Ilmafriteerauskeitin - Air Fryer
Hei kuka kertoisi näistä jotain kun en tunne laitetta lainkaan.
Eli mitä hyötyä tai eroa esim. normaaliin uuniin jossa paistaa jotain esim. ritilän päällä?
Siis mikä on tämän käyttötarkoitus verrattuna uuniin?
Kommentit (30)
Ei muuta eroa kuin koko. Jos ajattelet sitä minikokoisena uunina, olet oikeilla jäljillä. Muu on myyntipuhetta.
No on nopeampi. Kätevä yhden annoksen tekemiseen. Eli esim ranskalaiset ja nugetit koriin niin 6minuuttia ja valmista on.
Terveellisyyteen en ota kantaa.
Meillä teinien käytössä (liian usein). 😳
Toki sinne voi laittaa myös terveellistä kamaa.
Taitaa olla omakin ostos..kehuvat laitetta, joilla se on.
mies53v
Vierailija kirjoitti:
No on nopeampi. Kätevä yhden annoksen tekemiseen. Eli esim ranskalaiset ja nugetit koriin niin 6minuuttia ja valmista on.
Terveellisyyteen en ota kantaa.
Meillä teinien käytössä (liian usein). 😳
Toki sinne voi laittaa myös terveellistä kamaa.
Niin ja ei tarvitse käännellä tai sen kummemmin vahtia.
Vierailija kirjoitti:
Ei muuta eroa kuin koko. Jos ajattelet sitä minikokoisena uunina, olet oikeilla jäljillä. Muu on myyntipuhetta.
Niinpä. Se on lähempänä tavallista uunia kuin friteerauskeitintä. Koska kuuma ilma kypsentää, ei rasva.
Vähälle käytölle jäänyt. Käytän vain jos tiskikone on niin täynnä et sen voi laittaa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No on nopeampi. Kätevä yhden annoksen tekemiseen. Eli esim ranskalaiset ja nugetit koriin niin 6minuuttia ja valmista on.
Terveellisyyteen en ota kantaa.
Meillä teinien käytössä (liian usein). 😳
Toki sinne voi laittaa myös terveellistä kamaa.Niin ja ei tarvitse käännellä tai sen kummemmin vahtia.
Riippuu, mitä ruokaa siellä on ja kuinka paljon. Jos esimerkiksi lihoja on sikin sokin ja päällekkäin, ei varmasti tule tasainen lopputulos. Yleensä suositellaan kääntämään tai sekoittelemaan kypsennyksen puolivälissä. Mainoskuvissa yleensä näkyvä piripintaan ranskiksia täynnä oleva kaukalo on suositusten vastainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei muuta eroa kuin koko. Jos ajattelet sitä minikokoisena uunina, olet oikeilla jäljillä. Muu on myyntipuhetta.
Niinpä. Se on lähempänä tavallista uunia kuin friteerauskeitintä. Koska kuuma ilma kypsentää, ei rasva.
Mutta ranskalaisista tulee kyllä paljon parempia airfryerissa kuin uunissa. Tuntuvat lähes friterauskeittimessä tehdyillä. Sellaisia rapeita.
Me saimme viime jouluna lahjaksi ja ajattelin, että "voi ei.. Joku pölyttyvä juttu taas pöydälle" Mutta olemme käyttäneet sitä yllättävän paljon. Meillä ihan karvalakki Philips-merkkinen. Ja sillä tosiaan on yhden annoksen tekeminen paljon kätevämpää ja nopeampaa kuin uunissa. Yksin asuvalle olisi ihan loistava. Meillä siis teinit sitä käyttävät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No on nopeampi. Kätevä yhden annoksen tekemiseen. Eli esim ranskalaiset ja nugetit koriin niin 6minuuttia ja valmista on.
Terveellisyyteen en ota kantaa.
Meillä teinien käytössä (liian usein). 😳
Toki sinne voi laittaa myös terveellistä kamaa.Niin ja ei tarvitse käännellä tai sen kummemmin vahtia.
Riippuu, mitä ruokaa siellä on ja kuinka paljon. Jos esimerkiksi lihoja on sikin sokin ja päällekkäin, ei varmasti tule tasainen lopputulos. Yleensä suositellaan kääntämään tai sekoittelemaan kypsennyksen puolivälissä. Mainoskuvissa yleensä näkyvä piripintaan ranskiksia täynnä oleva kaukalo on suositusten vastainen.
