Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kahvilatyöntekijät!

Vierailija
22.11.2021 |

Miten kauan teillä on työaikaa kahvilan sulkemisen jälkeen? Mitä teidän tulee tehdä siinä ajassa ja ehdittekö? Mielellään kuulisin kokemuksia niiltä, jotka sulkevat kahvilan yksin.

Mitä töitä voitte tehdä jo ennen kuin kahvila menee kiinni?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli tuntia. Normi siivous eli kaikki tasot, vitriinit, tuotteet pois tai kelmutus, kahvikoneiden pesu, tilitys jne. Ehtii kyllä. Tilanteen mukaan, koko ajan paikat siistinä, mutta vika tunti koko ajan siivousta kun vaan asiakkailta ehtii.

Vierailija
2/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Puoli tuntia. Normi siivous eli kaikki tasot, vitriinit, tuotteet pois tai kelmutus, kahvikoneiden pesu, tilitys jne. Ehtii kyllä. Tilanteen mukaan, koko ajan paikat siistinä, mutta vika tunti koko ajan siivousta kun vaan asiakkailta ehtii.

Mitä siivoat kun asiakkaita on vielä sulkemisaikaan saakka? Ihan tässä vinkkejä kyselen. Kahvikoneet voi pestä vasta sulkemisajan jälkeen, pöydät pitää siistiä, tilittää jne. Laitatko tuotteita pois jo ennen sulkemisaikaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoltsikan kahvio ja maksettua aikaa on vartti, riittää ihan hyvin, eikä pienet omalle ajalle menot harmita. Ennen sulkemista on niin hiljaista että tuotteet pakkaan etukäteen, sitten etsitään jos joku vielä niitä kysyy, yleensä menee enää kahvia tms. Kassan lasken ennen sulkemista ja lisään myyntiä päälle jos sitä vielä tulee. On sovittu ettei viimeistä tiskikoria tarvitse purkaa, otan vaan koneesta sen pöydälle ja virta pois. Siivoukset on tehty jo aiemmin, riittää kun on paikat asiallisessa kunnossa.

Vierailija
4/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli muistaakseni tunti työaikaa sulkemisen jälkeen eikä se riittänyt mihinkään. Olin illat yksin töissä ja siihen kuului ihan kaikki; tuotteiden pakkaaminen, tuolit pöydille, tiskaus, imurointi, lattioiden pesu. Tilitykset teki omistaja joko illalla tai seuraavana aamuna.

Olin reilut kolme vuotta ko. kahvilassa töissä ja tein todella paljon ilmaista työtä. Omistaja oli todella vaativa, joten tein mieluummin rauhassa kunnolla kuin juosten kusten.

Vierailija
5/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielenkiinnosta, millainen palkka on teillä kahvilatyöntekijöillä?

Vierailija
6/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla oli muistaakseni tunti työaikaa sulkemisen jälkeen eikä se riittänyt mihinkään. Olin illat yksin töissä ja siihen kuului ihan kaikki; tuotteiden pakkaaminen, tuolit pöydille, tiskaus, imurointi, lattioiden pesu. Tilitykset teki omistaja joko illalla tai seuraavana aamuna.

Olin reilut kolme vuotta ko. kahvilassa töissä ja tein todella paljon ilmaista työtä. Omistaja oli todella vaativa, joten tein mieluummin rauhassa kunnolla kuin juosten kusten.

Nuo nostettavat tuolit on kyllä yks revohka… voisi suunnitella silleen sen kaluston hankinnan että pystyy siivoamaan tuolien kanssa, meillä on silleen ja säästää kyllä todella aikaa ja hermoja. Ja imurointia kätevämpi on monesti ihan vaan perinteinen lakaisu, jota voi tehdä jo aukioloaikana mikäli paikka ei ole mikään super vilkas loppuun asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puoli tuntia. Normi siivous eli kaikki tasot, vitriinit, tuotteet pois tai kelmutus, kahvikoneiden pesu, tilitys jne. Ehtii kyllä. Tilanteen mukaan, koko ajan paikat siistinä, mutta vika tunti koko ajan siivousta kun vaan asiakkailta ehtii.

