Apua äkkiä! Unohdin piparkakkutaikinasta jauhoja
Puolet pois. On ollut yön jääkaapissa. Onko pilalla? Mitä tee??
Kommentit (8)
Minä suosittelisin että käytät vain kaulitsemisessa riittävästi jauhoa. Nyt jos nimittäin jotenkin onnistut sekoittamaan jauhoa taikinaan, lopputulos on sementtiä. Ja todennäköisesti et edes kykene sekoittamaan lisäjauhoa tasaisesti. Yleensäkin paiparitaikinoiden ohjeilla tulee liian kovaa taikinaa, jota on vaikea kaulia.
Mikä ongelma tuo nyt on? Lisäät leipoessa tarpeen mukaan. Mitä vähemmän jauhoja, sitä vaikeampaa leipoa (tarttuu kaulimeen ja alustaan), mutta sitä pehmeämpiä piparkakkuja.
Mä lisäsin ne nyt sinne puoli kovaan taikinaan. Ehtiskö se enää valmistua illaksi. Auttalaa
Tuo jauhojen lisäminen leivottaessa tuskin onnistuu, jos jauhoista puuttuu paljon. Piparkakut leviävät uunissa muodottomaksi, jos jauhoja ei ole tarpeeksi.
Ilmeisesti ap jo lisäsi jauhot taikinaan. Saitko ne sinne kunnolla sekoitettua? Jos et saanut, niin lämmitä taikinaa esim. lämpimässä vesihauteessa (ei siis liian kuumaksi), niin taikina tulee pehmeämmäksi. Silloin jauhot saa sekoitettua helpommin. Kun taikina on jäähtynyt, voit laittaa sen vähäksi aikaa pakastimeen kovettumaan. Näin se kovettuu nopeammin kuin jääkaapissa. Älä kuitenkaan pidä taikinaa pakastimessa niin pitkään, että se jäätyy kunnolla.
Lisäät jauhoja :D