Onnko kukaan valmistanut itse kiljua turbohiivalla? Millaset kännit tolla saa?
Kommentit (9)
Aikoinaan kun piti saada viikonlopuksi aina halpa känni niin tuli tuota aina tehtyä. Hyvin päähän meni mutta paskan makuistahan se oli. Noista viinipakkauksissta saa ihan hyvän makuista viiniä mutta sen kanssa ei kannata hötkyillä.
Kalsarikännit. Useampien kalsarien kännit.
Hyvä känni ja aamulla on pakki sekaisin
90-luvulla tuota teki vähän kaikki,lama eikä perheillä ollu antaa lapsille pahemmin rahaa.
Kyllä meni päähän ja tuli toisesta päästä liukkaasti ulos seuraavana aamuna.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä känni ja aamulla on pakki sekaisin
Tämä. Itse oisin muotoillut "kova känni ja pakki sekasin".
Pahaa kuin mikä, ainakin jos ei malta antaa hiivan lasketua pohjalle. Rähinä viinaa. En kyllä jois enää vaikka muuhun ei olis varaa. Ilman mielummin.
Tee viiniä niin ei tule paskat housuun
Prismasta käymispakkaus missä hiivat kirkastimet sun muut + ohjeet
Hyvin onnistuu ja on suht hyvää
Paskanmakuista kiljua, käyminen tosin kestää lyhyen aikaa. Mutta kannattaa ostaa viinikaupasta ihan kunnon viinihiivaa tai shamppanjahiivaa iso pussi, jos enemmän tykkää tehdä. Ei maksa kovinkaan paljon, kun ostaa isomman pussin ja tulee laadukkaampaa kuin turbohiivoilla käytetyt kiljut, ei ole niin tuhti hiivan maku. 100g pussi maksaa alle 10e, hiivaa käytetään 2-3 g per 10l, joten on riittoisaa tavaraa.
15 prosenttinen viini käy loppuun noin kahden viikon sisällä, kirkastuminen ehkä parista päivästä viikkoon, joskus kahteen. Joku 10 prossanen voi tuurilla käydä loppuun viikon sisällä. 5-6 % saa parissa päivässä