Kuinka paljon juustoja pitäisi varata juhliin?
Siinäpä se kysymys on, mutta paljonko varaisit juustoja tarjolle vaikka 20 henkilölle, jos niitä ennen syödään ihan kunnolla. Eli juustot olisivat osa jälkiruokatarjoilua, ei mikään pääruoka.
Kommentit (10)
Enpä muista että olisin juustoa pahemmin tarjoillut juhlissa... Ollut muuta tarjottavaa. Toisaalta en ruokajuhlia ole pitänyt, paitsi hautajaiset
Varmaan googlaamalla lötyisi tähän ihan virallinen suositus, mutta jos nyt mietin, mitä ravntoloiden jälkiruokajuustolautasella on tavaraa, siinä on sellainen 100-150g eli 3-4 juustoa siivu ja muutama keksi ja hilloa. Eli 20 hengelle varmaan 4 eri juustoa 400g/ juusto. Tuossakin on jo aika hyvä kasa syötävää, kun siihen tulee keksit, hillokeet ja viinirypäleet päälle.
Meillä yleensä 20 hengen juhlissa on ollut n 200-250g per juusto ja 4 eri juustoa. Jos ajattelee että kaikki ei edes jaksa ottaa päivällisen päälle juustoa ja normaalisti otetaan 1-2 nokaretta/siivua per hlö. Nuo painaa ehkä 10g kpl. Aina on jäänyt yli.
Ravintoloiden juustoannoksissa on max 50g (toki vaihtelee ravintoloittain)
Vierailija kirjoitti:
Varmaan googlaamalla lötyisi tähän ihan virallinen suositus, mutta jos nyt mietin, mitä ravntoloiden jälkiruokajuustolautasella on tavaraa, siinä on sellainen 100-150g eli 3-4 juustoa siivu ja muutama keksi ja hilloa. Eli 20 hengelle varmaan 4 eri juustoa 400g/ juusto. Tuossakin on jo aika hyvä kasa syötävää, kun siihen tulee keksit, hillokeet ja viinirypäleet päälle.
Joo löytyy 50g/hlö, mutta minusta se kuulostaa tosi pieneltä määrältä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varmaan googlaamalla lötyisi tähän ihan virallinen suositus, mutta jos nyt mietin, mitä ravntoloiden jälkiruokajuustolautasella on tavaraa, siinä on sellainen 100-150g eli 3-4 juustoa siivu ja muutama keksi ja hilloa. Eli 20 hengelle varmaan 4 eri juustoa 400g/ juusto. Tuossakin on jo aika hyvä kasa syötävää, kun siihen tulee keksit, hillokeet ja viinirypäleet päälle.
Joo löytyy 50g/hlö, mutta minusta se kuulostaa tosi pieneltä määrältä.
Juusto pn aika tiukkaa tavaraa. 50g juustoa on oikeasti aika paljon syötävää noin kalorimielessä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä yleensä 20 hengen juhlissa on ollut n 200-250g per juusto ja 4 eri juustoa. Jos ajattelee että kaikki ei edes jaksa ottaa päivällisen päälle juustoa ja normaalisti otetaan 1-2 nokaretta/siivua per hlö. Nuo painaa ehkä 10g kpl. Aina on jäänyt yli.
Ravintoloiden juustoannoksissa on max 50g (toki vaihtelee ravintoloittain)
Ehkä tuo 50g sitten riittää. Lasken sen perusteella juustot. Kiitos avusta!!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varmaan googlaamalla lötyisi tähän ihan virallinen suositus, mutta jos nyt mietin, mitä ravntoloiden jälkiruokajuustolautasella on tavaraa, siinä on sellainen 100-150g eli 3-4 juustoa siivu ja muutama keksi ja hilloa. Eli 20 hengelle varmaan 4 eri juustoa 400g/ juusto. Tuossakin on jo aika hyvä kasa syötävää, kun siihen tulee keksit, hillokeet ja viinirypäleet päälle.
Joo löytyy 50g/hlö, mutta minusta se kuulostaa tosi pieneltä määrältä.
Koitapa syödä se joulun alkupalojen ja pääruuan jälkeen. Yhtenäkään jouluna ei olla syöty yhtään juustoa vaikka aina varataan:D Muissa juhlissa kyllä. Vrt höylällä veistetty paksuhko siivu tai pieni kolmio esim camembertia painaa 10g, meillä 5 sellaista hillon, hedelmien ja hyytelön kanssa on ihan sopiva. Nautinnoksi, ei vatsan täytteeksi. Mutta jokainen tyylillään
Vierailija kirjoitti:
Varmaan googlaamalla lötyisi tähän ihan virallinen suositus, mutta jos nyt mietin, mitä ravntoloiden jälkiruokajuustolautasella on tavaraa, siinä on sellainen 100-150g eli 3-4 juustoa siivu ja muutama keksi ja hilloa. Eli 20 hengelle varmaan 4 eri juustoa 400g/ juusto. Tuossakin on jo aika hyvä kasa syötävää, kun siihen tulee keksit, hillokeet ja viinirypäleet päälle.
Kuka jaksaa jälkiruokana syödä 100 g juustoa ?
Kilo edamia prismasta ja gambinaa alkosta.
Voi sitte somettaa että nautiskeltiin juustoa ja viintä.
Kilo per naama 🧀