80-luvulla köksässä tehtiin appelsiini rahka ”kakku”. Muistaako kukaan?
Kommentit (25)
Muistan että laitettiin liivatelehteä, lohkottuja appelsiinipalasia ja ainakin rahkaa…. Siihen loppuu mun muisti.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Appelsiinilotta.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/304521/Appelsiinilotta/
Hei, loistavaa ja kiitos!!
Jostain tuli ajatus ja haluan tehdä jouluna jälkiruuaksi. Ainakin silloin teininä oli nam😀
Ap
Joo tuo appelsiinilotta on juurikin se mitä tehtiin aikoinaan joka pääsiäiseksi. Jossain kohtaa alettiin lisätä säilykepersikkaa myös, ja ehkä jopa säilykeananasta. Tosin eipä silloin tuoreita persikoita tai etenkään ananaksia ollut meidän etäkylien kaupoissa :-)
Neljän oppilaan annos
3 appelsiinia
1 rlk maitorahkaa
4 liivatelehtä
0.5 vettä
1 dl kermaa 2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
On muuten hyvä idea joulun jälkiruuaksi, raikas tarjottava.
Vierailija kirjoitti:
Neljän oppilaan annos
3 appelsiinia
1 rlk maitorahkaa
4 liivatelehtä
0.5 vettä
1 dl kermaa 2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
Siis rahkaa 1 tlk, ei rlk
Vierailija kirjoitti:
Neljän oppilaan annos
3 appelsiinia
1 rlk maitorahkaa
4 liivatelehtä
0.5 vettä
1 dl kermaa 2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
4 liivatelehteä ja vain lusikallinen rahkaa :D hieno ohje
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa[/quote]
Tuttu kirja, just tätä tarkoitin😍
Oliko siellä myös joku sämpylä tai leipä ohje, muistaakseni sekin oli helppotekoinen ja maukas🤔
Ap
Vierailija kirjoitti:
Joo tuo appelsiinilotta on juurikin se mitä tehtiin aikoinaan joka pääsiäiseksi. Jossain kohtaa alettiin lisätä säilykepersikkaa myös, ja ehkä jopa säilykeananasta. Tosin eipä silloin tuoreita persikoita tai etenkään ananaksia ollut meidän etäkylien kaupoissa :-)
Jos joku saa tästä inspiraation niin tosiaan ei kannata kokeilla tuoreen ananaksen kanssa tehdä mitään leivoksia tai kakkuja jotka hyydytetään, koska tuoreessa ananaksessa on entsyymiä joka hajottaa proteiineja jolloin hyytyminen ei onnistu. Säilykeananas on ok.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo tuo appelsiinilotta on juurikin se mitä tehtiin aikoinaan joka pääsiäiseksi. Jossain kohtaa alettiin lisätä säilykepersikkaa myös, ja ehkä jopa säilykeananasta. Tosin eipä silloin tuoreita persikoita tai etenkään ananaksia ollut meidän etäkylien kaupoissa :-)
Jos joku saa tästä inspiraation niin tosiaan ei kannata kokeilla tuoreen ananaksen kanssa tehdä mitään leivoksia tai kakkuja jotka hyydytetään, koska tuoreessa ananaksessa on entsyymiä joka hajottaa proteiineja jolloin hyytyminen ei onnistu. Säilykeananas on ok.
Ja sama juttu kiivin kanssa! Hitto kun kerran teininä luulin tekeväni hienoa charlottaa, panin siihen oikein uutuushedelmä kiiviä... Lopuksi sekaan piti lisätä lähes purkillinen mansikkahilloa ja silti se oli ihan kamalaa :-D
Vierailija kirjoitti:
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
Tuttu kirja, just tätä tarkoitin😍
Oliko siellä myös joku sämpylä tai leipä ohje, muistaakseni sekin oli helppotekoinen ja maukas🤔
Ap
Minulla on tuo kirja tallessa. Ne pulla- ja sämpyläkuvat eivät olleet houkuttelevia. Olen tehnyt appelsiiniriisiä samalla tyylillä kuin sitä ihanaa appelsiinirahkaa ja siitä tuli tosi hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
Tuttu kirja, just tätä tarkoitin😍
Oliko siellä myös joku sämpylä tai leipä ohje, muistaakseni sekin oli helppotekoinen ja maukas🤔
Ap
Minulla on tuo kirja tallessa. Ne pulla- ja sämpyläkuvat eivät olleet houkuttelevia. Olen tehnyt appelsiiniriisiä samalla tyylillä kuin sitä ihanaa appelsiinirahkaa ja siitä tuli tosi hyvää.
Ok, ehkä muisti reistailee ja teinivuosista muistaa vain osan. Ehkä se oli jokin muu resepti. Jokatapauksessa iloinen appelsiini reseptistä !
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
Tuttu kirja, just tätä tarkoitin😍
Oliko siellä myös joku sämpylä tai leipä ohje, muistaakseni sekin oli helppotekoinen ja maukas🤔
ApMinulla on tuo kirja tallessa. Ne pulla- ja sämpyläkuvat eivät olleet houkuttelevia. Olen tehnyt appelsiiniriisiä samalla tyylillä kuin sitä ihanaa appelsiinirahkaa ja siitä tuli tosi hyvää.
Ok, ehkä muisti reistailee ja teinivuosista muistaa vain osan. Ehkä se oli jokin muu resepti. Jokatapauksessa iloinen appelsiini reseptistä !
Ap
Siinä oli älyhyvät teeleivän ja patongin ohjeet, myös omenapiirakka oli passeli. Jos ap mitenkään jaksaa kopsaa ne tänne niin olisin tosi kiitollinen! Multa toi sama köksänkirja on aikoinaan muutossa päässyt hukkumaan ja harmittaa vietävästi.
Sivusta vm 1979
Vierailija kirjoitti:
Neljän oppilaan annos
3 appelsiinia
1 rlk maitorahkaa
4 liivatelehtä
0.5 vettä
1 dl kermaa 2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessa
Varmasti 1 prk rahkaa. Yksi ruokalusikallinen ei tietenkään riitä.
Teeleipien ohje kyllä löytyy netistä.
Ei tehty. Kermaviilisilakoita tehtiin ja jo haju oksetti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Neljän oppilaan annos
3 appelsiinia
1 rlk maitorahkaa
4 liivatelehtä
0.5 vettä
1 dl kermaa 2 tl sitruunamehua
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Tämä kirjasta Koritalous 7, talo kannessaVarmasti 1 prk rahkaa. Yksi ruokalusikallinen ei tietenkään riitä.
Eikä kirjan nimikään ole koritalous. Looginen näppäilyvirhe, r ja t on vierekkäin. Tölkin lyhenne ei kyllä ole tlk.
Kuulostaa ihanalta, täytyypä tehdä. Vaikka en ollut kyllä edes vielä syntynyt 80- luvulla, meillä tehtiin köksän tunnilla vaan kiisseliä. Paakkuja oli kaikilla.
Tarkoitatko sitä, joka tehtiin kuin charlotte russe, mutta kääretortun sijaan appelsiinista leikattuja viipaleita? Luulisin sen ohjeen löytäväni jostain.