tästä tulee mutta kun lisäsi kermat ja voit niin taikina siitä syntyi ;)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän viisi