Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Karppaajat, mitä syötte aamupalaksi?

Vierailija
04.11.2009 |

Mulla on aamulla ihan kamala nälkä! Ajatuskin jostain munakkaasta etoo. Mitä siis söisin?

Olen syönyt aivan kauheasti, mutta paino tippunut kilon kahdessa päivässä (varmaan turvotusta). Tarkoitus ei ole laihtua.

Uskomatonta, että nukun paremmin, vatsa litteä,ihottuma häipynyt jne. Mitä nyt lisäisin ettei paino tipu enää?

Syön monta ateriaa päivässä (smetanat, juustot ja kermat höysteenä)

Kommentit (40)

Vierailija
1/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Vierailija
2/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ällöttäväää kun jää rasvainen kalvo kitalakeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tarvitse kommentteja!



ap

Vierailija
4/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkkurulla juustolla?



Täysruisleipä kinkulla ja juustolla?



täysjugurtti?

Vierailija
5/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisi mieli kokeilla mutta aina tyssää siihen, että olen vege.



Millä eväillä sitä sitten menisi?

Juustoa ja smetanaa??

Vierailija
6/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


pannulle is voin pala, saksi joukkoon muutama pekoniviipale, paistelke niitä, kaada päälle munakasseos jossa reilusti kermaa.



Sekoittele runsaasti ja jätä päältä löysäksi.

Ihan kiinteäksi paistettu munakas ON oksettavaa...

Tämä on melkeen kuin pekonimunakokkelia mutta pohja on kumminkin kiinteä :)



TAi jos ei vaan kertakaikkiaan mene alas niin sitten mantelileipää/siemenleipää/karppirieskaa Miksi kukin nyt nimittääkään ja päälle reilusti voita, metvurstia....



KAhvin joukkoon neljännesdesi kermaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


Karppifoorumilla on oma osio vegekarpeille, että käy siellä lueskelemassa ennen kuin teet päätöksen

Vierailija
8/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä muutamia versioita viljattomista leipäsistä. Ensimmäisenä se

jota mä tein. (paitsi

vaihdoin seesaminsiemenet pellavarouheeseen ja Psylliumia ei ollut)



KARPPIRIESKA



2 munaa => vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi (tai sit älä vatkaa)

Lisää 2 kourallista juustoraastetta

1tl psylliumia

1tl leivinjauhetta (ei pakollista)

pari rkl jotain leseitä/hiutaleita jos haluat esim. tattaria/hirssiä)

1rkl seesaminsiemeniä (pellavansiemenrouhe)

1rkl auringonkukansiemeniä

Sopivasti mantelijauhetta (n. 1-1,5dl)

reilu loraus öljyä



Sekoittele sekaisin ja levitä leivinpaperin päälle teeleipämäisiksi

pikkurieskoiksi. Paista 200 astetta sen ajan, että HIEMAN saavat väriä

pintaansa. Liian ruskeana maistuvat palaneelle munalle..



MANTELILEIPÄ

Korvike vehnäsämpylän ystävälle.

neljä annosta



2 kpl kananmunaa

2 rkl rahkaa tai partajugua

2 tl fiberhuskia

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl mantelijauhoa

3 rkl vehnäleseitä

1 rkl seesaminsiemeniä

150g juustoraastetta



Vatkaa kananmunat. Lisää partajugu tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja

lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen

jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna

kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 uunissa kauniin

ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti. Halkaise ja täytä mielesi mukaan.

Itse tykkään paahtaa näitä aamupalaksi leivänpaahtimessa. Käyvät myös

hyvin hampurilais-sämpylän korvikkeeksi.





SIEMENLEIPÄ

kahdeksan annosta



3-4 munaa

1 prk rahkaa (n. 250g)

2 tl leivinjauhetta

siemeniä, jauheita, jauhoja n. 3dl

(esim. 2 rkl ruisjauhoja, 2 dl auringonkukansiemeniä, 0.5 dl

pellavarouhetta, 1-2 rkl lesettä TAI 1 dl jauhettua pähkinää, 1-2 dl

seesaminsiementä ja 1-2 dl auringonkukansiementä)

1 tl suolaa



Sekoita munat ja rahka tasaiseksi. Sekoita keskenään jauheet, jauhot,

siemenet, leivinjauhe ja suola.

Lisää munarahkaseokseen jauhot ja sekoita.

Laita uuni n. 200 asteeseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle

uunipellille tasaiseksi levyksi. Taikina on löysähköä, lusikoitavaa.

Laita uuniin ja paista kypsäksi n. 20-40 min.

Jos taikinassa on vehnä- tai ruisjauhoa niin leipä kypsyy nopeammin.

Ja uskalla paistaa ihan kypsäksi asti, ettei jää liian pehmeäksi sisältä.



MINUUTTISÄMPYLÄ



Todella nopea ja jokaisen makuun muuntuva sämpylä



yksi annos



1-2 rkl voita tai kookosöljyä

0,6 dl pellavansiemenrouhetta ( tähän käy myös lese, soija-, manteli-

tai pähkinäjauho, proteiinijauhetta tms. ja siemenet)

1/4 tl leivinjauhetta (ei välttämätön)

1 kananmuna

makeutusta niin halutessasi



Voi tai kookosöljyä sulatetaan pienessä mikronkestävässä kipossa

(murokulho sopii ainakin hyvin) Sekoita muut aineet joukkoon.

Mikrotetaan täydellä teholla noin 1 min.(riippuu mikrosta) Valmis

sämpylä on hieman kostea mutta kuivahtaa siitä kyllä eli älä mikrota

liian kauaa. Kumoa kuuma sämpylä lautaselle. Anna jäähtyä hieman,

leikkaa kahtia, sivele päälle voita ja nauti.



