Karppaajat, mitä syötte aamupalaksi?
Mulla on aamulla ihan kamala nälkä! Ajatuskin jostain munakkaasta etoo. Mitä siis söisin?
Olen syönyt aivan kauheasti, mutta paino tippunut kilon kahdessa päivässä (varmaan turvotusta). Tarkoitus ei ole laihtua.
Uskomatonta, että nukun paremmin, vatsa litteä,ihottuma häipynyt jne. Mitä nyt lisäisin ettei paino tipu enää?
Syön monta ateriaa päivässä (smetanat, juustot ja kermat höysteenä)
Kommentit (40)
Ällöttäväää kun jää rasvainen kalvo kitalakeen
Kinkkurulla juustolla?
Täysruisleipä kinkulla ja juustolla?
täysjugurtti?
Tekisi mieli kokeilla mutta aina tyssää siihen, että olen vege.
Millä eväillä sitä sitten menisi?
Juustoa ja smetanaa??
pannulle is voin pala, saksi joukkoon muutama pekoniviipale, paistelke niitä, kaada päälle munakasseos jossa reilusti kermaa.
Sekoittele runsaasti ja jätä päältä löysäksi.
Ihan kiinteäksi paistettu munakas ON oksettavaa...
Tämä on melkeen kuin pekonimunakokkelia mutta pohja on kumminkin kiinteä :)
TAi jos ei vaan kertakaikkiaan mene alas niin sitten mantelileipää/siemenleipää/karppirieskaa Miksi kukin nyt nimittääkään ja päälle reilusti voita, metvurstia....
KAhvin joukkoon neljännesdesi kermaa....
Karppifoorumilla on oma osio vegekarpeille, että käy siellä lueskelemassa ennen kuin teet päätöksen
Tässä muutamia versioita viljattomista leipäsistä. Ensimmäisenä se
jota mä tein. (paitsi
vaihdoin seesaminsiemenet pellavarouheeseen ja Psylliumia ei ollut)
KARPPIRIESKA
2 munaa => vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi (tai sit älä vatkaa)
Lisää 2 kourallista juustoraastetta
1tl psylliumia
1tl leivinjauhetta (ei pakollista)
pari rkl jotain leseitä/hiutaleita jos haluat esim. tattaria/hirssiä)
1rkl seesaminsiemeniä (pellavansiemenrouhe)
1rkl auringonkukansiemeniä
Sopivasti mantelijauhetta (n. 1-1,5dl)
reilu loraus öljyä
Sekoittele sekaisin ja levitä leivinpaperin päälle teeleipämäisiksi
pikkurieskoiksi. Paista 200 astetta sen ajan, että HIEMAN saavat väriä
pintaansa. Liian ruskeana maistuvat palaneelle munalle..
MANTELILEIPÄ
Korvike vehnäsämpylän ystävälle.
neljä annosta
2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai partajugua
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150g juustoraastetta
Vatkaa kananmunat. Lisää partajugu tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja
lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen
jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna
kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 uunissa kauniin
ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti. Halkaise ja täytä mielesi mukaan.
Itse tykkään paahtaa näitä aamupalaksi leivänpaahtimessa. Käyvät myös
hyvin hampurilais-sämpylän korvikkeeksi.
SIEMENLEIPÄ
kahdeksan annosta
3-4 munaa
1 prk rahkaa (n. 250g)
2 tl leivinjauhetta
siemeniä, jauheita, jauhoja n. 3dl
(esim. 2 rkl ruisjauhoja, 2 dl auringonkukansiemeniä, 0.5 dl
pellavarouhetta, 1-2 rkl lesettä TAI 1 dl jauhettua pähkinää, 1-2 dl
seesaminsiementä ja 1-2 dl auringonkukansiementä)
1 tl suolaa
Sekoita munat ja rahka tasaiseksi. Sekoita keskenään jauheet, jauhot,
siemenet, leivinjauhe ja suola.
Lisää munarahkaseokseen jauhot ja sekoita.
Laita uuni n. 200 asteeseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle
uunipellille tasaiseksi levyksi. Taikina on löysähköä, lusikoitavaa.
Laita uuniin ja paista kypsäksi n. 20-40 min.
Jos taikinassa on vehnä- tai ruisjauhoa niin leipä kypsyy nopeammin.
Ja uskalla paistaa ihan kypsäksi asti, ettei jää liian pehmeäksi sisältä.
MINUUTTISÄMPYLÄ
Todella nopea ja jokaisen makuun muuntuva sämpylä
yksi annos
1-2 rkl voita tai kookosöljyä
0,6 dl pellavansiemenrouhetta ( tähän käy myös lese, soija-, manteli-
tai pähkinäjauho, proteiinijauhetta tms. ja siemenet)
1/4 tl leivinjauhetta (ei välttämätön)
1 kananmuna
makeutusta niin halutessasi
Voi tai kookosöljyä sulatetaan pienessä mikronkestävässä kipossa
(murokulho sopii ainakin hyvin) Sekoita muut aineet joukkoon.
Mikrotetaan täydellä teholla noin 1 min.(riippuu mikrosta) Valmis
sämpylä on hieman kostea mutta kuivahtaa siitä kyllä eli älä mikrota
liian kauaa. Kumoa kuuma sämpylä lautaselle. Anna jäähtyä hieman,
leikkaa kahtia, sivele päälle voita ja nauti.
