Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ylikypsä saunapalvikinkku

Vierailija
19.05.2015 |

Ex curling - lapsi kyselee tyhmiä, mutta millä tavoin ylikypsää saunapalvikinkkua syödään tai valmistetaan. Voiko sitä syödä kylmänä? Vai pistetäänkö se uuniin? Paistinpannulle? 

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syödään kylmänä.

Vierailija
2/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, nimessäkin jo on "kypsä" eli ei sitä enää kypsennetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voithan sä laittaa sitä vaikka pilkottuna munakkaaseen, pizzaan, keittoon, kiusaukseen jne.

Vierailija
4/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on viipaleita, niin leivän päälle. Jos taas palana, niin voi tehdä esim. kinkkukiusausta.

Vierailija
5/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saunapalvikinkku on kypsä tuote, sitä myydään mm. valmiina leikkeleenä. Palana ostettua voi käyttää suikaloituna tai kuutioituna mm. salaatteihin, pizzan tai piirakan täytteenä.

Vierailija
6/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkeleet voi syödä kylmänä vaikka leivän päällä, sitä voi paistaa pannulla tai laikkaa vaikka pizzaan täytteeksi.

Montas varastit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:55"]

Syödään kylmänä.

[/quote]

Voi syödä lämpimänäkin, olennaista aloittajalle on se, että kyseessä on kypsä tuote, ihan kuin mikä tahansa muukin kypsä liha, vaikka joulukinkku.

Vierailija
8/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee voileipäkakku:

Voileipäkakku on kestosuosikki juhlatarjottavien joukossa.

 

 

 

 

 

>8 henkilölle | Valmistusaika: n. 2h 30min

16 isoa paahtoleipää tai vuokaleipä 

Kostutus: 
2 dl liha- tai kasvislientä 

Täyte 1: 
1 pkt (300 g) HK Maalaismaksamakkaraa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 maustekurkku pieninä kuutioina 
1 dl persiljaa silputtuna 

Täyte 2: 
1 pkt (200 g ) HK Rypsiporsas Savukinkku 
250 g voileipäpikkelssiä 
1-2 tl vahvaa sinappia 
1 omena, kuorittuna, pieneksi kuutioituna 

Pinnalle: 
200 g majoneesia tai yrttituorejuustoa 
100 g smetanaa tai ranskankermaa 

Koristeluun: 
HK Saunapalvikinkkua 
miniluumutomaatteja 
rucolaa 
herneenversoja 
(juustoraastetta) 
(persiljaa)

Valmistusohje

Leikkaa leivistä reunat. Lado neljä leipää vierekkäin leivinpaperin päälle. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä. Vatkaa Maalaismaksamakkara, tuorejuusto, maustekurkkukuutiot ja persilja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä puolet kostutetun leipäkerroksen päälle. Levitä päälle uusi leipäkerros ja kostuta.

Valmista kinkkutäyte. Laita palvikinkku, voileipäpikkelssi ja sinappi kulhoon. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon omenakuutiot. Levitä puolet täytteestä leipäkerroksen päälle. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä päälle maksamakkaratäyte. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Laita vielä päälle kerros leipää ja kostuta. Käännä leivinpaperi voileipäkakun suojaksi ja anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tasoita voileipäkakun reunat ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa majoneesi tai yrttituorejuusto keskenään smetanan tai ranskankerman kanssa. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Käännä palvikinkkuleikkeleet rulliksi ja koristele kakku kinkkurullilla, miniluumutomaateilla, rucolalla ja herneenversoilla. Voit halutessasi painella kakun reunoille juustoraastetta tai persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok, kiitos vastauksista. Olen hippasen perfektionisti, joten olen tarkka näistä asioista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme neljä