Tyhmä kysyy: mitä eroa ruokasoodalla ja leivinjauheella? :D
Heheh.
Selittäkää niin että ymmärrän. Tajuan heti mitä eroa on banaanilla ja porkkanalla.
Kommentit (6)
En ole ap, mutta miksi joihinkin leipomuksiin tulee sekä soodaa, että leivinjauhetta?
Sooda on natriumbicarbonaattia. Leivinjauheessa on natriumbicarbonaattia ja natriumpyrofosfaattia.
Soodaa voidaan käyttää happamissa taikinoissa kuten piimäkakussa jne, leivinjauhe kohottaa muitakin taikinoita happaman pyrofosfaatin ansiosta.
Tyhmä olet, jos et osaa kirjoittaa Googleen "leivinjauhe ruokasooda" tai "leivinjauhe ruokasooda ero". Ihan oikeasti, mikä sinua vaivaa? Etkö koskaan näe mitään vaivaa minkään eteen? Tässä linkki, niin voit jatkaa lapamatomaista lusmuiluasi: http://keskustelu.suomi24.fi/t/11809807
Soodaa laitetaan kun on hapanmaitotuotetta mukana: piimä, jugurtti, kermaviili, rahka...