Ulkonäkö ei todellakaan ole tämän "sämpylän" vahvuus, mutta maku on
vallan mainio, uskokaa pois.
Selvästi uusi haastaja ainakin aamupalarintamalla; on nopea valmistaa,
sen voi tehdä suolaisena tai makeana ja on helposti muunneltavissa,
loistava eväsvaihtoehto, voi käyttää vaikkapa
hampurilaissämpylänä...you name it.
että unenlaatu on parempaa, vatsaongelmat häipyneet, olen aamulla virkeä, pallovatsani litteä, ihottuma hävinnyt vaikka olen ollut vajaan viikon löysästi,kaksi päivää kunnolla.
ap
Mä tykkään vielä siemenistä :)
ap
Minä nautin munakkaani kiinteäksi paistettuna, ja ilman pekonia.
Aamupalaksi syön maitorahkapurkin kera hedelmän/marjojen + pähkinöitä
Pekonia, voita, kermaa tai tms. en käytä sillä ne ällöttävät ja niillä päivän kalorimäärä nousisi monta sataa kcal yli tarpeeni, kenties jopa kaksinkertaiseksi tarpeeseen nähden
pannulle is voin pala, saksi joukkoon muutama pekoniviipale, paistelke niitä, kaada päälle munakasseos jossa reilusti kermaa.Sekoittele runsaasti ja jätä päältä löysäksi.
Ihan kiinteäksi paistettu munakas ON oksettavaa...
Tämä on melkeen kuin pekonimunakokkelia mutta pohja on kumminkin kiinteä :)TAi jos ei vaan kertakaikkiaan mene alas niin sitten mantelileipää/siemenleipää/karppirieskaa Miksi kukin nyt nimittääkään ja päälle reilusti voita, metvurstia....
KAhvin joukkoon neljännesdesi kermaa....
mä jätän usein iltapalsta aamuksi jotain ,kuten täytetyn paprikan, jauhelihalla+juustolla, nam!
Itse kyllä suosin munia eri muodossa, useimmiten paistan tomaattia tms ja siihen muna sekaan, nälkä katoaa.
toisinaan syön leivän päällisiä, juustoja ja leikkeleitä :) ilman leipää siis.
Aika tavallinen aamupala on luonnonjugurttia ja marjoaj. Tällä hetkellä mustaherukat ovat suosikkini - niitä on onneksi pakkasessa vielä runsaasti.
Jos tekee suolaista mieli, veistän itselleni usein kurkusta pitkittäissuuntaisesti ison levyn, jonka päälle laitan paksun viipaleen juustoa ja kinkkuakin joskus. Teen siis "voileivän" ilman leipää. Toimii.
Minulla ei ollut suoranaista ylipainoa mutta sellaista turvotusta oli ja ainainen väsymys. Karpannut olen nyt noin vuoden ja paino tippunut 7-8 kg. Ennen kaikkea näytän nyt hyväkuntoiselta ja terveeltä ja jaksan paremmin.
Karppaus tulee tuon ruokavalion englanninkielisestä nimestä, carbohydrate-sanan alkuosasta. Se on tietysti leikkimielinen nimitys mutta aika vakiintunut jo.
Olen karpannut vuoden, laihtunut 8 kiloa normaalipainoiseksi ja pysyn ruokavaliolla siksi, että se tuntuu hyvältä. Tuttavapiirini on alkanut myös karpata, ja joukossa on päästy eroon mittavasta määrästä kiloja, mahavaivasta, diabetesuhasta, kolesterolilääkityksestä ja korkeasta verenpaineesta (yksi kokonaan, kaksi osittain).
Sekoittelen joskus kermaviilipurkilliseen pähkinöitä, marjoja, kookosjauhetta ja mitä milloinkin. Vähän liian hyvää!
minuuttisämpylä jolla oivariinia, juustoa ja tomaattia, kinkku-juustorullat tartarkastikkeella, kreikkalainen salaatti, siinäpä muutamia.
miten voisin aloittaa karppauksen pehmeästi? Mitä siis ensisijaisesti pitää välttää? Nyt syön paljon täysjyväleipää, onko se pahasta?
Aika pitkälti olen jo jättänytkin eli olen hyvällä alulla karppaajaksi :-) Entä perunat?
täysjyvä on huononin vaihtoehto viljatuotteista.
http://www.hiilaritietoiset.net/lesekuorma.htm
Tuolta löytyy yhden sivun teksti kuiduista, kannattaa lukea loppuun asti.
Mutta aloita nyt vaika karsimalla, peruna sokerijugurtit, murot, myslit, kakkupullat, keksit, makaronit niin eiköhän siinäkin ole jo aluksi....
Ota sitten vaika myöhemmin selvää noista viljoista ja päätä mitä mieltä olet niistä
se vähät hiilarit mitä syödään meidän perheessä tulee jostain muualta kuin viljosita. MEiltä ei löydy viljan hippuakaan koko talosta.
Mutta tosiaan... Tolaliset täysin turhat hötöt pois ihan ensiksi
paljon kehuttu ruisleipäkin pitäisi laittaa pannaan? Tässä nyt vain kyselen, kun eri ketjussa pohdin syitä vatsani turvotukseen ja ilmavaivoihin. Yleinen näkemys oli, että pitäisi luopua viljoista.
ap