Miksi kaikki valmisruuat ja mausteetkin pilataan sipulilla?
Enää et voi edes currymaustetta ostaa, ettei siihen olisi tungettu tätä asetyleenikaasun hajuista ja makuista pa8kaa. Jopa Pesto on pilattu sipulilla, johon se ei edes aluperin kuulu. Mistä tämä vimma kaikkien ruoka-aineiden pilaamiseen tällä pahanhajuisella yökötys"mausteella" oikein kumpuaa?
Kommentit (43)
On sulla ongelmat. Tee itse, äläkä rutise.
Kohta on varmaan nonparelleissa ja kaakaojauheessakin sipuli yhtenä ainesosana...
Vierailija kirjoitti:
Sipuli on terveellistä ja hyvää.
Se on pahaa ja maadoittaa, eli ehkäisee henkistä kehittymistä. Ehkä tämä sipulituputus onkin paholaisen suunnitelma.
Vika on ap:ssä ei sipulissa tai valmisruoissa.
Sipuliuskovaiset voisivat impata asetyleenia siihen pahimpaan sipulinhimoonsa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoitat maadoittumisella?
Hän on varmaan bramiini.
He eivät syö mitään maan alla kasvanutta tai mausteista.
Minusta sipulin lisäksi koreanterin käyttöä joka paikan mausteena tulisi lisätä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoitat maadoittumisella?
Hän on varmaan bramiini.
He eivät syö mitään maan alla kasvanutta tai mausteista.
Ei ole.
Niin samaa mieltä. En tykkää kokata itse, ja tuntuu, että tämä sipuliongelma pahenee vuosi vuodelta. Oli ihanaa käydä (ennen koronaa) esim. Aasian maissa, joissa tunnetaan muutkin mausteet kuin se iänikuinen sipuli. Suomi vain on ankea tässäkin mielessä. :(
Sipuli on ilmeisesti halpaa, siksi kai sitä käytetään. Todella hankalaa oli työpaikkaruokalassakaan löytää sipulitonta syötävää.
Joo. Ei ole valmisruokia tarvinnut syödä koko aikuisiällä, ja lapsuudessa 70/80-luvuilla ei niitä kovin paljoa vielä ollut. Mausteseokset teen itse.
Olen allerginen sipulille, ihan sama mille se maistuu. Jos löytyykin joku, missä sipulia ei ole mainittu ainesosaluettelossa, niin se sitten löytyy näppärästi mausteiden tai aromiaineiden alta (kun selvittää asiaa valmistajalta). Sipulia ei tarvitse mainita nimeltä, koska se ei ole yleisallergeeni. Paras/pahin oli joku vegeproteiinivalmiste, jossa oli vain kaatoluokka "kasviksia". Siinähän sitten herne/porkkana/kaali/sipuli/ihan mikä vaan allergikko miettii, että onko sen väärti, että uskaltaa ottaa riskin.
Ravintolassa syöminen on aina riskin ottamista, saa nähdä, onko mikään koronan jälkeen muuttunut, vai onko edelleen yhtä vaikeaa ymmärtää kuin ennenkin. Ei, en voi syödä kuivattus/kypsennettyä/marinoituakaan sipulia. En voi syödä ruohosipulia. EI, purjosipuli aiheuttaa myös oireita. Punasipuli on myös sipuli.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoitat maadoittumisella?
Yksi tulkinta:
Ai niin unohdin lounasruokalat! Ennen sentään torstaisin uskalsi rauhassa syödä hernekeiton, kun siihen oli se sipuli varattu raakana viereen, ei ollut sotkettu sekaan. No, nythän se sipuli on sitten jo siellä rokan joukossa :-(
Vierailija kirjoitti:
Ai niin unohdin lounasruokalat! Ennen sentään torstaisin uskalsi rauhassa syödä hernekeiton, kun siihen oli se sipuli varattu raakana viereen, ei ollut sotkettu sekaan. No, nythän se sipuli on sitten jo siellä rokan joukossa :-(
Samasta syystä lopetin aikanaan työmaaruokalan ruokien käytön. Hernekeiton lisäksi perunamuusissakin oli sipulia. Kivoja onkimadonkappaleita... yöööööks.
Ymmärrän täysin, itsellä sama ongelma. Sipuli on tosi pahaa ja ihmetyttää, kun sitä pitää kaikkialle tunkea.
Ei pilata.