Missä ruoissa käytät purjoa?
Vanhaa kunnon purjoa, jota ei pahemmin hifistellä. Itse laitan jauheliha-ja lihakeittoihin.
Kommentit (25)
Pelmenikeitossa taitaa olla ainoa, ellei sisälly joihinkin pakasterehuihin. Harvemmin kuitenkaan purjoa on missään muussa kuin kaupan valmiissa keittoaineksissa, joita en käytä.
Purjo? oliks semmonenki olemassa. ehkä viimeksi ylä-asteen köksässä laittanut ruokaan. Ei oikee purjoa missä ohjeessa tullut vastaan.
Purjo on ihanaa syystalviruokaa. En syö sitä läheskään tarpeeksi. Purjosta saa vaikka hyvää quiche-piirakkaa (purjo, kinkku, juusto) tai stamppot-pataa (purjo, perunamuusi, sienet, cashewpähkinät).
Vierailija kirjoitti:
Purjo? oliks semmonenki olemassa. ehkä viimeksi ylä-asteen köksässä laittanut ruokaan. Ei oikee purjoa missä ohjeessa tullut vastaan.
Eikö? Miksei sitä hehkuteta enemmän? Keitossa verraton.
Käytän kiinalaishenkisissä wokeissa yms. Ja joskus teen ranskalaiseen tyyliin uunissa haudutettua purjoa kalan lisukkeeksi. Tykkään myös semmoisesta arkisesta raastesalaatista, jossa on raastettua kaalia, hienoksi hakattua purjoa, tilliä ja etikkakastike.
Enpä ole edes ajatellut missä kaikessa. Kerrotaan nyt yksi erittäin helppo kolmen tarvikkeen keitto. Perunaa, purjoa ja kalaa. Sen voi tehdä vaikka pakaste seistä. Tosi simppeli ja ihan ok ruoka.
M.50
Purjoan ajatukselle purjosta jossakin muussa yhteydessä kuin keitoissa.
Kaupoissa on myynnissä järjettömän isoja/paksuja purjoja. Ne on puumaisia, mauttomia pötkylöitä. Pienemmät, pari sormea paksut ovat parempia.
Tosi monessa ruuassa. Pekonipastassa. Oikeastaan melkein kaikissa wokeissa, nuudeliruuissa ja kiinalaisissa ruuissa (tai kevätsipulia). Suolaisissa piirakoissa. Sosekeitoissa. Keittojuureksia vaativissa ruuissa (sitähän on keittojuurespakastekssa, mistä voi kevyesti päätellä, että kuutonen ei pahemmi ruokaa laita...). Välillä tavallisen sipulin sijasta liharuuissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purjo? oliks semmonenki olemassa. ehkä viimeksi ylä-asteen köksässä laittanut ruokaan. Ei oikee purjoa missä ohjeessa tullut vastaan.
Eikö? Miksei sitä hehkuteta enemmän? Keitossa verraton.
Aa joo hyvä huomio! Keittojuures pussissa sitä on. Thanks.
Leivän päällä. Sulatejuusto + purjosipuli tai kinkku + purjosipuli tai tonnikala + purjosipuli.
Smetanalohi ei ole mitään ilman purjoa, oikeastaan nimikin pitäisi olla Purjosmetanalohi.
En missään, pelkkä nimikin on jo kuvottava.