Ensikertalaisen pieni juustotarjotin!?
Eli tahtoisin uv:na maistella muutamia juustoja, kylkeen, piparia, viinirypäleitä, suolakeksiä..oisko jotain suht mietoja juustoja? pieniä pakkauksia? suosittele!
Kommentit (25)
Irtona saat ostettua niin vähän kuin tarvitset, jos on 3-4 juustoa niin 100-150g kutakin riittää 3-4 hengelle hyvin. Ei niillä vatsaa täytetä
Ahvenanmaalainen musta kermajuusto Prästens (pakattuna) on mahtavaa eikä jää homehtumaan vaikka jäisi ylikin, menee hyvin leivän päällä. Luolakypsytetty Kaltbach on vahvan makuista, valkohomejuustosta jos tykkää niin Rustique juustoista löytyy sopivia eri voimakkuuksilla. Jos tykkää sinihomejuustosta niin näin joulunaikaan St agur juustotahna sopii piparin päälle.
Aurajuuston se valkoinen osa,onko pelkkää sellaista olemassa :D?
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 19:42"]Aurajuuston se valkoinen osa,onko pelkkää sellaista olemassa :D?
[/quote]
Jos et pidä Aurajuuston vahvuudesta, niin Castellon valkosinihomejuusto on miedompi. Ja tahnamaisempi, pysyy paremmin piparilla.
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 19:42"]
Aurajuuston se valkoinen osa,onko pelkkää sellaista olemassa :D?
[/quote]
Joo siis sinihomeetonta sinihomejuustoa. Myydään ihan perusmarketeissa.
Jos mietoja haet, muista brie. Sinihomejuustoksi Auran vaihtoehdoksi voisit miettiä St Aguria. Kovaksi juustoksi port salut? Vähän voimakkaampia mutta ihania kovia esim. Manchego, vanha gouda ja cheddar. Juustoportin Vuohen vuoristo on myös hyvää. Ota kylkeen esim. Table water -keksejä ja hilloja myös. Ranskalaiset korkeissa kapeissa purkeissa ovat hyviä, esim. Viikuna- ja aprikoosihillot.
sinihomeeton sinihomejuusto..sillä nimelläkö?
Goudaksi vaikka hopeapaperinen Appenzeller (saa useimmilta juustotiskeiltä palana), ihan se kaupan brie (pahvilaatikossa) ja samaa sarjaa sinihomejuusto, Gryere on suht mietoa. Suolakeksiä, joulupipareita ja viikunahilloketta, viinirypäleitä. Jos juustot ei maistu, syö suolakeksit hillokeella:). Ja kaikki juustot maistuu miedommalta, kun syö ne jääkaappikylmänä.
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 19:47"]
sinihomeeton sinihomejuusto..sillä nimelläkö?
[/quote]
Joo niin siinä paketin kyljessä muistaakseni luki. Kysy myyjältä, jos et löydä.
Miksi aina samaa mukahienoa paskaa? Miksi kukaan ei tee suklaatarjotinta? Koska JUUSTOJEN maistelu on niin hiton hienoo! xD
no mä oon ihan perus juntti lähiöstä joka vaan sattuu pitämään juustoista :D ostan muutamaa sorttia niin ei ole kallista ja riittää vaikka seuraavallekkin viikonlopulle.
Mikä sopisi Manchego juuston kaveriksi?
Hei kysy rohkeasti juustotiskiltä! Siellä he auttavat mielellään, eivätkä katso pitkin nenänvartta, vaikka olisitkin aloittelija. Sano se vain suoraan ja kerro, minkätyyppisistä juustoista olet tähän asti pitänyt ja minkälaisista mauist yleisesti pidät. Itse suosittelen aloittelijoille kolmen juuston valikoimaa: Yksi tuorejuusto, esim. Castellon ruohosipulikiekko (ei se rasia), Valion Ritari ja briejuusto, esim. President. Turvallinen valinta ja varmasti ainakin joku maistuu. Seuraksi patonki ja vesikeksejä (Carrs) ja itseasiassa valkoviini sopii tällaisten miedonpien juustojen kanssa paremmin kuin punaviini. Suosittelen kuivaa Savignon Blackia tai Pinot Grigiota. Nauti! Onnea uudelle vuodelle!
Brietä! Kaikki eivät siitä pidä mutta on melko mietoa yleensä. Mutta älä syö viinirypäleiden kassa. Maistuu silloin hirveältä. :D
Jos pääset niin käy stockmanin/juustokaupan juustotiskillä. He neuvovat mielellään! Ja saat pieniä pakkauksia.
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 19:59"]Miksi aina samaa mukahienoa paskaa? Miksi kukaan ei tee suklaatarjotinta? Koska JUUSTOJEN maistelu on niin hiton hienoo! xD
[/quote]
Höpsis. Juustoja siksi, että ne ovat ihania. Ei kaikessa ole kyse hienostelusta tai pröystäilystä. Toki suklaakin on ihanaa, maista vaikka Lindtin tummaa chilisuklaata, sitä saa monesta marketista.
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 20:05"]Hei kysy rohkeasti juustotiskiltä! Siellä he auttavat mielellään, eivätkä katso pitkin nenänvartta, vaikka olisitkin aloittelija. Sano se vain suoraan ja kerro, minkätyyppisistä juustoista olet tähän asti pitänyt ja minkälaisista mauist yleisesti pidät. Itse suosittelen aloittelijoille kolmen juuston valikoimaa: Yksi tuorejuusto, esim. Castellon ruohosipulikiekko (ei se rasia), Valion Ritari ja briejuusto, esim. President. Turvallinen valinta ja varmasti ainakin joku maistuu. Seuraksi patonki ja vesikeksejä (Carrs) ja itseasiassa valkoviini sopii tällaisten miedonpien juustojen kanssa paremmin kuin punaviini. Suosittelen kuivaa Savignon Blackia tai Pinot Grigiota. Nauti! Onnea uudelle vuodelle!
[/quote]
Se rypälelajike on Sauvignon blanc.
Ei Appenzeller ole Goudaa! Appenzeller on sveitsiläinen juusto, Gouda tulee Hollannista.
Ja ei viinirypäleitä juustotarjottimelle jos viiniä tarjoillaan. Mielummin vaikka päärynää.
Isommissa k-marketeissa ja cittareissa on jos jonkinmoisia erikoisempiakin juustoja. Mietoja ja hyviä on ainakin perus palloedam, chevrette gouda, välimeren gouda ja ottaisin vielä klassisen Aurajuuston mukaan. Saksanpähkinät sopivat tarjottimelle mukaan :)