Jauhelihasta lähtevä rasva
Ajattelin tehdä jauhelihakeittoa, en ole sitä aiemmin tehnyt mutta tänään yritän.
Mietin vain sitä, että miten siitä jauhelihasta pasitamisen yhteydessä irtoavan rasvan saa huuhdeltua pois? Kun eihän sitä voi suoraan pannulta heittää keittoon, tulis ihan älytön rasvakerros sinne pintaan.
Kaadanko paistetut jauhelihat jonkun talouspaperikerroksen päälle ja taputtelen kuivaksi paperitupolla vai voiko sen huuhdella esim. hanan alla kuumalla vedellä? Meneekö viemäri tukkoon?
Miten tää homma tehdään?
Kommentit (41)
Ei irtoa mitään, jos ei paista kylmällä pannulla.
Muista sitten huuhdella pottumuusista haitalliset hiilarit pois.
No peset sen jauhenlihan ennen kypsennystä, daa!
Huuhtele liha siivilässä hanan alla, ja rasva kipon kautta jäteastiaan. Sitä rasvaa nimittäin lähtee..
Taputtele rasvat talouspaperiin, tai anna kissasi nuolla rasvakerros pois ja sen jälkeen kaada jauhelihat keiton joukkoon. Voit myös huuhdella jauhelihasta rasvat pois kypsentämisen jälkeen. Suosittelen Fairy-pesua.
Tiesittekö, että Yhdysvalloissa oikeasti osa porukasta huutelee veden alla sen kypsennetyn ja maustetun jauhelihan?
Meillä ostetaan aina naudanjauhelihaa, eikä mitään halpaa weetee sika-nauta mössöö.
Seuraavalla kerralla kannattaa ostaa mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa ja keittää se niin ei tule käytettyä mahdollisesti ylimääräistä rasvaa paistamisessakaan.
No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.
Vierailija kirjoitti:
No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.
Viemäriin ne rasvat laitetaan.
Mä teen aina perheelle saippuat ylimääräisestä rasvasta. Teinit vähän paheksuu, mutta muuten ei ole lihaan varaa.
Jatka paistamista kun liha näyttää kypsältä. Rasva ja muut nesteet haihtuu noin viidessä minuutissa, lihasta tulee rapeampaa ja paahtunemman makuista.
Toinen vaihtoehto on laittaa jauheliha raakoina nokareina suoraan keittoon. Kypsyy kymmenessä minuutissa ja paistamisessa käytetty rasva jää pois.
Vierailija kirjoitti:
No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.
Lisätietoja? Miten, tai siis missä vaiheessa lusikoin rasvat lihasta?
Jotenkin tuo huuhtelu vaan tuntuisi helpoimmalta.
Paperiin itse imeytytän sihdin läpi (lautasella paperi) ja sitten paperi roskiin. Öljyä ei saisi sinne veteen mielellään laittaa.
Mitä ikinä teetkin, niin rasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön.
Kiinteän tai hyytyneen rasvan voi laittaa biojätteeseen, myös pienet määrät nestemäistä rasvaa voi imeyttää biojätteeseen. Paistinpannulta rasvan jäämät kannattaa pyyhkäistä talouspaperilla, jonka voi laittaa biojätteeseen. Nestemäinen rasva kuuluu sekajätteeseen suljetussa pakkauksessa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.
Lisätietoja? Miten, tai siis missä vaiheessa lusikoin rasvat lihasta?
Jotenkin tuo huuhtelu vaan tuntuisi helpoimmalta.
Huuhtele raaka jauheliha siivilässä, aiempi vinkki. Rasva jätteisiin.
Ei siihen mitään älytöntä rasvakerrosta tule. Kaadat ne rasvat lihojen kanssa suoraan sinne keittoon ja vaikka vielä huuhtaiset pannun pohjasta loputkin sinne. Se rasva on se, missä maku on.