Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko maksakastike herkkuruokaasi?

Vierailija
09.10.2021 |

Minä söin juuri calvados-maksakastiketta ja se oli omnomnomnomia - slurpsis! :-)

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

On.

Vierailija
2/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, laita ohje.

Vierailija
4/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään maksasta mutta en ole koskaan syönyt maksakastiketta. Maksaa kermakastikkeessa, polentan kanssa,laatikkona mutten koskaan missään varsinaisessa kastikkeessa. Pelkkä maksapihvi on niin kuivaa.

Mikä kunnon maksakastike siis edes on???

Vierailija
5/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkäsin kovasti lapsena 70-luvulla. Nykyään syön maksaa vain maksalaatikkona tai -makkarana.

Vierailija
6/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, se on ihan lemppari. Paikallinen "kuppila" tekee niin hyvän maksakastikkeen ja maksapihvit, että kipaisen ne noutamaan aina heiltä. Hyvääää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tuon lurpsittelun jälkeen ei kyllä tee enää mieli maistaa.

Vierailija
8/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksakastike on hyvää , valmistuksessa pitää vaan olla tarkkana, ettei kypsennä liikaa. Harmillisesti lempparikauppani lidlin valikoimiin ei kuulu maksa paloina eikä siipaleina niin joudun ajoittain asioimaan cittarissa. Mutta hyvää on maksakastike ja myös jauhemaksapihvit,. Laitan taikinaan sekä omenaa että perunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksa kaikissa muodoissaan on ihan ok, mutta verilätyt on mun mielestä parempia. Muutaman kerran olen sekoittanut taikinaan myös hienoksijauhettua maksaa.

Vierailija
10/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä on hyvää.Maksaa ei vaan aina kaupasta löydy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmeisesti olen tyhmä siis pidetään pimennossa ja alapeukutetaan. No jos joku haluaisi vastata.. tehdäänkö maksakastike maksanpaistoliemeen?

Vierailija
12/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole, maksa on inhokkiruokani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maksakastike on hyvää , valmistuksessa pitää vaan olla tarkkana, ettei kypsennä liikaa. Harmillisesti lempparikauppani lidlin valikoimiin ei kuulu maksa paloina eikä siipaleina niin joudun ajoittain asioimaan cittarissa. Mutta hyvää on maksakastike ja myös jauhemaksapihvit,. Laitan taikinaan sekä omenaa että perunaa

Jauhemaksapihvit, puikulaperunoilla, voikastikkeella ja puolukoilla. Namia. Niin hyvää

Lapsuuden ruokia. Poronmaksaa oli silloin. 

Vierailija
14/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi, ei. Ehkä pitäisi maistaa 35 vuoden tauon jälkeen sitäkin. Maksalaatikkoa ja -makkaraa syön usein, kun eiväthän ne maistu maksalta ollenkaan. Mutta makuni on muuttunut monessa muussakin asiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äitini teki aikoinaan hyvää maksarisottoa, mutta nykyisin ainoa maksasta tehty ruoka mitä tulee syötyä, on maksamakkara. Maksalaatikosta en ole koskaan suuremmin pitänyt

Vierailija
16/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin jos osaisin mutta muistelen, että maksapalat kieriteltiin ensin jauhoseoksessa. Varma en ole. Löytyy varmaan Googlesta.ohjeet.

Vierailija
17/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksakastike jossa on porkkania ja herkkukurkkeja on parhautta. Mausteina suola, mustapippuri ja rosmariini!

Vierailija
18/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laittaisin jos osaisin mutta muistelen, että maksapalat kieriteltiin ensin jauhoseoksessa. Varma en ole. Löytyy varmaan Googlesta.ohjeet.

Voi tehdä niinkin, mutta itse teen kastikepohjan ensin valmiiksi ja vedän maksapalat leivittämättä pannun kautta ja kippaan kuumaan kastikkeeseen. Annan olla pari minuuttia kannen alla keittämättä ja nostan esille. Perunat ja muut tykötarpeet pitää olla kaikki valmiina. Maksan pitää olla tässä tapauksessa naudanmaksaa.

T: kokki

Vierailija
19/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, maksa ei ole ihmisen ruokaa.

Vierailija
20/42 |
09.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tykkäsin kovasti lapsena 70-luvulla. Nykyään syön maksaa vain maksalaatikkona tai -makkarana.

Syön vain maksalaatikkoa satunnaisesti.  Hyvää on puolukkahillon kanssa.

Maksaruokia en tee, mutta maistaisin todella mielelläni jälleen maksakastiketta (puolukkahillon kanssa!).  Muisto on hyvä, mutta nykyisistä makunystyröistä en tiedä.