Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Appelsiinikilju

Vierailija
01.04.2015 |

Törmäsin tänään seuraavanlaiseen reseptiin:

 

http://appelsiinikilju.toimii.fi/

 

Eli käytännössä kyse on kotiviinistä, jonka voi käyttää ilman hiivaa, koska pakastaminen tuhoaa appelsiinimehun käymisenestoaineet.

 

Tämän innoittamana sitten ostin lidlistä 10 purkkia 70 senttiä maksavaa appelsiini "100% täysmehua"... satuin kuitenkin äsken lukemaan purkin kyljestä, että tämä "100% appelsiinia"-täysmehu onkin valmistettu tiivisteestä, eikä ole "tuorepuristettu" tms.

Sanokaa joku, että toimiiko tuo prosessi näillä lidlin litkuilla, vai tarvitseeko olla tuorepuristettua??? 

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

uppp

Vierailija
2/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko varma? Oletko kokeillut????

Vierailija
4/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

älä tee niinkuin minä: vapun alla huoneessani teininä pöhisyttelin salaa aplarikiljua, kunnes isäni kysyi: "missäs meidän simaämpäri on??!" Kauhuissani siirsin tämän liejun 1,5 litran pulloihin vanhempieni kauppareissun aikana. No sehän sitten lopetti käymisen ja saimme kavereineni juoda pullan makuista jankkia kevätauringossa ja kuvitella tulevamme humalaan. 2007 oli hyvä vuosi.

Vierailija
5/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lupaan, etten tee, jos kerrot, oliko se tuorepuristettua appelsiinimehua? :)

Vierailija
6/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

taisi olla... muttta liekö väliä, jos vain niissä sinun mehuissasi on sokeria (eikä keinotekoisia makeuttajia)? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No siis sokerihan pitää lisätä vielä erikseen...?

Vierailija
8/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimii hyvin ! Tuli itsekkin tehtyä joku kymmenen vuotta sitten ihan kaupan tuoremehuista. Ei kun siitä on enemmän aikaa, koska viidellä markalla sai 10 purkkia tuoremehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fariinisokeria kun laittaa paketillisen niin tulee kivemman makusta.

Vierailija
10/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pikahiivaa sekaan niin lähtee heti käymään. Appelsiinimehun voi jättää pois ja käyttää 25l vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei. No näillä mennään! :)

Vierailija
12/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäaineet estävät käymästä. Ota sellaista missä ei ole niitä. Jos siis teet tuolla appelsiinimehulla. Sitruunakilju kelpaa kaikille, kestää vain pidempään kuin muiden valmistus. Sitruunahappo hidastaa käymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

#11:

 

Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...

Vierailija
14/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

13#: 

 

mutta siis nuo mehuthan jäädytetään pakastimessa ennen käyttämistä juuri siksi, että pakkanen tuhoaa ko. aineet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]

#11:

 

Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...

[/quote]

Laita sitruunaa sekaan tai muuta hapanta, esim. puolukkaa. Kokeile eri hiivalla. Käytännössä se juoma maistuu sille hiivalle. Kai odotat niin pitkään kun juoma on kirkasta? Lopuksi vedetään suodatinpaperin läpi.

Vierailija
16/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa Vankilakilju niin helpottaa

Vierailija
17/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]

#11:

 

Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...

[/quote]

Se on hirveän makuista. Suosittelen mieluummin omenasiideriä, jos ei olutta jaksa ruveta tekemään.

Vierailija
18/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:15"]

[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]

#11:

 

Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...

[/quote]

Laita sitruunaa sekaan tai muuta hapanta, esim. puolukkaa. Kokeile eri hiivalla. Käytännössä se juoma maistuu sille hiivalle. Kai odotat niin pitkään kun juoma on kirkasta? Lopuksi vedetään suodatinpaperin läpi.

[/quote]

Sokeri vaikuttaa siihen lopputulokseen. Lisäämällä ja vähentämällä saa eri makuista. Suurempi prosentti on yleensä happamampaa. Tuolla 6kg tulee todella hapanta.

Vierailija
19/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei saatana että on tasokas spugeiluketju... Toivottavasti saatte joskus pillua.

Vierailija
20/28 |
01.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

#20:

 

Kai nyt parisuhteessa pillua saa, vaikka se oiski sit spugeämmä :)))