Mitä siivoat kun asiakkaita on vielä sulkemisaikaan saakka? Ihan tässä vinkkejä kyselen. Kahvikoneet voi pestä vasta sulkemisajan jälkeen, pöydät pitää siistiä, tilittää jne. Laitatko tuotteita pois jo ennen sulkemisaikaa?

Esim kaikki tasot pyyhittynä, vapaat pöydät kunnossa, viimenen tiskikori johon kakkulapiot, maitokannut, kaikki konepesun kestävät osat kahvikoneesta, heti kun ovi menee kiinni. Myrkyt kahvikoneeseen, rahat voi laskea etukäteen (useammin korttimaksuja kuitenkin). Aikasemmin jo yhdistelen pullia, mietin mitkä menee bioon, mitkä kelmutan jne. Pyyhin vitriinit niin että kaikki on oikeastaan sulkemisaikaan siistinä. Kahvikoneet tosiaan pesuun sillä sekunnilla kun suljetaan, samalla teen tilityksen. Viimeiset astiat pöydistä samalle prikalle ja tiskiin, pöytien pyyhintä.

Vierailija
8/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mielenkiinnosta, millainen palkka on teillä kahvilatyöntekijöillä?

Vähän alle 12 € taitaa olla mulla tuntipalkka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puoli tuntia. Normi siivous eli kaikki tasot, vitriinit, tuotteet pois tai kelmutus, kahvikoneiden pesu, tilitys jne. Ehtii kyllä. Tilanteen mukaan, koko ajan paikat siistinä, mutta vika tunti koko ajan siivousta kun vaan asiakkailta ehtii.

Mitä siivoat kun asiakkaita on vielä sulkemisaikaan saakka? Ihan tässä vinkkejä kyselen. Kahvikoneet voi pestä vasta sulkemisajan jälkeen, pöydät pitää siistiä, tilittää jne. Laitatko tuotteita pois jo ennen sulkemisaikaa?

Esim kaikki tasot pyyhittynä, vapaat pöydät kunnossa, viimenen tiskikori johon kakkulapiot, maitokannut, kaikki konepesun kestävät osat kahvikoneesta, heti kun ovi menee kiinni. Myrkyt kahvikoneeseen, rahat voi laskea etukäteen (useammin korttimaksuja kuitenkin). Aikasemmin jo yhdistelen pullia, mietin mitkä menee bioon, mitkä kelmutan jne. Pyyhin vitriinit niin että kaikki on oikeastaan sulkemisaikaan siistinä. Kahvikoneet tosiaan pesuun sillä sekunnilla kun suljetaan, samalla teen tilityksen. Viimeiset astiat pöydistä samalle prikalle ja tiskiin, pöytien pyyhintä.

Niin ja jatkan vielä. Ei siis siivota lattioita sen hoitaa siivooja yöllä. Kun vikat tiskit tiskattu, vedet pois koneesta ja virrat pois. Ollaan sovittu että jos nyt pari kahvikuppia jää, ei haittaa. Joskus jää viimeinen pakki likaista tiskä odottamaan aamuksi jos paljon asiakkaita sulkemisen aikaan.

Vierailija
10/10 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päivästä riippuen 15-30 minuuttia. Pyyhitään tietenkin kaikki tasot, pestään vitriini ja juomakaappien lasit, pestään kahvikone ja kahvipannut, pullat ja vitriinikamat pois, roskat pois, pestään ottimet, pullavadit, vitriinilautaset jne. Tilityksen teko. Lopuksi tiskikoneen tyhjennys ja pesu, sekä tiskipöytien pesu ja kiillotus.

Tosi paljon tulee tehtyä jo viimeisen aukiolotunnin aikana. Jos kaikki jättäisi sulkemisajan jälkeen, ei varmasti ehdi ajoissa valmiiksi. Työkokemusta yli 20 vuotta, eli aika rutiinilla sujuu.

Palkka n. 2700€+lisät/kk.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kuusi