Montako kaloria tulee lisää, jos paahtoleivän paahtaa vs. sen syö kylmänä?
Kommentit (20)
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Ei yhtään, mutta paahdetusta saat vähän lämpöenergiaa verrattuna huoneenlämpöiseen, joka kroppasi täytyy lämmittää kehonlämpöiseksi. En osaa laskea, paljonko kehosi joutuu käyttämään energiaa siihen, että se lämmittää leivän kehonlämpöiseksi.
kolminkertaistuu, se on raaka ennen paahtamista.
Jos ei ole päällisiä niin sama kalorimäärä. Jos voitelet niin kuumaan paahtoleipään helposti uppoaa enemmän voita kuin huoneenlämpöiseen, mutta voin määrän voi tietenkin päättää itse.
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Vierailija kirjoitti:
Ei yhtään, mutta paahdetusta saat vähän lämpöenergiaa verrattuna huoneenlämpöiseen, joka kroppasi täytyy lämmittää kehonlämpöiseksi. En osaa laskea, paljonko kehosi joutuu käyttämään energiaa siihen, että se lämmittää leivän kehonlämpöiseksi.
Koulussa joskus laskettiin näitä. Tulos oli, että nuo ruuan lämmittämiseen tarvitut energiamäärät olivat merkityksettömän pieniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Sillä on mitättömän pieni merkitys vaikka söisit kaikki ruoat kylmänä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Elimistö ei pysty hyödyntämään hajomistuotteita, muutoin voitaisiin syödä hiiltä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Ainakin jos sen paahtaa ihan hiileksi niin siitä katoaa ravinnoksi kelpaavat hiilihydraatit. Mitä mustempi leipä sitä vähemmän kaloreita.
Tavallinen paahtaminen ei vaikuta energiasisältöön kuin hyvin vähän.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole päällisiä niin sama kalorimäärä. Jos voitelet niin kuumaan paahtoleipään helposti uppoaa enemmän voita kuin huoneenlämpöiseen, mutta voin määrän voi tietenkin päättää itse.
Jaa minusta juuri kylmän paahtoleivän päällä on helpompi syödä paksu voikimpale. Kuumalle paahtoleivälle jos yritän laittaa paksun voikimpaleen niin osa sulaa ja tippuu pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Ainakin jos sen paahtaa ihan hiileksi niin siitä katoaa ravinnoksi kelpaavat hiilihydraatit. Mitä mustempi leipä sitä vähemmän kaloreita.
Tavallinen paahtaminen ei vaikuta energiasisältöön kuin hyvin vähän.
Kiitti, tän taidankin ottaa dieetiksi😆😆 *järsii hiiltyneitä leipiä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Ainakin jos sen paahtaa ihan hiileksi niin siitä katoaa ravinnoksi kelpaavat hiilihydraatit. Mitä mustempi leipä sitä vähemmän kaloreita.
Tavallinen paahtaminen ei vaikuta energiasisältöön kuin hyvin vähän.
Kiitti, tän taidankin ottaa dieetiksi😆😆 *järsii hiiltyneitä leipiä
Grillihiiliä suoraan pussista lautaselle. Se on tosi fiksu idea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Ainakin jos sen paahtaa ihan hiileksi niin siitä katoaa ravinnoksi kelpaavat hiilihydraatit. Mitä mustempi leipä sitä vähemmän kaloreita.
Tavallinen paahtaminen ei vaikuta energiasisältöön kuin hyvin vähän.
Kiitti, tän taidankin ottaa dieetiksi😆😆 *järsii hiiltyneitä leipiä
Grillihiiliä suoraan pussista lautaselle. Se on tosi fiksu idea.
ota mieluummin se tuhka grillin pohjalta grillaamisen jälkeen
Jos kukaan ei näe kun syöt, kummassakaan ei ole yhtään kaloria
ravintolassa ei kannata tilata paahtoleipää, koska siinä on kaloreita, mutta jos otat sen paahtoleivän miehen lautaselta, niin siinä ei ole kaloreita
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karsinogeenejä siihen voi kai tulla jos vaikka reunoilta vähän palaa mutta tuskin kovin paljon joten ei pitäisi olla vaarallista.
Kaloreita ei tule, nestettähän siitä hieman haihtuu.
Kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä, kuumennuksesta tulee lisää jokunen, mutta elimistö joutuu jäähdyttämään jos on yli ruumiinlämmön.
Miksi kalorit vähenee palaneesta tai ylikypsyneestä? Minulla palaneet reunat jää toki syömättä, mutta onko jokin muukin perustelu?
Kalorit on kemiallisiin sidoksiin sitoutunutta energiaa jonka elimistö voi käyttää hyväkseen. Leivänpaahtimen lämpö rikkoo näitä sidoksia ja niitä jää vähemmän käytettäväksi.
ei yhtään