Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos syö viikon vanhaa makkaraa, lähteekö pilaantumat pois 200c lämmössä?

Vierailija
23.10.2021 |

Kohta se nähdään

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin tänään 10 päivää vanhaa pekonia. Pannulla ensin paistettu ja sitten oli uunissa 30 min.

Maha ei ole kipeä mutta oudosti pitää ääntä. :D

Söin, koska pekoni näytti ja haisi aivan tuoreelta.

Vierailija
2/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla taas on menossa juusto, jonka päiväys on 26.8.2021. Oikein hyvältä maistuu, mutta jonkun mielestä varmasti kuolen kun syön sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin eilen keitettyjä kananmunia jossa oli päiväys 19.7.

Vierailija
4/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minne ne lähtis? Ei ne pääse uunista minnekään!

Vierailija
5/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilaantuneessa ruoassa ongelma ei ole pelkästään itse bakteerit, ne saattaakin kypsentäessä kuolla, vaan niiden tuottamat hermo myrkyt, jotka ei kuumentaessa häviä, vaan kuormittaa maksaa.

Vierailija
6/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä kuinka tosissaan näitä kirjoitetaan, että syödään 2-3 kk vanhaa juustoa, pekonia ja kananmunia. Kysyn kuitenkin siltä varalta, että se onkin totta: mikä on tämän pointti? Miksei näitä ruokia voinut syödä aiemmin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko nää nyt jotain vitsejä vai syökö joku oikeasti ikivanhoja ruokia kuoleman uhalla?

Vierailija
8/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko nää nyt jotain vitsejä vai syökö joku oikeasti ikivanhoja ruokia kuoleman uhalla?

No ei kyllä mitään kuolemanvaaraa ole, jos syö viikon vanhaa (jääkaapissa säilytettyä) makkaraa, mikäli kuumentaa hyvin. Korkeintaan ripulin ja vatsakipujen vaara voi olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
23.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pilaantuneessa ruoassa ongelma ei ole pelkästään itse bakteerit, ne saattaakin kypsentäessä kuolla, vaan niiden tuottamat hermo myrkyt, jotka ei kuumentaessa häviä, vaan kuormittaa maksaa.

Joidenkin homeiden tuottamat myrkyt voivat olla hyvinkin maksatoksisia, mutta bakteerien tuottamat myrkyt aiheuttavat lähinnä pahoinvointia ja suolistovaivoja. 

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…