Miten teet kasvissosekeiton
Kommentit (3)
Aloita kuullottamalla sipuli. Keitä kasvikset liemikuutiossa. Kun olet keittänyt ja maustanut , jätä vähän vettä pohjalle ja mixaa vihannekset .Kaada joukkoon maitoa, kermaa , home. tai sulatejuustoa. Jawott!
Itse laitan aina kasvissosekeittoon porkkanaa. Muut kasvikset vaihtelevat: kukkakaalia, paprikaa, palsternakkaa, purjoa tai sipulia, joskus perunaa tai bataattia. Käytän usein jääkaapin perältä hieman nahistuneet kasvikset.
Mausteiksi ainakin suolaa ja pippuria, muut mausteet vaihtelevat, esim. paprikajauhetta, sipulijauhetta, persiljaa, kasvisliemikuutio.
Olen lisännyt kasvissosekeittoon useimmiten tuorejuustoa, joskus kermaa. Viimeksi laitoin Koskenlaskijaa sekaan. Ei ollut mitenkään erityisen hyvää. Mielestäni esim. Crème Bonjour -tuorejuustot sopivat keittoon paremmin. Mielestäni kermalla maustettu keitto ei ole niin herkullista. Keiton voi hyvin tehdä myös ilman kermaa tai juustoa.
Kuorin juurekset/kasvikset, pilkon ja keitän ne kypsiksi. Sitten kaadan osan keitinvedestä pois, jos vaikuttaa, että nestettä on liikaa. Soseutan sauvasekoittimella, lisään mausteet ja tuorejuustoa tms. Sanoisin, että tähän menee 45 min. Riippuu kuinka kauan aikaa menee keittämiseen; mitä kasviksia käyttää ja minkä kokoisiksi paloiksi pilkkoo ne.
Oikeesti?
Ei siinä kauan mene, ostat kasvikset, peset, kuorit ja pilkot ne, keität pehmeiksi, keittoaikaan vaikuttaa kasvispalojen koko, soseutat, lisäät mieltymystesi mukaan jotain (tuore)juustovalmistetta, maustat... pistät vielä ehkä hetkeksi liedelle, jos tarvitsee lämmittää.
Jos et osaa niin kokeile googlata, sieltä niitä erilaisia kasvisosekeittoreseptejä löytyy.