Kuoritko perunan
Itse pesen ja syön kuorineen. Näin olen tehnyt jo kolme vuosikymmentä.
Luin aikoinaan, että aivan kuoren alla on vitamiinisatsi. Onkohan?
Kommentit (11)
En, ihan turha vaiva ja vitamiinit jää kun ei kuori.
En kuori (enää). Lapsena oli tapana, tarttui ympäristöstä.
Se vitamiinisatsi on aivan mitätön. Sen varaan ei kannata laskea mitään.
Puhun sille hekumallisia juttuja ja se riisuutuu itse
En kuori. Mun mielestä peruna on maukkaampi kuorineen.
Keitetyt perunat kuorin.
Lohko- ja uuniperunat valmistan kuorineen.
Vitamiinit ja ravinnot saa maukkaammallakin ruualla kuin perunankuorilla.
Vierailija kirjoitti:
Mä syön vaan ne kuoret ja heitän perunan roskiin
Friteeratut perunankuoret on herättänyt ihmisissä ällötystä mut on ihan hemmetin hyviä!
Tosiasia on, että perunassa on yllättävän paljon C-vitamiinia. Kasviksissa usein korkein vitamiini- ja hivenainepitoisuus on juuri kuoren alla (olisiko siinä sitten aktiivisen kasvun alue tai jotain?), joten perunat kannattaisi keittää kuorineen ja kuoria tosiaan vasta keittämisen jälkeen, jos silloinkaan. Toisaalta keittäminen tuhoaa vitamiineja.
Kuitenkin moni peräkammarin poika on selvinnyt ilman keripukkia, koska on syönyt niin paljon perunaa.
En. Kuoret ovat se maukkain osa. Nykyään en kuori enää edes kun teen muussia.
En kuori, en kuori myöskään porkkanoita tai maa-artisokkia. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää.
Jos teen perunamuhennosta, sitten kuorin mutta vasta keittämisen jälkeen.