Kysymys teflonkattilasta
Poltan maitopohjaiset puurot aina pohjaan teräskattilassa. Teflonpinnoitteisen kattilan kun ostaa, sen joutuu heittämään aika nopsaan roskikseen, koska pinnoite alkaa irtoilla. Maksimissaan varmaan puoli vuotta on käyttöä kestänyt.
Lapsen kanssa juttelin ja hän oli sitä mieltä, että on ihan vaan kokkaustaidoista kiinni, polttaako ruuan pohjaan vaiko eikö ja että maitoruokia voi tehdä teräskattilassa, kun vaan osaa. Ja että teflonpinnoitteisia astioita ei saisi syöpäriskin vuoksi käyttää. Käyttää vain teräs- ja valurauta-astioita ja haudutuspataa
Teräksinen kerroskattila mulla on ja siinäkin onnistun riisipuuron polttamaan pohjaan
Suositelkaa hyvää teflonkattilaa mulle, Lidlin versiot eivät kestä.
Vai ostaisinko sittenkin sellaisen keraamisen haudutuspadan?
Nyt joku vanhempi palstakollega saattaa muistaa palstan perinteisen ruuanlaittovälineen aromipesän. Se ei ole vaihtoehto
Kommentit (28)
Sitä puutua saisi hämmentää lähes koko ajan.
Tämä ei ehkä ole hyvä neuvo, mutta minulla on edelleen käytössä ikivanha feflonkattila ja terveenä olen pysynyt, ikääkin yli 60 v.
Tehtiinköhän ennen teflonkattilatkin kestävimmäksi !
Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.
Vierailija kirjoitti:
Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.
No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.
Vierailija kirjoitti:
Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.
Pitää ehkä tilata sieltä. Menee joka kerta hermot ikeassa, kun sieltä ei ikinä löydä mitään mitä ettii
Kiitos vinkistä, tutkin asiaa.
Osta pikariisiä tulee halvemmaksi ja saa hyvää riisipuuroa nopeaan, ei tartte kauaa hämmennellä.
Vierailija kirjoitti:
Osta pikariisiä tulee halvemmaksi ja saa hyvää riisipuuroa nopeaan, ei tartte kauaa hämmennellä.
Olen perinteiden kannattaja ja suhtaudun ruuanlaitossa tosi suurella epäilyksellä kaikkeen, minkä edessä sana pika
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.
No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.
Ei mulla jankkiinnu. Etkö sekoita sitä ollenkaan, vai miten tuossa onnistut?
Riittävän paksupohjainen kattila. Jos maitoa käyttää, niin täysmaitoa. Aloittaa kypsennyksen pienellä teholla, ei siis heti liettä täysille. Ainakin induktiolla onnistuu hyvin, ainutkaan ruoka ei pala pohjaan, vaikka sitä ei ole koko ajan valvomassa.
On siis kiinni kokkaustaidoista ja välineistä. Teflonkattilaa ei tarvita.
Haudutan mikrossa muoviastiass.
Ei pala, alussa pitää pyräytellä ettei jabkkoonnu pohjaan.
Ja nyt suuryllätys! Jkaikissa mikroissa ON tehonsäädin.
"Teflon" ei vaikuta palamiseen vaan kattilan lämmönjohtavuus eli paksuus ja levyn lämmön tasaisuu,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.
Pitää ehkä tilata sieltä. Menee joka kerta hermot ikeassa, kun sieltä ei ikinä löydä mitään mitä ettii
Kiitos vinkistä, tutkin asiaa.
Ainakin ikean pannu oli testissä surkea polttaja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.
No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.
Sitä kuuluu sekoittaa aika ajoin pohjia myöten.
Sinun on varmaan parempi tehdä riisipuuro uunissa. Ohje löytyy yleensä puuroriisipaketin kyljestä.
Vierailija kirjoitti:
Haudutan mikrossa muoviastiass.
Ei pala, alussa pitää pyräytellä ettei jabkkoonnu pohjaan.
Ja nyt suuryllätys! Jkaikissa mikroissa ON tehonsäädin.
"Teflon" ei vaikuta palamiseen vaan kattilan lämmönjohtavuus eli paksuus ja levyn lämmön tasaisuu,
Lähes kaikissa mikroissa tehonsäätö toimii niin että mikro toimii täydellä teholla ja sitä vain katkotaan välillä jolloin keskiteho saadaan halutuksi. Toimii kuin junan vessa paitsi silloin kun se ei riitäkään.
Parhaan riisipuuron olen tehnyt teflon-paistokasarissa (siis sellainen matala ja leveä, kuin korkeareunainen paistinpannu) keittämällä ensin riisiä, vettä ja voita ja lisäämällä maidon vasta kun riisi on puolikypsää. Sekoitella tietysti pitää silloinkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voi kerroskattilalla polttaa pohjaan? Kokemuksesta tiedän että 8-vuotias osaa tehdä siinä täydellisen riisipuuron polttamatta sitä pohjaan.
No ei varsinaisesti pala, mutta jankkiintuu siihen pohjaan. Riisipuuroahan pitää hauduttaa ainakin sen pari tuntia vaikka laittaisi kiehuvan maidon kattilaan.
Sitä kuuluu sekoittaa aika ajoin pohjia myöten.
Sinun on varmaan parempi tehdä riisipuuro uunissa. Ohje löytyy yleensä puuroriisipaketin kyljestä.
Uunipuuro tosiaan on hyvää.
Mulla on ongelma se, että touhuan kaikkea ja saatan jumiutua jonnekin askarteluhommiin tms ja unohtaa hämmentää puuroa. ap
Teflon pinnoitettuja kattiloita ja pannuja pitää käyttää oikein, niin ne kestävät. Eli ei kuumenneta liikaa, naarmutella pohjaa ja ei jätetä niitä ruokia pinttymään pinnoitteeseen, vaan putsataan käsitiskinä pikimmiten ruoanlaiton jälkeen.
Järjetön mäihä tänään. Kirpparilta löytyi ihan täysin käyttämätön Apilanlehti -haudutuspata 20 eurolla
https://bee4.info/apilanlehti/
Tuommoinen.
Olisin mennyt jostain Tokmannilta hakemaan ensi viikolla, jotain 40 eurolla olis sen saanut. Mutta tuo on hienon punainen ja tonttuisa . Kyllä kannattaa käydä (melkein) joka päivä kirppiksellä
ap.
Ikean kattilat on halpoja ja yllättävän hyviä... Muista että se kattilan pohja pitää olla levyn kanssa samaa kokoa.