Sopiiko teistä viini ja suklaa yhteen?
Jos joo, mitkä erityisesti?
Jos ei, sitäkin saa perustella jos haluaa.
Kommentit (8)
Makea viini sopii. Esim amaronet joissa on paljon sokeria. Edullinen tönkkävaihtoehto on Doppio Passo joka ei ole amaronea mutta on aika sokerinen.
[quote author="Vierailija" time="12.12.2014 klo 14:41"]
Makea viini sopii. Esim amaronet joissa on paljon sokeria. Edullinen tönkkävaihtoehto on Doppio Passo joka ei ole amaronea mutta on aika sokerinen.
[/quote]
Anteeksi tyhmyyteni, mutta punaistako on vai valkoista?
Ei välttämättä kaikista paras makuyhdistelmä, mutta viinin päihdyttävä vaikutus kompensoi makupuutteen moninkertaisesti. ;) Eli kyllä voisin mielihyvin nauttia viiniä (esim. valkkaria) ja suklaata yhdessä.
[quote author="Vierailija" time="12.12.2014 klo 14:42"][quote author="Vierailija" time="12.12.2014 klo 14:41"]
Makea viini sopii. Esim amaronet joissa on paljon sokeria. Edullinen tönkkävaihtoehto on Doppio Passo joka ei ole amaronea mutta on aika sokerinen.
[/quote]
Anteeksi tyhmyyteni, mutta punaistako on vai valkoista?
[/quote]
Punaista on. Valkoisen jälkkäriviininkin kanssa voisi suklaa maistua. Vaikka beerenauslese tai tokaji tai moscatel. Joku viinintuntija varmaan pyörtyy mutta pidän suklaasta ja viineistä molemmista.
Makea auslese-valkoviini (myydään normaalia pienemmissä pulloissa koska on aika hintavaa) sopii hyvin suklaan tai suklaisen jälkiruuan kanssa. Olisi hyvä jos viini olisi makeampaa kuin suklaa, siis tummaa suklaata eikä paljoa sokeria päälle (jos teet moussen älä lisää sokeria).
Toinen sopiva viini suklaan kanssa voisi olla portviini, taas samat kriteerit: viini mielummin suklaata makeampaa.
Minusta portviini ja suklaa ovat vastustamaton pari.
Punaviini ja tumma suklaa, esim. Lindtin chilisuklaa. Sopivat erinomaisesti yhteen!
Suklaa sopii, viini ei.