SAAKO PAKASTETUN JAUHELIHAN
Sulattaa mikrossa jos pistää sulatuksen vai pitääkö sen antaa sulaa jääkaapissa? :/
Kommentit (9)
[quote author="Vierailija" time="27.05.2015 klo 12:44"]Ei saa, nautasika tulee kummittelemaan.
[/quote]
Hui :/
Sen voi tehdä mutta ensin on istuttava sen päällä tunti.
Eikö kaiken pakastetun ruoka-aineen voi sulattaa mikrossa?
Lihan sulattaminen hitaasti jääkaapissa tuottaa yleensä paremman lopputuloksen kuin pikasulatus. Eikä siinä ole vaivaakaan: ottaa illalla jääkaappiin sulamaan, ennen kokkausta ottaa lihan huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi ja sitten kokkaa.
Voi sulattaa mikrossa. Nopea sulatus mikrossa on parempikin, ei ehdi mikrobit levitä, kuten hitaassa sulatuksessa.
Mä sulatan huoneenlämmössä. Tai jos on tarkoitus paistaa se jauheliha, niin sitten en sulata ollenkaan vaan isken koko jäisen köntin kuumalle pannulle. Paistuu siinä hyvin niin, että kääntää sitä ympäri ja rapsuttaa ruskistuneen lihan sivuun, kääntää ja rapsuttelee taas ruskistuneen lihan jne. kunnes koko köntti on ruskistettu.
Meillä on jauhelihat omista elukoista, eli itse on pakattu ja pakastettu. Meidän pakastejauhelihat on sellaisia 400-600g levyjä, joiden paksuus on noin 1-2 cm.
[quote author="Vierailija" time="27.05.2015 klo 12:56"]Mä sulatan huoneenlämmössä. Tai jos on tarkoitus paistaa se jauheliha, niin sitten en sulata ollenkaan vaan isken koko jäisen köntin kuumalle pannulle. Paistuu siinä hyvin niin, että kääntää sitä ympäri ja rapsuttaa ruskistuneen lihan sivuun, kääntää ja rapsuttelee taas ruskistuneen lihan jne. kunnes koko köntti on ruskistettu.
Meillä on jauhelihat omista elukoista, eli itse on pakattu ja pakastettu. Meidän pakastejauhelihat on sellaisia 400-600g levyjä, joiden paksuus on noin 1-2 cm.
[/quote]
Voiko niin tehä? :O eikö se liha kärsi mitenkää?
Minäkin paistan jäisen jauhelihan suoraan pannulla. Myöskin tuo rapsutus taktiikka käytössä. Hyvin onnistuu. Käytän kääntely apuna haarukkaa.
Ei saa, nautasika tulee kummittelemaan.