Onko sinulla keittiössä eri leikkuulaudat lihalle, salaatille, leivälle jne. ?
kysymys otsikossa. En siis tarkoita, että ensin leikataan lihaa ja leikkuulautaa pesemättä käsiteltäisiin leipää yms. Vaan, että eikö sillä samalla leikkuulaudalla voi leikata kaikkea jos sen pesee välissä?
Kommentit (12)
Totta kai on eri laudat lihalle, kalalle, vihanneksille ja leiville!
Mulla on 1 pieni ja 2 isoa muovista leikkuulautaa ja käytän niitä kaikelle sekaisin. Totta kai pesen käyttöjen/tuotteiden välissä ja kuivaan.
Leivälle oma, muille yhteinen. Tää siksi että leipälauta olisi aina kuiva eikä esim tiskikoneessa (leivälle on puinen, muille muovinen).
En ollut ennen edes ajatellut asiaa, mutta kyllä on. Lihaa en tosin syö, mutta on puinen leivälle ja muoviset sipulille erikseen, kalalle ja muille. Leipälautaa ei tarvitse joka kerran pestä, "yleislaudan" huuhtaisen käytön jälkeen ja sipuli- ja kalalaudat pesen aina saippualla.
Mulla on yksi puinen leikkuulauta ja sillä leikkaan kaiken. Lihaa tosin en leikkaa ikinä kun en sitä syökkään. Mutta putsaan ja öljyän laudan toki säännöllisesti.
On. Sellainen josephjoseph, tosi kiva!