Salaatti unohtui pöydälle 3h, roskiskamaa??
Salaatissa on salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua. Luin että saattaa mennä pilalle kun bakteerit tykkää märästä salaatista. No mistä tietää onko pilalla, ei ole mikroskooppia millä tutkia kasvustoa. Söisitkö?
Kommentit (26)
Söisin, jos ei vaikuta mitenkään epäilyttävältä
Höppänä :) Ei se nyt niin äkkiä mee pilalle
Mites salaatti, joka kasvaa kasvimaassa ulkona, sataa vettä, lämmin ilma? Eihän koskaan voisi syödä salaattia, jos se pilaantuisi kolmessa tunnissa.
Salaatinlehdet, tomaatit ja kurkut eivät ole kaupassakaan kylmässä. Miten se, että olet sekoittanut ne keskenään ja tehnyt niistä aneemisen salaatin on muuttanut ne sellaisiksi, että menevät kolmessa tunnissa pilalle?
Vierailija kirjoitti:
Mites salaatti, joka kasvaa kasvimaassa ulkona, sataa vettä, lämmin ilma? Eihän koskaan voisi syödä salaattia, jos se pilaantuisi kolmessa tunnissa.
Jos salaatin irrottaa ja jättää maahan, en söisi sitä enää kolmen tunnin kuluttua. Vissi ero.
Jos ei siinä ole mitään pilaantuvaa kuten juustoa, ei se ole pilalla. Eikä juustokaan nyt ihan hetkessä pilaannu. Kuten aiemmat sanoivatkin niin eihän salaatti, tomaatti eikä kurkku sinänsä huoneenlämmössä pilaannu, toki kun niisä on nyt enemmän leikkuupintaa, on eri asia. Mutta ei silti ihan näin nopeasti pilalle mene.
Kyllä näin talvella voi syödä. Kesällä en söisi, bakteerit jylläävät enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Salaatinlehdet, tomaatit ja kurkut eivät ole kaupassakaan kylmässä. Miten se, että olet sekoittanut ne keskenään ja tehnyt niistä aneemisen salaatin on muuttanut ne sellaisiksi, että menevät kolmessa tunnissa pilalle?
Kaupassa ne ei lillu vedessä. Pilkotussa salaatissa kulhon pohjalla on aina lätäkkö. Bailupaikka bakteerille.
Onhan taas murheita maailmalla. Ei ole pilalla, mahahapot tappaa mahdolliset bakteerit..
Vierailija kirjoitti:
Salaatinlehdet, tomaatit ja kurkut eivät ole kaupassakaan kylmässä. Miten se, että olet sekoittanut ne keskenään ja tehnyt niistä aneemisen salaatin on muuttanut ne sellaisiksi, että menevät kolmessa tunnissa pilalle?
Ehkä aloittajan huoneilma?
Salaatti menee pilalle huoneenlämmössä puolessa tunnissa. Kannattaa syödä nopeasti tai ruokamyrkytys on taattu.
Miten ihmeessä pärjäät arki- saati työelämässäsi ap?
Vierailija kirjoitti:
Salaatti menee pilalle huoneenlämmössä puolessa tunnissa. Kannattaa syödä nopeasti tai ruokamyrkytys on taattu.
Melkeen varminta on syyä jääkaapin oven raossa.
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmeessä pärjäät arki- saati työelämässäsi ap?
Miten liittyy salaatin pilaantumisen. En ole salaatti.
Ap
Söisin.