Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mulla ikää yli30v ja kolme lasta, enkä ole ikinä tehnyt itse...

Vierailija
19.04.2015 |

Ruoaksi spagettia, vaan aina tehnyt sen kaupan kastikepussista.

Antakaa paras tomaattipohjainen spagettikastike reseptinne. Kiitos! Lapset toivovat itsetehtyä...

Spagetilla tarkoitan siis sitä kastiketta. En saa puhelimella muutettua enää tuota viestin alkua.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paseerattu tomaatti on sileää tomaattia soseutettuna, joukossa ei ole paloja. Se on kuitenkin juoksevampaa (eli ei tahnaa) kuin tomaattipyre ja myydään isommassa purkissa. Tomaattimurska on nimensä mukaisesti murskaa: siinä on tomaatin paloja joukossa ja neste on vetisempää. Se on ihan makukysymys tykkääkö kastikkeen tehdä tomaattimurskasta vai paseeratusta tomaatista. Itse laitan mieluiten molempia tai sitten pelkkää tomaattimurskaa.

Perustomaattikastike: purkki tomaattimurskaa ja purkki paseerattua tomaattia, jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista ensin jauheliha sipulin kera, laita kiehumaan tomaattimurskan sekaan ja kiehauta hetki. Jos haluat päästä helpommalla maustamisen suhteen, voit ostaa myös valmiiksi maustettua tomaattimurskaa (yrtti tai valkosipuli).  Maustamiseen käy mustapippuri, suola, se valkosipuli (basilikaa, yrttimaustetta, paprikajauhetta tms voi myös lisätä jos mieli tekee).

Maailmankaikkeuden helpoin kastike, ei sitä oikeastaan voi tehdä täysin pieleen, vaikka yksityiskohdissa onkin mieltymyseroja.

Vierailija
2/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen usein paksuhkon ruskean kastikkeen (siis ruskistan vehnäjauhoja sinne jauhelihan joukkoon ja sitten lisään vettä hieman) ja siihen laitan tomaattimurskan. Saa isomman kastikkeen ja myöskin vähän paksumman, pelkällä tomaattimurskalla tulee mun mielestä aika vetinen/löysä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen aina koti ruokaa mut miun mies tekee lasangen ite, se on vaan niiin namii, parasta mitä olen edes ravintolas maistanu, mieheni ei käytä valmis pusseja vasn kaik tekee ite, jauhaa jauhelihankii parhaasta lihasta ite..

Vierailija
4/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 11:20"]Ja yritin kyllä googlettaa reseptiä, mutta mistä noista tietää mikä on hyvä resepti. Monessa mukana porkkanaa tai paprikaa, mutta haluaisin tehdä ihan normaalin tomaattipohjaisen..

Antakaa joku hyväksi todettu ohje. Kiitos! Ap
[/quote]

Herrasiunaa, kun se on tosi helppo!
Mikä vaiva se on avata tomaattisosepurkki??

Vierailija
5/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä väliä sillä on että on kolme lasta? Vai meinaatko että yleensä lapsettomat vetää valmiit kastikkeet naamaan ja äidit valmistaa puhtosesti kaiken itse? :D

Vierailija
6/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Dolmion Bolognese on kanssa kovin maukasta.

Mutta senkus kirjoitat googleen spagettikastike niin tulee ohje poikineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja yritin kyllä googlettaa reseptiä, mutta mistä noista tietää mikä on hyvä resepti. Monessa mukana porkkanaa tai paprikaa, mutta haluaisin tehdä ihan normaalin tomaattipohjaisen..

Antakaa joku hyväksi todettu ohje. Kiitos! Ap

Vierailija
8/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ostan tomaattisosepurkin (sellanen 400 gramman purkki pelkkää tomaattimurskaa) ja sit jauhelihaa 400 grammaa, silputtua sipulia ja valkosipulia, suolaa, mustapippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuleeko hyvä, jos laittaa vaan paseerattu tomaatti tölkillinen, sipuli ja valkosipuli, suola? Mitä muuta pitäisi laittaa?

Vierailija
10/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 11:22"]Mä ostan tomaattisosepurkin (sellanen 400 gramman purkki pelkkää tomaattimurskaa) ja sit jauhelihaa 400 grammaa, silputtua sipulia ja valkosipulia, suolaa, mustapippuria.
[/quote]

Ruskistat siis ensin jauhelihan, missä sipulit. Sitten muut aineet ja kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua lämmöllä 5-10 minsaa. Jotkut lisää tomaattipyrettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoittaa paseerattu tomaatti? Onko se tavallista tomaattimurskaa? Ap

Vierailija
12/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin helppoa. Sipulia, valkosipulia kuullotetaan, tomaattimurska, suola, pippuri, sokeri. Keitellään. Basilikaa lopuksi ja vaikka tonnikalaa tai lihapullat kastikkeeseen loppukyosymään. Jauhelihakastikkeeseen jauheliha, sipuli, valkosipuli paistetaan. Tomaattimurska ja mausteet päälle.

Ei pusseja tai valmiskastikkeita tarvi mihinkään. Ei edes helpota hommaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 11:20"]Ja yritin kyllä googlettaa reseptiä, mutta mistä noista tietää mikä on hyvä resepti. Monessa mukana porkkanaa tai paprikaa, mutta haluaisin tehdä ihan normaalin tomaattipohjaisen..

Antakaa joku hyväksi todettu ohje. Kiitos! Ap
[/quote]

Porkkanaraaste sopii hyvin. Laitan aina lasagnekadtikkeeseen. Tuo makeutta

Vierailija
14/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 11:24"]Mitä tarkoittaa paseerattu tomaatti? Onko se tavallista tomaattimurskaa? Ap
[/quote]
Paseerattu tarkoittaa siivilän läpi puristettua tomaattia. Tehdään yleensä murskasta. Joissain on lisänä mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 11:24"]Mitä tarkoittaa paseerattu tomaatti? Onko se tavallista tomaattimurskaa? Ap
[/quote]

Hyllyllä niitä on kumpaakin. Molemmat käy

Vierailija
16/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luota itseesi. Resepteistä saa hyvän pohjan. Niistä voi jättää jotain pois tai lisätä. Kokeilemalla saa varmuutta

Vierailija
17/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkana sopii hyvin mukaan ja haudutan 2 h ainakin, jos ei ole kiire. Italian mammojen salaisuus on kuulemma pitkä haudutus, kun niillähän on ollut aikaa ☺.... Tomaattimurska, sipuli, valkosipuli, karkea porkkanaraaste, mustapippuri, suola ja jauheliha. Lopussa voi pyöristää makua pienellä lorauksella kermaa.

Vierailija
18/18 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli kuullotetaan.( Valkoviiniä lorau. Kiehutetaan alkoholi pois.)Jauheliha ruskistetaan maustetaan. Sitten pari purkkia tomaattimurskaa ja yksi paseerattutomattipurkki. Lihaliemikuutio jjoukkoon. Basilika ja oregano joukkoon. Mustaapippuria. Jos tahdot niin valkosipulia joukkoon.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kahdeksan