Mitä eroa on ruokakermalla, vispikermalla ja kuohukermalla?
Onnistuuko jokin ruoka paremmin tai epäonnistuuko kokonaan, jos käyttää jotain noista kolmesta niiden kahden muun sijaan??
Kommentit (21)
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 18:50"]
Onnistuuko jokin ruoka paremmin tai epäonnistuuko kokonaan, jos käyttää jotain noista kolmesta niiden kahden muun sijaan??
[/quote]
Onnistuu paremmin.
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 18:55"]
Oma mielipiteeni on se, että aina mihin ikinä kermaa sitten tarvitaan, niin käytetään kuohukermaa ja kaikki muut tekeleet voi jättää kauppaan. Niillä ei monillakaan ole juuri mitään tekemistä kerman kanssa.
[/quote]
oikeastiko teet kermakastikkeen vaikka lihalle kuohukermasta?
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 20:24"]
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 18:55"]
Oma mielipiteeni on se, että aina mihin ikinä kermaa sitten tarvitaan, niin käytetään kuohukermaa ja kaikki muut tekeleet voi jättää kauppaan. Niillä ei monillakaan ole juuri mitään tekemistä kerman kanssa.
[/quote]
oikeastiko teet kermakastikkeen vaikka lihalle kuohukermasta?
[/quote]
Kyllä, vaikka harvemmin sellaista laitan. Mistäs itse sitten tekisit?
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 20:26"]
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 20:24"]
[quote author="Vierailija" time="10.05.2015 klo 18:55"]
Oma mielipiteeni on se, että aina mihin ikinä kermaa sitten tarvitaan, niin käytetään kuohukermaa ja kaikki muut tekeleet voi jättää kauppaan. Niillä ei monillakaan ole juuri mitään tekemistä kerman kanssa.
[/quote]
oikeastiko teet kermakastikkeen vaikka lihalle kuohukermasta?
[/quote]
Kyllä, vaikka harvemmin sellaista laitan. Mistäs itse sitten tekisit?
[/quote]
niin mäkin teen, mikä diinä on outoa ?
Kuohukerma on the kerma, muut vain kämäsiä jäljitelmiä :)
Tuota en muutem ollut kuulutkaan, että vispikerma ei kestä keittämistä. Mitä käytännössä tapahtuu, jos sitä laittaa ruokaan ja keittää? Juoksettuu vai kökkööntyy vai mitä?
Kuohukermasta täällä on aina kastikkeet väsätty. Jättäkää muut kauppaa.
Vanha kunnon kuohukerma oranssissa purkissa on ainoa oikea kerma.
Kaikki muut on jotain korviketta.
Spermassa on jotain vikaa jos se kuohuu. Muut nimet tulevat käyttötarkoituksesta. Ihan samaa tavaraa se on mutta kuohunnan yhteydessä on syytä käydä lääkärissä.
Kuohukermaa riittää 1/4 purkki ja ruokakermaketta koko purkki. Joten ei se rasvan määrä ole kummoisempi
En ole kokeillut, mutta jos saat ruokakerman vispattua vaahdoksi, niin kerro ihmeessä.
Ruokakermassa kai on yleensä vähempi rasvaa ja sitten jotain karrageenia tms antamassa kermaista koostumusta vaikka rasva puuttuu. Ruokakerma ei vaahtoudu.
Vispikerma ei kestä keittämistä mutta siitä tulee jämäkämpi vaahto kuin kuohukermasta. Kuohukerma on sitä oikeaa kermaa, se vaahtoutuu mutta toimii myös ruoanlaitossa. tosin siihenkin on kai nykyisin lisätty jotain lisäaineita.
Oma mielipiteeni on se, että aina mihin ikinä kermaa sitten tarvitaan, niin käytetään kuohukermaa ja kaikki muut tekeleet voi jättää kauppaan. Niillä ei monillakaan ole juuri mitään tekemistä kerman kanssa.
Ruokakermassa on vähemmän rasvaa eikä se vaahtoudu. Vispikerma ja kuohukerma vaahtoutuu. Vispikermasta saa kestävämpää vaahtoa, koska siinä on stabilointiaineita (parempi pursottaa). Kuohukerma on ns. aitoa kermaa ilman lisäaineita ja vaahto ei ole niin kestävää.
Niin mikäli oikein muistan, niin vispikerma ei kestää keittämistä, joten sitä ei kannata ruokaan laittaa kuin ihan lopussa. Ruokakerma ja kuohukerma taas kestää keittyäkin.
Kuohukerma on ainoa ja oikea kerma. Ruokakerma ei ensinnäkään anna ruokaan minkäänlaista täyteläisyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Lue tuoteselosteet. Huoh.
Tuo huoh (eli huokaus) sana on hauska ja söpö. Pitäiskö sitä joskus käyttää. On myös kevytkerma.
Ruokakerma on suunniteltu varsinaisesti ruoanlaittoon.
Kuohukerman voi vispata, se on aika kevyttä ja yleensä sitä on käytetty esimerkiksi kermakakkujen leivonnassa täytteenä sekä koristelussa. Nykyisin kuohukerma on hieman vähemmän kestävää.
Vispikerma ei vaahtoudu yhtä hyvin kuin kuohukerma ja sitäkin kai käytetään leivonnassa monella tavalla.
Kuohukermaa käytetään ruoanlaitossa myös.
Vispikerma on oikea valinta leivonnaisiin ja jälkiruokiin, etenkin jos vaahdon tulee olla rakenteeltaan kiinteää ja kestävää. Vispikermassa on hitusen enemmän rasvaa kuin kuohukermassa ja sopii siksi etenkin jälkiruokakäyttöön ja herkutteluun. Vispikerma ei myöskään mene helposti voiksi eli vatkaudu yli. Googlesta hakusanalla vispikerma.
Hinta. Ei juuri muuta.