Pitäisikö yleisötapahtumissa huomioida erikoisruokavaliot?
Kommentit (16)
Yleensä yleisötapahtumissa saa kasvisruokaa, se on minusta aivan normaali ei "erikoisruokavalion" huomioimista.
Niin pitkälle en menisi, että alkaisin ihan joka ikistä erikoisruokavaliota huomioimaan, yleensä ihmiset joilla on pahoja allergioita joka tapauksessa ottavat omat eväät mukaan, varmuuden vuoksi.
Ja esim. kasvisruoka käy myös ihmisille joilla on esim. kala- tai muna-allergia jne. vastaavasti jos on allerginen jollekkin kasvisruuan osalle mutta syö lihaa, voi ottaa esim. makkaran jne.
Jos vaikka ajatellaan ns. "festarikojuja", niin noissa esim. ranskalaiset on sellainen ruoka joka sopii useimmille (kunhan ei jotain nugetteja tehdä samassa öljyssä...) ei sisällä lihaa, ei laktoosia, ei viljoja, ja maistuu lihansyöjillekin. Kylkeen voi ottaa esim. sen makkaran, tai jättää majoneesin pois jne. mitä kuka haluaakin lisää tai jättää pois.
Olishan se kiva että olisi joku vaihtoehto sille iänikuiselle grillimakkaralle:)
Ei, mutta yleisötapahtumissa saisi olla jotakin muutakin, kun sitä makkara-perunaa.
Huom! Riisipuuron tarjoajat: tehkää laktoosittomaan maitoon vaikka maksaakin enemmän. Lakto into niin yleinen nykyään ja sama pätee kaikkiin maitopohjaisiin ruokiin.
Erikoisruokavalioiden huomioiminen on monesti järkevää bisneksen kannalta. Ihmiset äänestävät jaloillaan, jos palvelu on huonoa.
[quote author="Vierailija" time="26.11.2014 klo 16:45"]
Erikoisruokavalioiden huomioiminen on monesti järkevää bisneksen kannalta. Ihmiset äänestävät jaloillaan, jos palvelu on huonoa.
[/quote]
Näin.
Ei tule. Jokainen syö mitä tarjotaan tai tuo ovat eväät. Onneksi en tunne ketään kasvissyöjää. Kun laitan ruokaa vieraille ei tarvitse miettiä kenenkään erikoisruokia.
Minusta olisi järkevää jos aina olisi tarjolla vehnätön, soijaton vegaaninen kasvisruoka. Se kun käy suurinpiirtein kaikille. Sitten jos joku haluaa jonkun makkaran kylkeen tms niin niitä voi myös myydä. Myös munkit ja letut olisi tosi helppo tehdä vegaanisena.
Minusta se riittää, että tarjolla on laktoositon vaihtoehto.
Jos palvelu pelaa, sitten ruoka voisi olla luontaisesti gluteenitonta ja ehkä myös munatonta.
Kasvisruoka ei ole sama kuin allergiat, pelkkää nirsoilua.
[quote author="Vierailija" time="26.11.2014 klo 16:38"]Ei, mutta yleisötapahtumissa saisi olla jotakin muutakin, kun sitä makkara-perunaa.
[/quote]
En tiedä minkälaisissa tapahtumissa käyt jos ei muuta tarjota kuin makkaraperunoita.
[quote author="Vierailija" time="26.11.2014 klo 18:23"]
Ei tule. Jokainen syö mitä tarjotaan tai tuo ovat eväät. Onneksi en tunne ketään kasvissyöjää. Kun laitan ruokaa vieraille ei tarvitse miettiä kenenkään erikoisruokia.
[/quote]
Onneksi tapahtumien järjestäjät eivät ainakaan kaikki ajattele kuten sinä. Meidän on ainakin tapana äänestää jaloillamme: jos tapahtumapaikalta ei löydy edes jtoain sopivaa syötävää kaikille, siirrymme koko porukka syömään sellaiseen paikkaan josta löytyy.
[quote author="Vierailija" time="26.11.2014 klo 16:38"]Ei, mutta yleisötapahtumissa saisi olla jotakin muutakin, kun sitä makkara-perunaa.
[/quote]Missä on enää vain perunaa ja makkaraa? Jo 30 vuotta sitten festareilla sai jo muutakin.
Tapahtuman järjestäjä pissii omille nilkoilleen jos ei tarjoa kaikille jotakin. Jos vaikka ajatellaan Ikeaa: siellä moni kiertelee pitkän aikaa, on hyvä mennä (edulliseen) ravintolaan haukkaamaan jotain, niin (koko perhe) jaksaa paremmin jatkaa ostoksilla olemista ja samalla kuluttaa enemmän rahaa --> Hyvää bisnestä, vert. mitään ruokaa/juomaa ei olisi tarjolla tai jotan ylihintaista.
Sama koskee tapahtumia, mikä tahansa tapahtuma on kyseessä, niin ruokaa myymällä saa:
1. ihmiset viihtymään pidempään, ei vaan poiketa pikaiseen ja mennä nopsaan kotiin syömään tai lähi kahvilaan/ravintolaan haukkaamaan jotakin, vaan jäädään sinne tapahtumapaikalle 2. Ihmiset kuluttamaan enemmän rahaa, monia juttuja pystyy myymään suht hyvällä katteella vaikka hinta olisi asiakkaillekin edullinen, esim. kahvikuppi, letut, popcorni, makkara jne. ja toki moni on valmista maksamaan enemmän ns. paremmasta tarjottavasta, esim. lasi viinia ja herkkulautanen, toki tapahtuman luonne vaikuttaa onko 3B-luokan disko kyseessä vai esim. PoriJazz.
Ei tarvitse, jos alueelta löytyy paikka, jossa voi syödä omia eväitä. Mulla on aina omat sapuskat mukana ja ne on kymmenen kertaa paremmat kuin mitkään yleisötapahtumasapuskat ikinä.
ai niinku jos on makkarakoju niin pitäisi olla kasvisvaihtoehto?