Leivoin eilen keksejä ja ne maistui pahalle, mutta tänään kuin maistoin niin ne oli syötäviä
Kommentit (6)
Haltiakummisi kävi yön aikana taikomassa ne kelvollisiksi, kun nukuit.
Bippidi-boppidi-boo!
Mulle käy noin joskus kaupankin tuotteissa, ensimaistamalla eivät ole erityisen hyviä, mutten viitsi poiskaan heittää, ja myöhemmin kun kokeilee maistuvatkin ihan ok.
Sooda tekeytynyt yön yli? Se maistuu usein voimakkaasti vastapaistetuissa kekseissä, joskus myöhemminkin.
Moni leivonnainen maistuu paremmalta kun on saanut tekeytyä kunnolla, en tiedä mistä johtuu. Itse tein runebergejä lauantaina ja oli ihan huonoja, unohtui jääkaappiin. Eilen muistin ne ja maistoin niin olivat ihan täydellisiä, en ikinä oo syönyt niin hyviä torttuja.
Oon huomannut että sama koskee monia juttuja, kylmiä kastikkeita, kiisseleitä, jogurtteja...
Jotkut leivonnaiset tarvitsevat tietyn ajan " tekeäisyysyydeksään"!!!
Kertokaa minulle, mikä kuivakakku, kuten jokin maustekakkui, muka maistuisi kaikkeien parhaimmalta, juuri lämpinänä ja uunista otettuna.
Ei yksi ainoakaan ainoa maustekakku.
Juuri noiden maustettujen kuivakakkujen maku paranee parhaimmilleen muutaman päivän tietyssä lämpötilassä säilyttämisen jälkeen.
Sillö vasta sen jälkeen maustettuun kuivaan kakkuun lisätyt aineet imeytyvät kakkuun kunnolla, ja antavat kuivakakulle se tarkoitetun syvän maun.
Ja kutes lienee jokaine jo tähän mennessä tietää, niin kaikki kuivakakuta kannataa aina leipoa itse.
Mistään leipomosta ei koskaan, ei milloinkaan saa täydellisen maukasta mauste kuivakakkua.
Sen sijaan leipomoista saa ihan ok täyte-ja voileipäkakkuja, pasteijoita ja pikkuleipiäkin-
Murotaikinatyyppiset ja monet muutkin taikinat maistuu paremmalta muutaman vuorokauden kuluttua leipomisesta, minun mielestäni myös piparkakut paranevat vanhetessaan.