Miten saada kinkusta sellainen ihana lohkeileva mutta ei kuiva?
Joskus saa sellaista täydellistä kinkkua joka ei ole kuiva mutta on sellainen ihanan lohkeileva ja murea. Itse en ole koskaan onnistunut sellaista paistamaan ja mietin mikä sellaisen kinkun salaisuus on.
Kommentit (15)
Sisälämpötila kinkusta 83 asteeseen ja paistopussissa paisto.
Tuo paistopussi voi tosiaan olla avain tuollaiseen kinkkuun. En ole koskaan sitä käyttänyt. Kiitos ja lisää vinkkejä otetaan vastaan.
-ap
Paista pitkään miedossa lämmössä, mieluummin leivinuunissa, jossa on tasainen lämpö.
Paistopussi ehdoton. Ota huoneenlämpöön useiksi tunneiksi, sen pitää olla huoneenlämpöinen uuniin laitettaessa. Eka tunti 150 asteessa, sitten pudota 90-100 asteeseen. Anna olla uunissa kunnes sisälämpö on 78, sisälämpötila nousee vielä uunista oton jälkeen! Anna jäähtyä rauhassa. Jos alat heti leikkaamaan, neste tursuaa ulos ja tulee kuiva kinkku. Maistiaiset voi lohkaista päädystä isompana kimpaleena, joka sitten pilkotaan pienemmäksi. Kun kinkku on huoneenlämpöinen, siirrä jääkaappiin ja leikkaa siivuja sitä mukaa kuin syöt. Jos pilkot kaiken kerralla, pääsee siivut kuivumaan.
Yön yli leivinuunin jälkilämmössä. Tällä tavalla enoni paistoi kinkun ja kyllä oli maukasta ja mureaa, mutta ei kuivaa.
Vähintään 12h noin 90 asteessa ilman pusseja tai folioita uuniritilällä, ritilän alla vuoka jossa vähän vettä keräämään sulava rasva ja suolavesi.
Kinkusta ei näin valu oikeastaan muuta kuin se kamaran alta sulava rasva. Kypsyy kauttaaltaan mutta jää meheväksi.
Tekeekö tuo pussin käyttö kinkusta sellaista lohkeilevaa?
Vierailija kirjoitti:
Tuo paistopussi voi tosiaan olla avain tuollaiseen kinkkuun. En ole koskaan sitä käyttänyt. Kiitos ja lisää vinkkejä otetaan vastaan.
-ap
Jep, olen aina käyttänyt paistopussia ja 120 astetta uuni ja sisälämpö 80-82, niin on just murea, mutta ei kuiva.
T.50 v kinkkuja paistanut
Harmaasuolaus on jäänyt mainitsematta, se on oleellista. Ja nuo jo mainitut paistopussi, pitkä paistoaika, matala paistolämpötila, korkea sisälämpötila.
Vierailija kirjoitti:
Tekeekö tuo pussin käyttö kinkusta sellaista lohkeilevaa?
Pitkä paistoaika tekee ja paistopussi varmistaa, ettei kuivu. Harmaasuolattu kinkku, ei kinkkurulla!!
Ei sitä sisälämpötilaa tarvitse kytätä. Loppulämpötilalla ei niin merkitystä, sillä on kauanko kinkku on uunissa. Pääasia ettei nouse liian nopeasti sinne 80. 1-2 kg kinkku on uunissa 9 tuntia ja 100 astetta.
Vierailija kirjoitti:
Vähintään 12h noin 90 asteessa ilman pusseja tai folioita uuniritilällä, ritilän alla vuoka jossa vähän vettä keräämään sulava rasva ja suolavesi.
Kinkusta ei näin valu oikeastaan muuta kuin se kamaran alta sulava rasva. Kypsyy kauttaaltaan mutta jää meheväksi.
Kerran olen näin meheväksi kinkun paistanut. Joulu oli kinkun osalta pilalla.
Kylläpä täällä tiedettiin. Kiitos vinkeistä. Tuli täydellinen kinkku. Paistopussissa yli 80c.
-ap
Käytä mahdollisimman mietoa lämpöä ja paista kinkku 80 asteen lämpöiseksi.