Limitättekö eri päivien ruokia?
Esim maanantaina kalapuikkoja ja muusia. Muusia tuplasatsi eli siitä jää seuraa päivälle. Tiistaina muusia ja jauhelihakastiketta. Keskiviikkona jauhelihakastiketta ja spagettia.
Eli joka päivä jotain uutta ja jotain lämmitettävää.
Kommentit (10)
Ei yleensä tule pidempää ketjua, kun aika usein kaikki menee.
Esim. tänään on kyllä jonkin verran perunoita joita keitin eilen täyden kattilan ihan sillä ajatuksella että voi ne paistella jonkun kanssa tänään, mutta ei niistä silti riitä koko porukalle.
En tee noin, vaan melkein aina 2-3 päivän ruoan, joka siis on samaa kaikkina päivinä. Tulee halvemmaksi näin.
Juu. Maanantaina syötiin jauhelihakastiketta ja spagettia, tiistaina tein loppukastikkeesta kesäkurpitsa lasagnen (lasagnelevyjen tilalla kesäkurpitsaa)... Aamulla laitoin ennen töihin lähtöä uuniin hautumaan karjalanpaistilihat ihan vaan suolaa ja pippuria, porkkanaa ja sipulia mausteena, runsaasti nestettä ettei pääse kuivumaan. Keiteltiin puikkuperunoja kaveriksi ja pakkasessa oli vielä joululta äitini tekemää ihanaa lanttulaatikkoa. Lihaa luonnollisesti jäi, joten huomenna teen ihanan "pyttipannun" jämälihoista, lantusta, porkkanasta ja sipulista.
En tykkää syödä monta päivää samaa ruokaa, kun kuitenkin otan aina evääksi töihin edellisen päivän päivällistä. Siksi tykkään tuunata ruokia ja teen tarkoituksella proteiineja kahden päivän satsin kerralla.
Tai sitten esim jos jää uunijuureksia yli teen jämistä seuraavana päivänä sosekeiton.
Sunnuntaisin teen joskus 2 x2 pvän ruokaa jota toista syödään su ja ti, toista ma ja ke. Näin jos tiedän että olen iltoja poissa kotoa tai muuten kiireinen. Eikä tarvitse syödä 2 pvää peräkkäin samaa ruokaa
[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 18:11"]En tee noin, vaan melkein aina 2-3 päivän ruoan, joka siis on samaa kaikkina päivinä. Tulee halvemmaksi näin.
[/quote]
Tarkennatko miten tulee halvemmaksi?
[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 17:56"]Teen kerralla pari pellillistä lihapullia ja pistän pakkaseen. Sieltä voi sitten lämmitellä niitä tarpeen tullen. Tekee vain lisukkeet. Samoin teen monien muiden ruokien kanssa. Jauhelihakastiketta kattila täyteen ja annoserissä pakkaseen. Vain lisukkeiden teko.
[/quote]
Ei toi ole limittämistä vaan pakastamista
Kyllä tota tulee harrastettua, esim. salaatin kanssa sekoitan eilisen jämiin jotain uutta.
Esim. eilen tein jauhelihakeittoa, johon pilkoin porkkanoita sekaan. Tänään syödään samaa keittoa ja muutaman eilen kuoritun jääkaapissa olleen ylijäämäporkkanan raastoin tänään eilisen salaatin sekaan, tuli kivasti vaihtelua ja mitään lisää ei tatvinnu ostaa.
Itse usein teen ruuat niin, että kestävät 2-3pv, eli ei tule edes jokapäivä laitettua ruokaa.
On olemassa ruokalajeja, joihin suorastaan kuuluu käyttää jotain edellisen päivän jäännöstä, esimerkiksi pyttipannuun aiemmin keitettyjä perunoita.
Meillä ei yleensä syödä samaa ruokaa useampana päivänä peräkkäin, muutamia harvoja ruokia lukuunottamatta. Siksi tuollaista limittämistä tai tuunausta harrastetaan aika paljon.
Teen kerralla pari pellillistä lihapullia ja pistän pakkaseen. Sieltä voi sitten lämmitellä niitä tarpeen tullen. Tekee vain lisukkeet. Samoin teen monien muiden ruokien kanssa. Jauhelihakastiketta kattila täyteen ja annoserissä pakkaseen. Vain lisukkeiden teko.