Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jauhelihasta lähtevä rasva

Vierailija
05.02.2022 |

Ajattelin tehdä jauhelihakeittoa, en ole sitä aiemmin tehnyt mutta tänään yritän.

Mietin vain sitä, että miten siitä jauhelihasta pasitamisen yhteydessä irtoavan rasvan saa huuhdeltua pois? Kun eihän sitä voi suoraan pannulta heittää keittoon, tulis ihan älytön rasvakerros sinne pintaan.

Kaadanko paistetut jauhelihat jonkun talouspaperikerroksen päälle ja taputtelen kuivaksi paperitupolla vai voiko sen huuhdella esim. hanan alla kuumalla vedellä? Meneekö viemäri tukkoon?

Miten tää homma tehdään?

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siihen mitään älytöntä rasvakerrosta tule. Kaadat ne rasvat lihojen kanssa suoraan sinne keittoon ja vaikka vielä huuhtaiset pannun pohjasta loputkin sinne. Se rasva on se, missä maku on.

Vierailija
2/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei irtoa mitään, jos ei paista kylmällä pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista sitten huuhdella pottumuusista haitalliset hiilarit pois.

Vierailija
4/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta vähärasvaista.

Vierailija
5/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No peset sen jauhenlihan ennen kypsennystä, daa!

Vierailija
6/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtele liha siivilässä hanan alla, ja rasva kipon kautta jäteastiaan. Sitä rasvaa nimittäin lähtee..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taputtele rasvat talouspaperiin, tai anna kissasi nuolla rasvakerros pois ja sen jälkeen kaada jauhelihat keiton joukkoon. Voit myös huuhdella jauhelihasta rasvat pois kypsentämisen jälkeen. Suosittelen Fairy-pesua.

Vierailija
8/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiesittekö, että Yhdysvalloissa oikeasti osa porukasta huutelee veden alla sen kypsennetyn ja maustetun jauhelihan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ostetaan aina naudanjauhelihaa, eikä mitään halpaa weetee sika-nauta mössöö.

Vierailija
10/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seuraavalla kerralla kannattaa ostaa mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa ja keittää se niin ei tule käytettyä mahdollisesti ylimääräistä rasvaa paistamisessakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta nautaa ilman rasvaa.

Vierailija
12/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.

Viemäriin ne rasvat laitetaan.

Vierailija
14/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen aina perheelle saippuat ylimääräisestä rasvasta. Teinit vähän paheksuu, mutta muuten ei ole lihaan varaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatka paistamista kun liha näyttää kypsältä. Rasva ja muut nesteet haihtuu noin viidessä minuutissa, lihasta tulee rapeampaa ja paahtunemman makuista.

Toinen vaihtoehto on laittaa jauheliha raakoina nokareina suoraan keittoon. Kypsyy kymmenessä minuutissa ja paistamisessa käytetty rasva jää pois.

Vierailija
16/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.

Lisätietoja? Miten, tai siis missä vaiheessa lusikoin rasvat lihasta? 

Jotenkin tuo huuhtelu vaan tuntuisi helpoimmalta.

Vierailija
17/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese fairylla

Vierailija
18/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paperiin itse imeytytän sihdin läpi (lautasella paperi) ja sitten paperi roskiin.  Öljyä ei saisi sinne veteen mielellään laittaa.

Vierailija
19/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ikinä teetkin, niin rasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön. 

Kiinteän tai hyytyneen rasvan voi laittaa biojätteeseen, myös pienet määrät nestemäistä rasvaa voi imeyttää biojätteeseen. Paistinpannulta rasvan jäämät kannattaa pyyhkäistä talouspaperilla, jonka voi laittaa biojätteeseen. Nestemäinen rasva kuuluu sekajätteeseen suljetussa pakkauksessa

Vierailija
20/41 |
05.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No tietysti paistamisen jälkeen otat rasvan lusikalla pois ja laitat roskiin. Vanha kikka.

Lisätietoja? Miten, tai siis missä vaiheessa lusikoin rasvat lihasta? 

Jotenkin tuo huuhtelu vaan tuntuisi helpoimmalta.

Huuhtele raaka jauheliha siivilässä, aiempi vinkki. Rasva jätteisiin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kolme