Voiko perunalastu mennä pilalle?
Lapsena lähikaupassa jaettiin kärryllinen perunalastupusseja, saimme kaverini kanssa pussit ja ne perunalastut oli meitä vanhempia, ihmeteltiin sitä kuudennella varmaan.
Entä avatut pussit, pehmenevät, pilaatuuko kasviöljy vaaralliseksi?
Kommentit (3)
Rasva härskiintyy ja ajan myötä etenkin avattuna alkavat kyllä nahistua.
Onhan makkaroissakin rasvaa, myös pinnoillan, metwursti voi säilyä vuosituhansia. Perunalastussahan se suola pinta estää vettä pesiytymästä perunaan, jos ilma on kuiva niin perunan sisus ei kostu, uskoisin lähes ikuiseen säilyvyyteen. Avattuna sinne sisukseen voi päästä vettä rasvakalvon läpi mutta ilman kuivuttua suola imaisee tuon kosteuden pinnalle josta se taas haihtuu.
Vaarallisuudesta en tiedä, mutta ainakin sen rasva härskiintyy. Eipä juuri tee mieli syödä (+ mahdollinen gaga-tauti).