Ostatko possunlihaa entiseen malliin mrsa-uutisesta huolimatta?
Kommentit (57)
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 15:47"]
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 15:33"]
Ostan. Ja aion nauttia jouluna tuosta tanskalaisesta kinkusta.
[/quote]
Joka vuosi on tullut nautittua tanskalaisesta kinkusta. Hyvin on alas mennyt ja viimeisistä rääppeistä tehty hernekeittoa ja aladobia. Ei valittamista mausta.
Nauttia-sanan sijaan sopisi ehkä yrittää väkisin vääntää!;)
[/quote]
Ostan, koska käytän sianlihaa hyvin harvoin (sillä tehokasvatettu ja rääkkäysteurastettu sika maistuu paskalta) ja aina suomalaista.
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 15:40"]
Normaalia keittiöhygieniaa noudattamalla ei aiheuta mitään vaaraa ihmiselle.
[/quote]
No meikäläisen normaalilla keittiöhygienialla kyllä tarttuu. On tapana tehdä ruokaa mm, ilman käsineitä. Täytyy ilmeisesti vähän tehostaa possun lihan käsittelyn hygieniaa.
Kotimaista luomupossua jo pian 8 vuotta :)
Kyllähän tätä joka joulun alla ilmenevää "sianlihaskandaalia" jo odoteltiin. Tämmönen keksittiin tänä vuonna.
Kotimaista KALKKUNAA tulossa joulupöytään kuten jo n. 15 vuotta on ollut tapana. Sika on sitten arkiruokaa, kotimaista tietysti sekin.
Katsoin joskus (ainakin 10-15 v sitten) dokkarin siitä miten esim tanskassa lihakarjaa kohdellaan enkä sen jälkeen ole ulkomaista lihaa ostanut. Ihan hirveää rääkkäystä. Ravintolassa en ole lihojen alkuperää perännyt, mutta pitäisi alkaa sielläkin kyselemään.
Kuumentamalla se mrsa:kin kuolee, ei siis vaikuta ostamiseen. On ihan varmasti samaa bakteeria myös suomalaisessa lihassa, mutta toimittaja nyt halusi yrittää sinivalkoista sensaatiouutista joulun alle... Pääsiäiseksi sitten taas varmaan joku munajuttu...?
Se mikä vaikuttaa ostamiseeni, on sikojen ja muiden eläinten kohtelu "tuotannossa", teuraskuljetuksissa jne. Mun suun mässytystä varten ei tarvitse eläinten kärsiä ja olenkin todella minimoinut kaiken lihan syönnin ja käytön.
Jotain luomua ja muutoin eettisesti tuotettua lihaa toisinaan, mutta myös kasvissosekeitolla ja juustovoileivilläkin pärjää aika monena päivänä viikossa. Luonto ja pienet possut kiittää.
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 23:11"]
Kuumentamalla se mrsa:kin kuolee, ei siis vaikuta ostamiseen. On ihan varmasti samaa bakteeria myös suomalaisessa lihassa, mutta toimittaja nyt halusi yrittää sinivalkoista sensaatiouutista joulun alle... Pääsiäiseksi sitten taas varmaan joku munajuttu...?
Se mikä vaikuttaa ostamiseeni, on sikojen ja muiden eläinten kohtelu "tuotannossa", teuraskuljetuksissa jne. Mun suun mässytystä varten ei tarvitse eläinten kärsiä ja olenkin todella minimoinut kaiken lihan syönnin ja käytön.
Jotain luomua ja muutoin eettisesti tuotettua lihaa toisinaan, mutta myös kasvissosekeitolla ja juustovoileivilläkin pärjää aika monena päivänä viikossa. Luonto ja pienet possut kiittää.
[/quote]
Ulkomaisissa tätä on siksi kun käyttävät ihan eri mittakaavasssa antibiotteja kuin Suomessa. Ja tuo bakteeri on vähän pahempi kuin luulet, siihenhän ei oikein lääkkeet tehoa ja se tarttuu aika hellposti raasta lihasta. Raan lihan käsittelyssä ja välineiden kanssa tulisi olla melko huolellinen jos haluaa välttää riskin saada tartuntaa. Taidan kuitenkin vetää ihan riskillä kuten tähähnkin asti, paitsi että yhä useammin varmistan että liha on suomalaista.
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 23:11"]Luonto ja pienet possut kiittää.
[/quote]
Monen possun elämä jää kokonaan elämättä, jos possun syönti lopetetaan.
Entiseen malliin eli en koskaan :) en tykkää..
Evira arvioi MRSA:ta löytyvän Suomen sikatiloista noin viidellätoista prosentilta, Tanskassa 88 prosenttia sioista kantaa bakteeria. Bakteeria on myös naudassa ja hevosenlihassa. Tavallisimpia elintarvikeperäisiä tartunnanlähteitä salmonellalle ovat huonosti kypsennetty tai raaka liha, raaka siipikarjanliha, pastöroimaton maito, kananmunat, idut ja kasvikset. Listeriaa on vakuumipakatuissa kalatuotteissa. Hyvää joulua.
Tanskalainen kinkku on parempaa kuin suomalainen. Siinä ei ole suolavettäkään niin paljon. Uskalllan ostaa ja paistaa. Keitttiöhygienia kunnossa.
T.MRSA - potilaitakin hoitanut
Tietenkin, koska ostan vain suomalaista, joutsenlipulla varustettua lihaa.
Siksihän tuontiliha on niin halpaa, se on laadutonta, täynnä antibiootteja ja taudinaiheuttajia ja tehotuotettua (niinpä, Suomessa ei ole tehotuotantoa ollenkaan, kun vertaa tanskalaisiin, saksalaisiin jne tehotuotantolaitoksiin).
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 15:40"]
Normaalia keittiöhygieniaa noudattamalla ei aiheuta mitään vaaraa ihmiselle.
[/quote]
Uskoo ken tahtoo.
Monen possun elämä jää kokonaan elämättä, jos possun syönti lopetetaan.
[/quote]
Eikö tuo olisi vaan hyvä juttu? Lihan tehotuotanto kuormittaa liikaa maapalloa.
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 23:17"]
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 23:11"]Luonto ja pienet possut kiittää.
[/quote]
Monen possun elämä jää kokonaan elämättä, jos possun syönti lopetetaan.
[/quote]
Se on hyvä asia. Vai ihanko murehdit, että possu-raukat ei saa edes mahdollisuutta kitua, jos ihmiset ei syö lihaa? Kai tiedät edes sen, ettei tuotantoeläimet lisäänny luonnollisesti? O.o
[quote author="Vierailija" time="15.12.2014 klo 15:55"]
Lidlin lihat on samaa paskaa. Saksassa käytetään antibiootteja vielä enemmän kuin Tanskassa
"Eniten antibiootteja käytetään EU:n alueella Saksassa, Espanjassa ja Italiassa."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-lihassa-eroja
[/quote]
Ostan Lidlistä vain kotimasta lihaa. Tiesitkö että siellä on sitäkin, ehtaa suomalaista possua ja broileria.
Pitääpä käristää kotimainen possukin täydellä teholla ihan vaan varmuuden vuoksi!