Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yön jääkaapissa olleista munan valkuaisista marenkeja?

Vierailija
04.04.2015 |

Onnistuuko? Haittaako jos on yön jääkaapissa, siis jo eroteltuna? Tein nyt illalla kakun jonka täytteeseen tarvitsin keltuaiset. Nyt mulla on valkuaiset lasissa ja haluaisin tehdä marenkeja mutten taida enää jaksaa.. Voiko tehdä vielä aamulla?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt ja ainakin silloin onnistu hyvin

Vierailija
2/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi ihan hyvin tehdä. itse teen usein macaronseja joissa nimenomaan kuuluu vanhentaa valkuainen vuorokautta ennen leipomista. ja macaronseja kun tehdään niin aloiteaan tekemällä marenki :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyl kai. Kokeile aamulla :3

Vierailija
4/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä hyvin, peitä hyvin niin ei tartu makuja. Mutta kypsennä varmuuden vuoksi täysin kuiviksi, ei mitään kosteata marenkikuorrutusta kakulle.

Vierailija
5/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu useamman vuorokaudenkin jääkaapissa olleista valkuaisista. Esimerkiksi macaronsit tuntuvat parhaiten onnistuvan "vanhoista" valkuaisista.

Vierailija
6/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.04.2015 klo 22:15"]voi ihan hyvin tehdä. itse teen usein macaronseja joissa nimenomaan kuuluu vanhentaa valkuainen vuorokautta ennen leipomista. ja macaronseja kun tehdään niin aloiteaan tekemällä marenki :)
[/quote]

Juuri näin. Periaatteessa säilyy ilmeisesti huoneenlämmössäkin (näinkin jotkut vanhentavat macaronseja varten), mutta jääkaapissa nyt ainakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
04.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei. Kiitos ihanat palstasiskot! :) Ja joo teen ihan kypsäksi asti paistettuja marenkeja!