Juu. Me olemme lähinnä tehneet sillä vain yhden annoksen. Ja siihen se on toimiva peli ainakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei muuta eroa kuin koko. Jos ajattelet sitä minikokoisena uunina, olet oikeilla jäljillä. Muu on myyntipuhetta.
Niinpä. Se on lähempänä tavallista uunia kuin friteerauskeitintä. Koska kuuma ilma kypsentää, ei rasva.
Mutta ranskalaisista tulee kyllä paljon parempia airfryerissa kuin uunissa. Tuntuvat lähes friterauskeittimessä tehdyillä. Sellaisia rapeita.
Me saimme viime jouluna lahjaksi ja ajattelin, että "voi ei.. Joku pölyttyvä juttu taas pöydälle" Mutta olemme käyttäneet sitä yllättävän paljon. Meillä ihan karvalakki Philips-merkkinen. Ja sillä tosiaan on yhden annoksen tekeminen paljon kätevämpää ja nopeampaa kuin uunissa. Yksin asuvalle olisi ihan loistava. Meillä siis teinit sitä käyttävät.
Kuuma ilma pyörii paljon kiivaammin kuin tavallisessa kiertoilmauunissa.
Keitin sillä kananmunia. Muuten tuli hyviä, mutta toispuoleisia, kun munat oli kyljellään. Pitäisi saada teline.
Kananmunat valmistuu airfryerissä nopeasti. Kananmunat koriin ja 195-astetta 7min päästä on valmista.
Vierailija kirjoitti:
Vähälle käytölle jäänyt. Käytän vain jos tiskikone on niin täynnä et sen voi laittaa päälle.
Ei avaudu tuo logiikka.
Ja säästää sähköä, kun ei tarvi isoa uunia lämmittää.
AInakin se ero kun katsoin sähkönkulutusta niin uuni vei todella paljon energiaa ja jos käytän Air Fryeria niin ei tule piikkiä. Ja kun yhdelle teen niin voin laittaa sinne vaikka koko kanan kypsymään. Suosikkejani ovat itse tehdyt ransaklaiset ja kanansiivet.
Entä lihan valmistus esim. pihvi tai sisäpaisti, voiko niitä paistaa niin kauan että liha on mureaa lihan silti kuivumatta?
Kiitoksia vinkeistä, AP.
Vierailija kirjoitti:
Ja säästää sähköä, kun ei tarvi isoa uunia lämmittää.
Minulla on normaalilieden lisäksi miniuuni (Lidlistä). Sillä olen kaiken uunia tarvitsevan tehnyt ennen kuin airfryerin hankin. Sekin vie paljon vähemmän sähköä kuin iso uuni.
Vierailija kirjoitti:
Entä lihan valmistus esim. pihvi tai sisäpaisti, voiko niitä paistaa niin kauan että liha on mureaa lihan silti kuivumatta?
Kiitoksia vinkeistä, AP.
Siis tulee paljon nopeammin valmista, kuin esim. kiertoilmauunissa, ei kerkiä niin kuivua paistikaan.
Vierailija kirjoitti:
"On helppo luulla Airfryerin olevan vain eräänlainen kiertoilmauuni, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Vaikka molemmat ruoanvalmistusmenetelmät ovat nopeita ja tehokkaita, ne eroavat sekä tuloksiltaan että tekniikaltaan."
Lisää:
https://www.philips.fi/c-m-ho/ruoanlaitto/philips-airfryer/mita-eroa-on…
Vaikuttaa aika höpöhöpöä juttu olevan. Samaan aikaan tulee uunissa kana. Käyttäjä sanoi 1kg ranskalaisissa menevan 30-40min eli samat tai jopa kauemmin kuin uunissa.
"On helppo luulla Airfryerin olevan vain eräänlainen kiertoilmauuni, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Vaikka molemmat ruoanvalmistusmenetelmät ovat nopeita ja tehokkaita, ne eroavat sekä tuloksiltaan että tekniikaltaan."
Lisää:
https://www.philips.fi/c-m-ho/ruoanlaitto/philips-airfryer/mita-eroa-on…