Kevyitä eväsvinkkejä (lounas)
Yritän pudottaa painoa ja mietin millaisia eväitä kannattaisi jatkossa ottaa mukaan töihin. En kaipaa välipalavinkkejä vaan ideoita terveellisistä mikrossa lämmitettävistä (itse tehdyistä) ruuista. Sellaisia, joista lähtee nälkä. Työni on osittain fyysistä, joten pitää olla täyttävää.
Salaatteja syön paljon kotona, mutta töihin en niitä evääksi ota, koska nahistuvat jääkaapissa lounaaseen mennessä (eväät teen kotona edellisiltana aina seuraavalle päivälle / päiville).
Kommentit (26)
[quote author="Vierailija" time="21.02.2015 klo 22:21"]
Salaatit eivät kyllä nahistu jääkaapissa lounaaseen mennessä....
[/quote]
Nahostuvat, jos ne tekee edellisenä päivänä, kuten AP sanoi tekevänsä. OT.
Tosiaan noi suolaiset piirakat on ihan mahtavia! Yksinasuvana miehenä en tavallisesti juurikaan leivo mutta joskus tuota kokeilin paprika-kinkku päällysteellä ja nyt syön tuota aina töissä :) Noi on myös helppoja kun tulee pitkän päivän jälkeen kotiin niin lykkää vaan tuon mikroon.
Mä olen huomannut että kun pakkaa lasiseen rasiaan, säilyy salaatti rapeampana kuin muovisessa purkissa. En osaa selittää tätä ilmiötä mutta kannattaa kokeilla. Jos pakkaat eri osaset eri astioihin ja yhdistät kastikkeen vasta lopuksi niin pitäisi pysyä tuoreena.
Toki myös jokin quinoa-, cous cous- tai perunapohjainen salaatti voisi sopia evääksi, siinä ei ole niin paljoa tuoreita juttuja nahistumassa.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:40"]
Mä olen huomannut että kun pakkaa lasiseen rasiaan, säilyy salaatti rapeampana kuin muovisessa purkissa. En osaa selittää tätä ilmiötä mutta kannattaa kokeilla. Jos pakkaat eri osaset eri astioihin ja yhdistät kastikkeen vasta lopuksi niin pitäisi pysyä tuoreena.
Toki myös jokin quinoa-, cous cous- tai perunapohjainen salaatti voisi sopia evääksi, siinä ei ole niin paljoa tuoreita juttuja nahistumassa.
[/quote]
Mielelläni syön salaattini kotona ja töissä sitten jotakin muuta. En ala sitä varten ostella uusia purnukoita jne.
Juustopannari kuulostaa hyvältä, mutta ei välttämättä kovin vähärasvaiselta. Vai millaisella reseptillä olette tehneet? Raejuustosta en niinkään välitä, mutta muut juustot maistuu.
-ap
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:45"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:40"]
Mä olen huomannut että kun pakkaa lasiseen rasiaan, säilyy salaatti rapeampana kuin muovisessa purkissa. En osaa selittää tätä ilmiötä mutta kannattaa kokeilla. Jos pakkaat eri osaset eri astioihin ja yhdistät kastikkeen vasta lopuksi niin pitäisi pysyä tuoreena.
Toki myös jokin quinoa-, cous cous- tai perunapohjainen salaatti voisi sopia evääksi, siinä ei ole niin paljoa tuoreita juttuja nahistumassa.
[/quote]
Mielelläni syön salaattini kotona ja töissä sitten jotakin muuta. En ala sitä varten ostella uusia purnukoita jne.
Juustopannari kuulostaa hyvältä, mutta ei välttämättä kovin vähärasvaiselta. Vai millaisella reseptillä olette tehneet? Raejuustosta en niinkään välitä, mutta muut juustot maistuu.
-ap
[/quote]
Ei tietenkään ole vähärasvainen. Senhän täytyy pitää nälkää.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 11:49"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:45"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:40"]
Mä olen huomannut että kun pakkaa lasiseen rasiaan, säilyy salaatti rapeampana kuin muovisessa purkissa. En osaa selittää tätä ilmiötä mutta kannattaa kokeilla. Jos pakkaat eri osaset eri astioihin ja yhdistät kastikkeen vasta lopuksi niin pitäisi pysyä tuoreena.
Toki myös jokin quinoa-, cous cous- tai perunapohjainen salaatti voisi sopia evääksi, siinä ei ole niin paljoa tuoreita juttuja nahistumassa.
[/quote]
Mielelläni syön salaattini kotona ja töissä sitten jotakin muuta. En ala sitä varten ostella uusia purnukoita jne.
