Leipurit apua sose -kuivakakun tekemiseen
Tästä alla olevasta ohjeesta puuttuu teko-ohje. En millään saa kuivakakkua kohoamaan. Jo 2 kertaa olen yrittänyt ja ei juurikaan kohoa vaan tulee tiivis kakku. Missä järjestyksessä kannattaa tehdä? Omenasose ilmeisesti jotenkin "pilaa" kohoamisen kun normaalisti kuivakakut kyllä onnistuu. Maku on aivan ihana kuitenkin. Olen käyttänyt kaupan valmista omenasosetta.
Mummon omenainen:
150g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3-3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
1 tl neilikka
1 tl inkivääri
1 tl kaneli
1 tl kardemumma
1 tl pomeranssin kuorta
2 dl omenasosetta
Missä järjestyksessä tekisit?
Kommentit (6)
Laitan soseen kun olen vaahdottanut munat ja sokerin, sitten tiedän että voinko lisätä miten paljon jauhoja ettei taikinasta tule liian tiivis, joka voi taas vaikuttaa siihen kohoamiseen. Omenasosetta en ole käyttänyt, mutta banaanisosetta kyllä.
Voi ja sokeri vaahdoksi, siihen munat yksi kerrallaan vatkaten. Seuraavaksi varovasti sekoittaen omenasose ja mausteet ja lopuksi jauhot (leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna). Vaihtoehtoisesti mausteet lisäisin jauhojen seassa. Näin itse tekisin.
voi ja sokeri hyvin vatkataan pitää olla ihan vaaleaa. lisää hyvin vatkaten munat ettei juoksetu. jauhot, mausteet, leivinjauhe mitataan samaan. kaadat jauhomausteseosra ja sosetta vuorotellen varovasti sekoittaen. mieluummin käsipelissä. liika vaivaaminen pilaa kakun tässä vaiheessa.
Leivinjauhetta voi laittaa enemmän kuin ohjeessa
Tein ohjeella kakun ja hyvä tuli. Vatkasin kaiken käsin. Mitään hirveätä vatkausta ei tarvinnut tehdä. Ensin voi ja sokeri sekaisin. Siihen munat vatkaten sekaisin tasaiseksi massaksi ja sitten sose samoin. Lopuksi kuiva-aineet 3,3 dl jossa mausteet ja leivinjauhe välttäen turhaa vatkaamista. Laitoin leivinjauhetta 2,5 tl. 175 astetta 1 tunti.
Kaksi ruokalusikallista spermaa taikinaan niin kohoaa paremmin. Mummini vanhasta reseptistä poimittu vinkki.