Teenkö sämpylätaikinan veteen
Kommentit (11)
Entäs voitelu?
Kananmunalla tai vedellä?
Vierailija kirjoitti:
Entäs voitelu?
Kananmunalla tai vedellä?
ei voitelua
Yleensä aina veteen, joskus käytän esim. kasvissosekeiton lopun pohjana.
En voitele. Paitsi silloin kun teen hampurilaissämpylät. Niihin tulee tallinaankin munia ja ne myös voiteen munalla.
Aina veteen.
Itse teenaina veteen, koska sämpylät ovat enemmän "leipätaikinaa" kuin "pullataikinaa".
Siihen öljyä ( puolen litran taikinaan 1/2 ).
Joskus lisään mm.porkkanaraastetta , tulee porkkanasämpylöitä.
Siis 1/2 DL puolen litran taikinaan.
Mä teen milloin mitenkin, joskus maitoon, joskus veteen.
Veteen. ei tarvii voidella. Jos haluaa rapsakan kuoren niihin, suihkauttele paiston aikana pari kertaa vettä sämpylöille.
Veteen