Ulkonäkö ei todellakaan ole tämän "sämpylän" vahvuus, mutta maku on

vallan mainio, uskokaa pois.



Selvästi uusi haastaja ainakin aamupalarintamalla; on nopea valmistaa,

sen voi tehdä suolaisena tai makeana ja on helposti muunneltavissa,

loistava eväsvaihtoehto, voi käyttää vaikkapa

hampurilaissämpylänä...you name it.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

että unenlaatu on parempaa, vatsaongelmat häipyneet, olen aamulla virkeä, pallovatsani litteä, ihottuma hävinnyt vaikka olen ollut vajaan viikon löysästi,kaksi päivää kunnolla.



ap

Vierailija
10/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään vielä siemenistä :)



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä nautin munakkaani kiinteäksi paistettuna, ja ilman pekonia.

Aamupalaksi syön maitorahkapurkin kera hedelmän/marjojen + pähkinöitä

Pekonia, voita, kermaa tai tms. en käytä sillä ne ällöttävät ja niillä päivän kalorimäärä nousisi monta sataa kcal yli tarpeeni, kenties jopa kaksinkertaiseksi tarpeeseen nähden


pannulle is voin pala, saksi joukkoon muutama pekoniviipale, paistelke niitä, kaada päälle munakasseos jossa reilusti kermaa.

Sekoittele runsaasti ja jätä päältä löysäksi.

Ihan kiinteäksi paistettu munakas ON oksettavaa...

Tämä on melkeen kuin pekonimunakokkelia mutta pohja on kumminkin kiinteä :)

TAi jos ei vaan kertakaikkiaan mene alas niin sitten mantelileipää/siemenleipää/karppirieskaa Miksi kukin nyt nimittääkään ja päälle reilusti voita, metvurstia....

KAhvin joukkoon neljännesdesi kermaa....

Vierailija
12/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä jätän usein iltapalsta aamuksi jotain ,kuten täytetyn paprikan, jauhelihalla+juustolla, nam!



Itse kyllä suosin munia eri muodossa, useimmiten paistan tomaattia tms ja siihen muna sekaan, nälkä katoaa.



toisinaan syön leivän päällisiä, juustoja ja leikkeleitä :) ilman leipää siis.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika tavallinen aamupala on luonnonjugurttia ja marjoaj. Tällä hetkellä mustaherukat ovat suosikkini - niitä on onneksi pakkasessa vielä runsaasti.



Jos tekee suolaista mieli, veistän itselleni usein kurkusta pitkittäissuuntaisesti ison levyn, jonka päälle laitan paksun viipaleen juustoa ja kinkkuakin joskus. Teen siis "voileivän" ilman leipää. Toimii.



Minulla ei ollut suoranaista ylipainoa mutta sellaista turvotusta oli ja ainainen väsymys. Karpannut olen nyt noin vuoden ja paino tippunut 7-8 kg. Ennen kaikkea näytän nyt hyväkuntoiselta ja terveeltä ja jaksan paremmin.

Vierailija
14/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karppaus tulee tuon ruokavalion englanninkielisestä nimestä, carbohydrate-sanan alkuosasta. Se on tietysti leikkimielinen nimitys mutta aika vakiintunut jo.



Olen karpannut vuoden, laihtunut 8 kiloa normaalipainoiseksi ja pysyn ruokavaliolla siksi, että se tuntuu hyvältä. Tuttavapiirini on alkanut myös karpata, ja joukossa on päästy eroon mittavasta määrästä kiloja, mahavaivasta, diabetesuhasta, kolesterolilääkityksestä ja korkeasta verenpaineesta (yksi kokonaan, kaksi osittain).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoittelen joskus kermaviilipurkilliseen pähkinöitä, marjoja, kookosjauhetta ja mitä milloinkin. Vähän liian hyvää!

Vierailija
16/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

minuuttisämpylä jolla oivariinia, juustoa ja tomaattia, kinkku-juustorullat tartarkastikkeella, kreikkalainen salaatti, siinäpä muutamia.

Vierailija
17/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten voisin aloittaa karppauksen pehmeästi? Mitä siis ensisijaisesti pitää välttää? Nyt syön paljon täysjyväleipää, onko se pahasta?

Vierailija
18/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika pitkälti olen jo jättänytkin eli olen hyvällä alulla karppaajaksi :-) Entä perunat?

Vierailija
19/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


täysjyvä on huononin vaihtoehto viljatuotteista.

http://www.hiilaritietoiset.net/lesekuorma.htm

Tuolta löytyy yhden sivun teksti kuiduista, kannattaa lukea loppuun asti.



Mutta aloita nyt vaika karsimalla, peruna sokerijugurtit, murot, myslit, kakkupullat, keksit, makaronit niin eiköhän siinäkin ole jo aluksi....



Ota sitten vaika myöhemmin selvää noista viljoista ja päätä mitä mieltä olet niistä



se vähät hiilarit mitä syödään meidän perheessä tulee jostain muualta kuin viljosita. MEiltä ei löydy viljan hippuakaan koko talosta.



Mutta tosiaan... Tolaliset täysin turhat hötöt pois ihan ensiksi

Vierailija
20/40 |
04.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

paljon kehuttu ruisleipäkin pitäisi laittaa pannaan? Tässä nyt vain kyselen, kun eri ketjussa pohdin syitä vatsani turvotukseen ja ilmavaivoihin. Yleinen näkemys oli, että pitäisi luopua viljoista.