Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokeneet kinkun paistajat auttakaa

Vierailija
22.12.2021 |

Kun otan kinkun huoneenlämpöön, kuinka monta tuntia (noin) kestää että valmis uuniin? 4kg kinkku kyseessä.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heti

Vierailija
2/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Heti

Jos otat jääkaapista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä nyt tuntikaupalla pöydällä pidä. Pääliosa lämpenee liikaa ja alkaa bakteerit kasvaa. Itse pidän ehkä 30min ja törkkään uuniin.

Vierailija
4/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäinen kö?

Vierailija
5/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopeammin taisi sulaa vesihauteessa, mutta heitän tässä lonkalta että 10 tuntia kestää sulaa huoneenlämmössä. Suosittelevat jääkaappisulatusta, mutta mitään eroa en ole huomannut kyllä.

Vierailija
6/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä nyt tuntikaupalla pöydällä pidä. Pääliosa lämpenee liikaa ja alkaa bakteerit kasvaa. Itse pidän ehkä 30min ja törkkään uuniin.

Oikeesti niin vähänkö. Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastekinkku vai tuore

Vierailija
8/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nopeammin taisi sulaa vesihauteessa, mutta heitän tässä lonkalta että 10 tuntia kestää sulaa huoneenlämmössä. Suosittelevat jääkaappisulatusta, mutta mitään eroa en ole huomannut kyllä.

Hitto vielä se unohtui eli ei ole jäässä🤣

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.

Vierailija
10/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniin silloin kun sisälämpö 10astetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 kg kinkku (ei jääkaappikylmä) uunin lämpötila 80 astetta 5tuntia. Hyvän mehevä ei kuiva.

Vierailija
12/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.

Hyvä, siis noin 4 tuntia. Paljonkohan suunnilleen uunissa, toiset 4?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ihmiset osaa googlettaa?

Täällä tulee väärää tietoa monelta.

Vierailija
14/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon pistänyt suoraan jääkaapista ja paista ilman paistopussia ritilän päällä. ei ole ikinä tullut kuivaa kinkkua.

Vierailija
16/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.

Hyvä, siis noin 4 tuntia. Paljonkohan suunnilleen uunissa, toiset 4?

Uunissa n. 4-5h.

Vierailija
17/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.

Kiitos ❤️

Vierailija
18/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensimmäinen 0,5 tuntia uunissa 200 asteessa. Sen jälkeen laske lämpö 100 asteeseen ja paista noin 1,5h/kg, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.

Vierailija
19/19 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.

Minäkin käytän samaa systeemiä uunissa paitsi, että kinkku on paistopussissa ja syvä uunipelti on tyhjänä ja  turvakaukalona jos sattuu pussi repeämään. Voi sitä vi****sen määrää kun joudut puhdistamaan litran tai kaksi kinkun rasvaa uunista, kaapiston rakenteista, lattialta yms minne se voi levitä. Kannattaa olla varovainen tämän suhteen nimimerkillä "kokemusta on" 😆

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kahdeksan