Perinneruokien Tohtori vastaa imellettyä perunalaatikkoa, "tuuvinkia" koskeviin kysymyksiin
Olen käytettävissä joulunaluspäivät ja vastailen mitä töiltäni ehdin.
Kommentit (9)
te muussi ja pistä vj ja anna hautuu yön yli ja lisää siirappia, maitoa ja voita ja paista uunissa kauan!
Hyvä Perinneruokien Tohtori, miksi ette vastaa kysymykseeni?
Vierailija kirjoitti:
Missä asteessa se laatikko pitää imeltää?
Siirappia? Voita?
Jos valitsen tieteellisen näkövinkkelin ja unohdan perinteen, niin vastaus on seuraavanlainen. Pyritään suurimpaan makeuteen. Sitä nykyihminen hakee imelletyltä perunalaatikolta.
Laita uuni kuumenemaan, että on 70 astetta todellinen lämpötila. Laita 74 asteiseen, vedellä notkistettuun perunamuusiin vehnäjauhoja neljä ruokalusikallista ja laita uuniin kansi päällä. Pidä tässä lämmössä 2 tuntia.
Laita uuni 65 asteiseksi, ja lisää muusiin toiset neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja pidä perunamuusia uunissa 3 tuntia.
Muusi on ollut siis uunissa yhteensä viisi tuntia. Ota muusi uunista, ja jos koet joko maistamalla, tai kokemuksen tuomalla varmuudella, että on imeltynyt, niin lopeta imeltäminen. Jos et maista tätä, tai et ole varma, niin pidä tässä lämmössä vielä neljä tuntia (lisää tässä vaiheessa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja) . Siis yhteensä on ollut uunissa 9 tuntia. Maksimissaan vehnäjauhoja on laitettu 12 ruokalusikallista kahteen kiloon perunoita. Kahdeksan riittäisi, mutta viimeiset neljä sen takia, jos alkaessa muusi ei ollutkaan alle 75 astetta.
Imellettyyn perunalaatikkoon ei kuulu siirappi. Voita laitetaan imellyksen jälkeen. Siis uunissa oloaika 2 tuntia yli 70 astetta kuitenkin alle 75 asteen. 3 tuntia 65 asteessa + ehkä 4 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
te muussi ja pistä vj ja anna hautuu yön yli ja lisää siirappia, maitoa ja voita ja paista uunissa kauan!
Millä keliaakikko voi korvata jauhon? Omalla jauhosekoituksellaan vaiko maissijauhoilla? Maissihan imeltyy kuumassa.
Perinneruokien Tohtori kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä asteessa se laatikko pitää imeltää?
Siirappia? Voita?
Jos valitsen tieteellisen näkövinkkelin ja unohdan perinteen, niin vastaus on seuraavanlainen. Pyritään suurimpaan makeuteen. Sitä nykyihminen hakee imelletyltä perunalaatikolta.
Laita uuni kuumenemaan, että on 70 astetta todellinen lämpötila. Laita 74 asteiseen, vedellä notkistettuun perunamuusiin vehnäjauhoja neljä ruokalusikallista ja laita uuniin kansi päällä. Pidä tässä lämmössä 2 tuntia.
Laita uuni 65 asteiseksi, ja lisää muusiin toiset neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja pidä perunamuusia uunissa 3 tuntia.
Muusi on ollut siis uunissa yhteensä viisi tuntia. Ota muusi uunista, ja jos koet joko maistamalla, tai kokemuksen tuomalla varmuudella, että on imeltynyt, niin lopeta imeltäminen. Jos et maista tätä, tai et ole varma, niin pidä tässä lämmössä vielä neljä tuntia (lisää tässä vaiheessa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja) . Siis yhteensä on ollut uunissa 9 tuntia. Maksimissaan vehnäjauhoja on laitettu 12 ruokalusikallista kahteen kiloon perunoita. Kahdeksan riittäisi, mutta viimeiset neljä sen takia, jos alkaessa muusi ei ollutkaan alle 75 astetta.
Imellettyyn perunalaatikkoon ei kuulu siirappi. Voita laitetaan imellyksen jälkeen. Siis uunissa oloaika 2 tuntia yli 70 astetta kuitenkin alle 75 asteen. 3 tuntia 65 asteessa + ehkä 4 tuntia.
Siis yhteensä uunissa 9 tuntia?. Ja vehnäjauhoja on laitettu 12 ruokalusikallista kahteen kiloon perunoita.
Johan minun uuni hajoaa, jos pitää 9 tuntia päällä!
Mutta kiitos vastauksesta hyvä perinneruokien tohtori
Imelletty perunalaatikko on pahaa Enkä ole edes kranttu
Vierailija kirjoitti:
Perinneruokien Tohtori kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä asteessa se laatikko pitää imeltää?
Siirappia? Voita?
Jos valitsen tieteellisen näkövinkkelin ja unohdan perinteen, niin vastaus on seuraavanlainen. Pyritään suurimpaan makeuteen. Sitä nykyihminen hakee imelletyltä perunalaatikolta.
Laita uuni kuumenemaan, että on 70 astetta todellinen lämpötila. Laita 74 asteiseen, vedellä notkistettuun perunamuusiin vehnäjauhoja neljä ruokalusikallista ja laita uuniin kansi päällä. Pidä tässä lämmössä 2 tuntia.
Laita uuni 65 asteiseksi, ja lisää muusiin toiset neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja pidä perunamuusia uunissa 3 tuntia.
Muusi on ollut siis uunissa yhteensä viisi tuntia. Ota muusi uunista, ja jos koet joko maistamalla, tai kokemuksen tuomalla varmuudella, että on imeltynyt, niin lopeta imeltäminen. Jos et maista tätä, tai et ole varma, niin pidä tässä lämmössä vielä neljä tuntia (lisää tässä vaiheessa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja) . Siis yhteensä on ollut uunissa 9 tuntia. Maksimissaan vehnäjauhoja on laitettu 12 ruokalusikallista kahteen kiloon perunoita. Kahdeksan riittäisi, mutta viimeiset neljä sen takia, jos alkaessa muusi ei ollutkaan alle 75 astetta.
Imellettyyn perunalaatikkoon ei kuulu siirappi. Voita laitetaan imellyksen jälkeen. Siis uunissa oloaika 2 tuntia yli 70 astetta kuitenkin alle 75 asteen. 3 tuntia 65 asteessa + ehkä 4 tuntia.
Siis yhteensä uunissa 9 tuntia?. Ja vehnäjauhoja on laitettu 12 ruokalusikallista kahteen kiloon perunoita.
Johan minun uuni hajoaa, jos pitää 9 tuntia päällä!
Mutta kiitos vastauksesta hyvä perinneruokien tohtori
Tutkimuksissa on imelletty jopa 10 tuntia, kun on tutkittu makeuden kertymistä. Kun perunat on imeltyneet, niin ylimääräinen imeltäminen on pahasta. Vanhaa sokeria tuhoutuu saman verran mitä uutta syntyy.
Missä asteessa se laatikko pitää imeltää?
Siirappia? Voita?