Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ruokaohjeet ovat aina niin vähämausteisia?

Vierailija
20.11.2014 |

Tein parmesaanikakkua ja ohjeessa luki 1/4 tl mustapippuria ja 3/4 dl timjamia. Laitoin mustapippuria 2 teelusikkaa ja edelleen maistuu vähän pliisulta.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska lapsetkin syövät ruokaa

Vierailija
2/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:31"]

Koska lapsetkin syövät ruokaa

[/quote]

No ei muissa maissa ruokia tehdä mauttomiksi lasten takia. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:34"][quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:31"]

Koska lapsetkin syövät ruokaa

[/quote]

No ei muissa maissa ruokia tehdä mauttomiksi lasten takia. :D
[/quote]
Ja esimerkiks mun kummityttö ei voinu pienenä sietää kaupan soseita. Eikä alkuun edes kotiruokaa, paitsi äidin lautaselta. Omalta alko maistuu vasta kun sillekin laitettiin vähän mausteita.

Vierailija
4/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolan määrä on aivan olematon resepteissä, ohjeen mukaisella annostuksella esim. sämpylöistä tulee aivan mauttomia. Erilaisia mausteita voitaisiin käyttää enemmän, ei tarvitse olla pelkkää suolaa ja pippuria.

Vierailija
5/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän järkevä ihminen mausta oman makunsa mukaan. Ei vaikeaa vai onko ?

Vierailija
6/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä määkään en taajua, että miksei lapsille muka voi antaa mausteita? Kyllähän ne niihinkin tottuvat niin kuin muihinkin ruoka-aineisiin...vai onko sille jotain terveydellisiä perusteluja? (en oikeesti tiedä)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:39"]

Eiköhän järkevä ihminen mausta oman makunsa mukaan. Ei vaikeaa vai onko ?

[/quote]

No jos ekaa kertaa jotain tekee, niin ei nyt hirveästi uskalla alkaa soveltamaan.

Vierailija
8/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:38"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:34"][quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:31"] Koska lapsetkin syövät ruokaa [/quote] No ei muissa maissa ruokia tehdä mauttomiksi lasten takia. :D [/quote] Ja esimerkiks mun kummityttö ei voinu pienenä sietää kaupan soseita. Eikä alkuun edes kotiruokaa, paitsi äidin lautaselta. Omalta alko maistuu vasta kun sillekin laitettiin vähän mausteita.

[/quote]

Ne kaupan soseet ei maistu sitten yhtään miltään, aivan karmeita. Kakomatta en pystyisi lautasellista syömään, rispektit taaperoille. Eri tavoin (sopivan miedosti) maustettuja ruokia lapsillekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:31"]

Koska lapsetkin syövät ruokaa

[/quote]

Kas kummaa! Meidän lapset rakastavat chiliä ja valkosipulia. Ovat rakastaneet pienestä pitäen ja syöneet raakaa sipulia jne kokkauksen lomassa.

Vierailija
10/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 18:39"]Eiköhän järkevä ihminen mausta oman makunsa mukaan. Ei vaikeaa vai onko ?
[/quote]
Kyllä, leivonnassa on vaikeaa, koska ei voi maistella ja lisätä. Taikina ei maistu samalta kuin kypsä tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan aina mausteet tuplana, mikään ei ole niin etovaa kuin mauton piiras/kakku, ihan kuin löysää pullaa pureskelisi.

Vierailija
12/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä ohjeissa? Käyttäkää hyviä keittokirjoja, niin ei tule tällaisia pettymyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskikissa käyttää todella vähän mausteita, en tiedä minkä ihmeen takia (katsoin kun tuo parmesaanikakku kuulosti niin tutulta, itsellenikin oli pettymys), nykyään heitän rutkasti enemmän mausteita, jos kinuskista jotain katson. Suolaakin tuossa kyseisessä reseptissä on vain puolikas teelusikallinen isossa taikinassa, mitä ihmettä, sama olla melkein laittamatta jos noin pitää alkaa hipsuttelemaan.

Vierailija
14/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä hyvä esimerkki miksi huippukokit on miehiä ! Naiset ei vaan osaa soveltaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on vähänkin ruokaa elämänsä aikana tehnyt niin ihan pystyy kyllä maalaisjärjellä arvioimaan riittääkö maisteet vai ei omaan makuun.

Yleensä reseptit ovat mausteiden suhteen varovaisia että sopivat mahdollisimman monille. 

Laitan itse melkein aina enemmän mausteita kuin on ohjeessa ja jotain ylimääräisiäkin mistä itse tykkään.

Vierailija
16/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 19:15"]

Kinuskikissa käyttää todella vähän mausteita, en tiedä minkä ihmeen takia (katsoin kun tuo parmesaanikakku kuulosti niin tutulta, itsellenikin oli pettymys), nykyään heitän rutkasti enemmän mausteita, jos kinuskista jotain katson. Suolaakin tuossa kyseisessä reseptissä on vain puolikas teelusikallinen isossa taikinassa, mitä ihmettä, sama olla melkein laittamatta jos noin pitää alkaa hipsuttelemaan.

[/quote]

Eipä voi Kinuskikissaa maukkaista resepteistä kehua muutenkaan, kun kaikki tuotokset koostuvat margariinista yms. kasvisrasvavalmisteista ja kevyttuotteista.

Vierailija
17/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo kinuski on vähän outo noiden suolaisten kanssa... Makeat on kyllä ihania, mutta kaikki suolaiset on tosi pliisuja jos noudattaa ohjeen määriä. Minä olisin laittanut tuohon parmesaanikakkuun ehkä vielä enemmän tuota juustoa, sekä suolaa vähintään 2 tl. Ei tuo 1/2 tl tee yhtään mitään.

Vierailija
18/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 19:19"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2014 klo 19:15"]

Kinuskikissa käyttää todella vähän mausteita, en tiedä minkä ihmeen takia (katsoin kun tuo parmesaanikakku kuulosti niin tutulta, itsellenikin oli pettymys), nykyään heitän rutkasti enemmän mausteita, jos kinuskista jotain katson. Suolaakin tuossa kyseisessä reseptissä on vain puolikas teelusikallinen isossa taikinassa, mitä ihmettä, sama olla melkein laittamatta jos noin pitää alkaa hipsuttelemaan.

[/quote]

Eipä voi Kinuskikissaa maukkaista resepteistä kehua muutenkaan, kun kaikki tuotokset koostuvat margariinista yms. kasvisrasvavalmisteista ja kevyttuotteista.

[/quote]

Kinuskin ohjeissa on kyllä ihan hyvä runko, mutta korvaan aina margariinit voilla ja muutenkin suosin ihan oikeita raaka-aineita. Samoin kunnolla mausteita.

Vierailija
19/19 |
20.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmisten makuaistit ovat tosi erilaisia! Itselläni on herkkä makuaisti, joten en pidä voimakkaasti maustetusta ruuasta.  Haluan että ruoka maistuu siltä mitä se on, ei mausteilta. Mausteiden tarkoitus on korostaa ruuan omaa makua, ei peittää sitä. Suolan määrä on oleellinen, vaikka siinäkin esim. tottumus on suurin tekijä. Sipuli ja valkosipuli ovat mielestäni niitä aineksia, joilla korostetaan esim. lihan makua. Pippurit ja muut voimakkaat mausteet helposti peittävät kaiken muun.  Nämä ovat mielipideasioita, joissa jokainen voi tehdä oman makunsa mukaan.