Ylikypsä saunapalvikinkku
Ex curling - lapsi kyselee tyhmiä, mutta millä tavoin ylikypsää saunapalvikinkkua syödään tai valmistetaan. Voiko sitä syödä kylmänä? Vai pistetäänkö se uuniin? Paistinpannulle?
Kommentit (9)
Niin, nimessäkin jo on "kypsä" eli ei sitä enää kypsennetä.
Voithan sä laittaa sitä vaikka pilkottuna munakkaaseen, pizzaan, keittoon, kiusaukseen jne.
Jos on viipaleita, niin leivän päälle. Jos taas palana, niin voi tehdä esim. kinkkukiusausta.
Saunapalvikinkku on kypsä tuote, sitä myydään mm. valmiina leikkeleenä. Palana ostettua voi käyttää suikaloituna tai kuutioituna mm. salaatteihin, pizzan tai piirakan täytteenä.
Leikkeleet voi syödä kylmänä vaikka leivän päällä, sitä voi paistaa pannulla tai laikkaa vaikka pizzaan täytteeksi.
Montas varastit?
[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:55"]
Syödään kylmänä.
[/quote]
Voi syödä lämpimänäkin, olennaista aloittajalle on se, että kyseessä on kypsä tuote, ihan kuin mikä tahansa muukin kypsä liha, vaikka joulukinkku.
Tee voileipäkakku:
Voileipäkakku on kestosuosikki juhlatarjottavien joukossa.
>8 henkilölle | Valmistusaika: n. 2h 30min
16 isoa paahtoleipää tai vuokaleipä
Kostutus:
2 dl liha- tai kasvislientä
Täyte 1:
1 pkt (300 g) HK Maalaismaksamakkaraa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 maustekurkku pieninä kuutioina
1 dl persiljaa silputtuna
Täyte 2:
1 pkt (200 g ) HK Rypsiporsas Savukinkku
250 g voileipäpikkelssiä
1-2 tl vahvaa sinappia
1 omena, kuorittuna, pieneksi kuutioituna
Pinnalle:
200 g majoneesia tai yrttituorejuustoa
100 g smetanaa tai ranskankermaa
Koristeluun:
HK Saunapalvikinkkua
miniluumutomaatteja
rucolaa
herneenversoja
(juustoraastetta)
(persiljaa)
Valmistusohje
Leikkaa leivistä reunat. Lado neljä leipää vierekkäin leivinpaperin päälle. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä. Vatkaa Maalaismaksamakkara, tuorejuusto, maustekurkkukuutiot ja persilja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä puolet kostutetun leipäkerroksen päälle. Levitä päälle uusi leipäkerros ja kostuta.
Valmista kinkkutäyte. Laita palvikinkku, voileipäpikkelssi ja sinappi kulhoon. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon omenakuutiot. Levitä puolet täytteestä leipäkerroksen päälle. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä päälle maksamakkaratäyte. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Laita vielä päälle kerros leipää ja kostuta. Käännä leivinpaperi voileipäkakun suojaksi ja anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Tasoita voileipäkakun reunat ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa majoneesi tai yrttituorejuusto keskenään smetanan tai ranskankerman kanssa. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Käännä palvikinkkuleikkeleet rulliksi ja koristele kakku kinkkurullilla, miniluumutomaateilla, rucolalla ja herneenversoilla. Voit halutessasi painella kakun reunoille juustoraastetta tai persiljaa.
Ok, kiitos vastauksista. Olen hippasen perfektionisti, joten olen tarkka näistä asioista.
Syödään kylmänä.