Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Kotimaisten vihannesten käyttö
23.01.2022 |
Närpiön tomaatti ja kurkkutilat ovat olleet ylpeyden aihe. Mites nyt? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008559894.html Olen koittanut muutaman keskustelun avata tästä aiheesta, mutta ei näytä onnistuvan.
Kommentit (2)
Kotimaiset tomaatit yli 6 euroa kilo, ei tunnu pahalta, kun yhden hengen talous. Suuret perheet tekevöt ymmärrettävistä syistä ostopäätöksensä hinnan perusteella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
No mutta, ei se ole sen kummempaa muuallakaan.
Ne suomalaisten hehkuttamat ihanat espanjalaiset tomaatit ja mansikat on kasvatettu lähes
"orjatyövoimalla".
Työntekijöillä on pitkät päivät, surkea palkka, ja kehnot hökkelit asuntoinaan.
Kyllähän sillä tavalla saadaan halvalla vienti vihanneksia, etenkin maassa, jossa lämpöä jossa lämpöä ja aurinkoa riittää vuoden ympäri.
Niitä halpoja vihanneksia me täällä hehkutamme ja ylistämme, mutta kukaan ei tule ajatelleeksi kuka ne on kylvänyt, hoitanut, kastellut, lannoittanut ja poiminut ja pakannut vientiin.
Just ne kaikkein surkeimmassa oloissa, huonoimmalla palkalla olevan vierasmaalaiset työntekijät.
Kyllä siinä tilusten omisajat vetävät kaikken suurimmat voitot.
Ja Suomessa sentän nuo vihannekset joudutaan aina kasvattamaan keinovalolla kasvihuoneissa.
Suomessa vihannesten viljelijöillä on moninkertaiset kulut verrattuna Espanajan kasvattajiin, joissa lämpö ja valo on ilmaista.