Miksi kinuski ei ikinä onnistu?
Teen tarkalleen ohjeen mukaan. 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Lämmitän keskilämmöllä ja sekoitan koko ajan. Ei sakene. Tein vesilasikokeen, täysin lirua. Lisäsin vähän fariinisokeria. Nyt aavistuksen paksumpaa, mutta edelleen löysää ja keitetty jo 45minuuttia. Miten ihmeessä se ei ikinä onnistu?
Kommentit (7)
Sen kun tietäisi. Meilläkin on töissä yksi tumpelo kinuski.
Niin, kiehuuko se? Lämmitys ei riitä.
Laita levy melkein täysille ja anna kuohua.
Kiehui koko ajan, levy oli 5-6 tasolla kun 9 on suurin.
Ap
Laita lautanen hetkeksi pakastimeen. Ota sieltä jäähtynyt lautanen ja tiputa siihen pisara kinuskia - jos se jähmettyy, niin se on ok.
Jos kinuskia keittää liian kauan, siitä tulee toffeeta, siis todella sitkeää. Se on vähän huonoa kakun tms päällä, kun on hankala leikata paloja. Hyvältä se maistuu kyllä.
En ole pitkään aikaan enää mitannut noita aineksia, länttään silmämääräisesti sopivan määrän fariinisokeria kattilaan ja siihen suurinpiirtein saman verran kermaa perään. Kaksi desiä+kaksi desiä on meidän kakun päälle liikaa, sitä jää yli. Sitten se unohtuu jääkaappiin ja joudun joskus juhannuksena heittämään sen pois (kompostiin).
Vinkkejä?