Juustopannari kuulostaa hyvältä, mutta ei välttämättä kovin vähärasvaiselta. Vai millaisella reseptillä olette tehneet? Raejuustosta en niinkään välitä, mutta muut juustot maistuu.
-ap
[/quote]
Ei tietenkään ole vähärasvainen. Senhän täytyy pitää nälkää.
[/quote]
Ei kai kukaan oikeasti kuvittele RASVAN pitävän nälän poissa?
eli ap haluaa KEVYITÄ eväsvinkkejä, joilla kuitenkin nälkä pysyy poissa mitä, 5 tuntia???
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:07"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 11:49"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:45"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 09:40"]
Mä olen huomannut että kun pakkaa lasiseen rasiaan, säilyy salaatti rapeampana kuin muovisessa purkissa. En osaa selittää tätä ilmiötä mutta kannattaa kokeilla. Jos pakkaat eri osaset eri astioihin ja yhdistät kastikkeen vasta lopuksi niin pitäisi pysyä tuoreena.
Toki myös jokin quinoa-, cous cous- tai perunapohjainen salaatti voisi sopia evääksi, siinä ei ole niin paljoa tuoreita juttuja nahistumassa.
[/quote]
Mielelläni syön salaattini kotona ja töissä sitten jotakin muuta. En ala sitä varten ostella uusia purnukoita jne.
Juustopannari kuulostaa hyvältä, mutta ei välttämättä kovin vähärasvaiselta. Vai millaisella reseptillä olette tehneet? Raejuustosta en niinkään välitä, mutta muut juustot maistuu.
-ap
[/quote]
Ei tietenkään ole vähärasvainen. Senhän täytyy pitää nälkää.
[/quote]
Ei kai kukaan oikeasti kuvittele RASVAN pitävän nälän poissa?
[/quote]
Ei ole kuvittelua. Mikä muu pitää nälkää niin hyvin?
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:31"]
eli ap haluaa KEVYITÄ eväsvinkkejä, joilla kuitenkin nälkä pysyy poissa mitä, 5 tuntia???
[/quote]
Ei sellaista ole. Meinaan kevyttä, joka pitää nälkää.
Mun lounas:
Kaurapuuroa, jossa seassa:
- 100g rahkaa
- 0,5 dl vaaleaa soijarouhetta
- Banaani tai joku hedelmäsose
Tai
- 100 g raejuustoa
- hieman aromisuolaa
- Omena
Pitää nälkää n. 3 tuntia
Salaatit eivät kyllä nahistu jääkaapissa lounaaseen mennessä....
Pakkaa lounassalaatti osina, ja yhdistä vasta syödessä. Ei nahistu.
Rahkaa. Bilapuun kuorta. Ginsenmarjaa ja Kookosrasvaa.
Ja koko komeus Blenderiin.
Itse teen usein uunissa paahdettuja kasviksia/juureksia ja paistan kanapihvit oliiviöljyssä ja lorautan paistamisen loppuvaiheessa pannulle hieman baldamiviinietikkaa. Ei kaipaa kastikkeita! Evääksi teen usein erilaisia tuorepuuroja jotka vain paranevat kun saa tekeytyä yön yli.
Talvikaudella kaalisalaateista saa ihan mahtavia, kurttukaalia, punakaalia, porkkanaa ja paprikaa ohueksi leikattuna, mukaan kanaa tai tonnikalaa ja raejuustoa.
Kanaa ja uunikasviksia
Uunissa laitettu kalaa uunikasvisten kanssa
Kasvissosekeittoa ja purkillinen raejuustoa
Punajuurisosekeittoa raejuuston kanssa
Pinattikeitto kananmunan kera
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:39"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:31"]
eli ap haluaa KEVYITÄ eväsvinkkejä, joilla kuitenkin nälkä pysyy poissa mitä, 5 tuntia???
[/quote]
Ei sellaista ole. Meinaan kevyttä, joka pitää nälkää.
[/quote]
Tämän jälkeen en enää ihmettele suomalaisten ylipainoa. Laihduttajalle hyvin sopivia täyttäviä ruokia löytyy paljon.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 14:13"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:39"]
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 12:31"]
eli ap haluaa KEVYITÄ eväsvinkkejä, joilla kuitenkin nälkä pysyy poissa mitä, 5 tuntia???
[/quote]
Ei sellaista ole. Meinaan kevyttä, joka pitää nälkää.
[/quote]
Tämän jälkeen en enää ihmettele suomalaisten ylipainoa. Laihduttajalle hyvin sopivia täyttäviä ruokia löytyy paljon.
[/quote]
No, kerro!
up