Mitä leipoisitte nyt, jos osaisitte?
Mitä tekisin Sacher-kakun. Tai oikein hyvän juustokakun (ei mitään höttötuorejuustojuttua, vaan oikean amerikkalaisen juustokakun.)
Kommentit (16)
En mitään, en tykkää leipomuksista.
Rahaa! Rahaa niin kuin vahaa silloin leipoisin.
.
.
Pullaa tekisi mieli tehdä. Korvapuusteja vaikka.
En leivo enkä tykkää makeasta. Mutta joku kirpeähkö sitruunatorttu voisi maistua, tai raikas karpalo-tai puolukkajuustokakku.
Tai voileipäkakku. Paitsi sitä ei kai leivota vaan kootaan.
Joskus vielä opettelen tekemään pasteijoita taikinasta lähtien.
Karjalanpiirakoita. Osaan kyllä mutten jaksa. Viimeistään ensi viikolla kyllä leivon, olen haaveillut niistä jo pari kuukautta.
Joo, karjalanpiirakoita tekisin jos osaisin.
Ongelma on että kun on yhden miehen huusholli, ei voi leipoa sopivasti.Eli joutuu joko pakastamaan tai jakelemaan ilmaiseksi ,eikä se ole aina niin hauskaa koska se on niiin ykspuolista.
Haluaisin leipoa joka päivä,
Vierailija kirjoitti:
Joo, karjalanpiirakoita tekisin jos osaisin.
Ne on helppoja tehdä. Jos et onnistu nyppimään pitsireunoja tee neliskanttisia ja painele haarukalla reunat kiinni. Makuhan on sama.
Karjalanpiirakat tosiaan. Karjalaista sukua olevana osaan kyllä, mutta hirveä homma jos tekee paljon. Ja vähän kerrallaan ei kannata tehdä.
Pinaatti-fetapasteijoita tekisin ohuella rapealla kuorella jos osaisin.
Vierailija kirjoitti:
Lohipastejoita
Osta voitakinaa. keitä riisiä ,tai kananmuna tai sekä että ja survo savu tai graavilohen kanssa yhteen.
Kauli taikinaa hieman, laita täyte sisään. Jos teet nelikanttisen ,kosteuta reuna munalla ja taita , haarukalla voit painella reunat yhteen. Voitelet ja uuniin vaikka 175 astetta. Voit tehdä reikiä haarukalla ointaan ennen uuniin laittamista.
Charlotte Russen. Täyte varmaan onnistuisi, mutta kääretorttu ei... Lisäksi se on liian iso. Voisin tehdä sitruunakakun, minulla on sellainen sopivan pieni vuoka siihen, ja puoli taikinaa riittää. Tai eri makuisia murotaikinakeksejä... Yhden taikinan jakaa kolmeen osaan, maustaa eri tavoilla, ja tekee jokaisesta keksejä.
Mutku en jaksa. En jaksa ees pahemmin ajatella leipomista, saati sitten oikeasti leipoa jotain. Pikkasen työstressi painaa. Ja nyt tästä tuli valitusvirsi, alapeukuttakaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, karjalanpiirakoita tekisin jos osaisin.
Ne on helppoja tehdä. Jos et onnistu nyppimään pitsireunoja tee neliskanttisia ja painele haarukalla reunat kiinni. Makuhan on sama.
Rypytyksen juju on siinä että se aloitetaan samaan aikaan vastakkaisilta sivuilta, jolloin reunukset taipuvat itsestään täytteen päälle.
Niistä harjanteista ei kannata tehdä kovin korkeita ja teräviä. Karjalanpiirakat paistetaan korkeassa lämpötilassa jolloin harjanteet palavat. Pientä matalaa rypytystä. Vaik niinhän sanotaan että jokainen tekee omansa näköisiä.
Vaikka mitä (esim. macaronseja), mutta en viitsi kokeilla, koska ne menisivät kuitenkin pieleen.
Niitä myydään Lidlissä tosi halvalla ja tosi hyviä ! Pakasteessa.